Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
B sınıfı ehliyetimi h sınıfı ehliyete çevirmek istiyorum..?
Arkadaşlar Ben trafik kazası gecırmeden önce B sınıfı ehliyet almıştım,Şu an %80 engelliyim H cevirmek için neler yapmalıyım.Nasıl bir yol izlemem gerekli bilgi verirseniz memnun olurum,tsk ederım sımdıden.
İlk önce ulas arkadaşın dediği gibi sağlık kuruluna müracaat edeceksin alacak olduğunuz rapor da H sınıfı sürücü belgesi alır ibaresi olacak.
Daha sonra sürücü kursuna kayıt yaptıracaksınız ve sadece direksiyon sınavına girecek ve bu sınavdan başarılı olduğunuz zaman tarafınıza verilen sertifika ile bulunduğunuz ilin Trafik tescil bürosuna müracaat ederek B sınıfı ehliyetinizi H sınıfına dönüştüreceksiniz.
Son olarak bedensel engel söz konusu değil ise ehliyetinizi neden değiştiriyorsunuz.
H Ehliyete geçtiğinizde 0 araçta ÖTV ödemezsiniz ama kendi aracınız dışında araç kullanamazsınız durduk yerde ehliyetinizi iptal etmiş oluyorsunuz tek avantajı %25 ÖTV onun içinde sadece kendi aracını kullanacak şekilde aşırı derecede kendini sınırlamak biraz aptalca olur eğer normal araç kullanabiliyorsanız acil bir durumda aracınız bozuldu yada yurt dışındasınız ne olacak ? Kendi aracınız yoksa başka araç kullanamayacaksınız! 1600cc ye en pahallı araç 100.000 TL olsun 25.000 TL için sürücü lisansınızı iptal etmeyin.
Aynı durum bende de var, sağlamken b sınıfı ehliyet vardı, ameliyattan sonra ayak bilekleri fonksiyonunu kaybetti ,bu şekilde b sınıfı ehliyetle araba kullanıp insan ve canlı hayatı tehlikeyemi atalım .h sınıfını bile almaya cesaretim yok,İstanbul trafiği bu lunaparkta carpışan araba kullanmıyorsun.
Ötv İndirimi Araç Hesaplama 2015 yaklaşıkolarak buradan hesaplayabilirsiniz.Araç liste fiyatından sağlam bir pazarlıkla 100.000 liralık aracı 65.000 liraya alabilirsiniz.
İstanbulda avrupa yakasında sadece iki tane kurstan H sınıfı alabılıyoruz. bizzat gorustum kurs ıle. adamlar hıc umursamıyorlar. Sadece direksiyon sınavına gırmem gerekiyormus. Ben ehlıyetımı degıstıremıycekmıyım ya arkadaşlar. bilgisi olan varsa yardımcı olsun lutfen.
[FONT=sans-serif]İstanbulda avrupa yakasında sadece iki tane kurstan H sınıfı alabılıyoruz. bizzat gorustum kurs ıle. adamlar hıc umursamıyorlar. Sadece direksiyon sınavına gırmem gerekiyormus. Ben ehlıyetımı degıstıremıycekmıyım ya arkadaşlar. bilgisi olan varsa yardımcı olsun lutfen.[/FONT]