Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı ehliyetimi h sınıfı ehliyete çevirmek istiyorum..?

besalti20

Aktif Üye
Konular
296
Reaksiyonlar
12
Arkadaşlar Ben trafik kazası gecırmeden önce B sınıfı ehliyet almıştım,Şu an %80 engelliyim H cevirmek için neler yapmalıyım.Nasıl bir yol izlemem gerekli bilgi verirseniz memnun olurum,tsk ederım sımdıden.

Önce saglik kurulu raporu alicaksin.heyetin uygun bulmasi gerekiyor

İlk önce ulas arkadaşın dediği gibi sağlık kuruluna müracaat edeceksin alacak olduğunuz rapor da H sınıfı sürücü belgesi alır ibaresi olacak.
Daha sonra sürücü kursuna kayıt yaptıracaksınız ve sadece direksiyon sınavına girecek ve bu sınavdan başarılı olduğunuz zaman tarafınıza verilen sertifika ile bulunduğunuz ilin Trafik tescil bürosuna müracaat ederek B sınıfı ehliyetinizi H sınıfına dönüştüreceksiniz.
Son olarak bedensel engel söz konusu değil ise ehliyetinizi neden değiştiriyorsunuz.

H Ehliyete geçtiğinizde 0 araçta ÖTV ödemezsiniz ama kendi aracınız dışında araç kullanamazsınız durduk yerde ehliyetinizi iptal etmiş oluyorsunuz tek avantajı %25 ÖTV onun içinde sadece kendi aracını kullanacak şekilde aşırı derecede kendini sınırlamak biraz aptalca olur eğer normal araç kullanabiliyorsanız acil bir durumda aracınız bozuldu yada yurt dışındasınız ne olacak ? Kendi aracınız yoksa başka araç kullanamayacaksınız! 1600cc ye en pahallı araç 100.000 TL olsun 25.000 TL için sürücü lisansınızı iptal etmeyin.

Aynı durum bende de var, sağlamken b sınıfı ehliyet vardı, ameliyattan sonra ayak bilekleri fonksiyonunu kaybetti ,bu şekilde b sınıfı ehliyetle araba kullanıp insan ve canlı hayatı tehlikeyemi atalım .h sınıfını bile almaya cesaretim yok,İstanbul trafiği bu lunaparkta carpışan araba kullanmıyorsun. :)

Trafik kazası sonucu omurılık felclisi oldum.. O yuzden degıstırıyorum.

Aldığım Raporda Şöyle Yazıyor: ÖTV İNDİRİMİ/H Sınıfı SÜRÜCÜ OLUR.ELLE KUMANDALI OTOMOBİL KULLANIR. O.B.K.V

Bunu açıklamasını bilen arkadaşlar açıklama yaparsa memnun olurum..

O.B.K.V

ne olduğunu bilmiyorum ama şöyle bir düşününce "Oy Birliğiyle Karar Verilmiştir" dışında bir şey olamaz gibime geliyor :)

araç alımında tahminen ne kadar indirimim olur.?

Araç alımında yüzde 45 ÖTV indirimi var ve Mtv den muafsınız

İstanbulda avrupa yakasında sadece iki tane kurstan H sınıfı alabılıyoruz. bizzat gorustum kurs ıle. adamlar hıc umursamıyorlar. Sadece direksiyon sınavına gırmem gerekiyormus. Ben ehlıyetımı degıstıremıycekmıyım ya arkadaşlar. bilgisi olan varsa yardımcı olsun lutfen.

%45 özürlü raporuna nekadar araç indirimi alırım

[FONT=sans-serif]İstanbulda avrupa yakasında sadece iki tane kurstan H sınıfı alabılıyoruz. bizzat gorustum kurs ıle. adamlar hıc umursamıyorlar. Sadece direksiyon sınavına gırmem gerekiyormus. Ben ehlıyetımı degıstıremıycekmıyım ya arkadaşlar. bilgisi olan varsa yardımcı olsun lutfen.[/FONT]

Üst Alt