Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı Ehliyetimi H Sınıfı Ehliyete Çevirmek için ne yapmalıyım?

tg04

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, sene 95 te ehliyetimi aldım. Sol bacağımda poli sekeli var. O zamanlar bana H vereceğiz dediler ama ben kabul etmedim. İllaki B isterim deyince şartlı B verdiler. Üzerine sadece otomatik kullanabilir ve ticari araç kullanamaz yazdılar...
Yasalar okudum motorlu taşıtlar vergisi ve ötv indirimleri için hep H sınıfı ehliyet olacak denmiş. İşte bu sebepten dolayı ehliyetimi H a çevirmek istiyorum. Bu mümkün müdür ? Evet ise nasıl yapacağımı bilen var mıdır ?
Tşk...

Öncelikle hastaneden "H sınıfı ehliyeti alabilir" ibareli sağlık raporu alacaksınız.
(Varsa özel durumlarınızı da belirtecek)
Daha sonra sürücü kursuna gidip sadece direksiyon sınavına girerek H sınıfı ehliyetinizi alacaksınız.
ÖTV indiriminden yararlanabiliyor musunuz önce onu araştırın sonra H sınıfı ehliyetinizi de arabanızı da alın.
Hayırlı olsun şimdiden

Sol bacağımda sorun olduğundan ötv indirimi alabiliyorum. Yeniden sürücü kursu biraz ilginç olmuş. Zaten B sınıfı ehliyetim varken neden direksiyon sınavına girdiğimi inanın hiç anlamadım.

Güzel bir soru :eek:

Şahsen ben gittiğimde ve bu durumu sorduğumda böyle söylenildi
Ben de trafik şubesine gidip teyit ettirdim böyle mi yapmam gerekir B sınıfı ehliyetim var zaten diye..

O da bana B sınıfını alırken bir engeliniz yoktu şimdi bir engeliniz var sınavlara girmiyorsunuz zaten sadece direksiyona giriyorsunuz dedi..
Ama zaten benim işitme problemim olduğu için B sınıfı ehliyetimi de kullanabileceğimi ve amblem yapıştırmamın yeterli olacağını söyledi
Ben de H sınıfının bana bir yararı olmadığı için B sınıfı ehliyetimi kullanmaya devam ediyorum..

Sizin de B sınıfı ehliyetinizi alırken sol bacakta problem yoktu büyük ihtimalle
Bu durumda şuan aracı kullanıp kullanamayacağınızı direksiyona oturtmadan nereden bilebilirler?
Sadece sizin için değil tüm sonradan engelli olan arkadaşlar için mevzuat böyle.
Diğer arkadaşlar sağ kol yada sağ bacak kaybedenler var bu durumda mecbur direksiyon sınavına girecek zaten.

Siz de sürücü kursuyla görüştükten sonra sonucu bizimle paylaşırsanız sevinirim..

Teşekkürler..

Ben 2 yaşından beri böyleyim. Plakamda işaret olmasını istemediğim için B almıştım.

Üzgünüm ama B sınıfı ehliyetini hadi H sınıfına çevirelim olmuyor A sınıfını B sınıfına çeviremedikleri gibi..
Onun için de ayrı sınava giriyorlar..
Yine de gidin sorun daha net bilgi almış olursunuz.

Ben H sınıfına çevirmem gerektiğini düşünerek gidip sordum bu şekilde açıklama yapıldı.

Burada da bilgiler mevcut ;

http://www.engelliler.biz/forum/oze...ti-h-sinifina-donusturmek-ve-araba-almak.html

Kısaca ;

YAPILMASI GEREKENLER

1.Öncelikle tam teşekküllü devlet hastanesinden H sınıfı sürücü belgesi alabilir diye sağlık raporu almak.

2.Özel donanımlı aracı bulunun bir sürücü kursuna giderek sadece direksiyon sınavına girmek

3.Oradan alınacak H sınıfı sürücü adayı olur belgesi ile emniyet başvurmak

4.Dilekçe ekinde alınan sertifika eklenecek ve ehliyetiniz H sınıfı olarak değişmiş olacaktır.

Peki son bir soru ; Bu ehliyet ile tüm otomatik vitesli arabaları kullanabileceğiz değil mi ? Polis sadece kendi aracını kullanmalısın demez değil mi ?

Hayır artık kendi aracınız ile olmuyor

Sürücü belgesinde otomatik vitesli araç kullanır ibaresi varsa otomobil olmak şartıyla tüm otomatikleri kullanabilirsin.

Üst Alt