Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı ehliyetim var. H sınıfı ehliyet için ne yapmam gerek?

ibrahim ACAY

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
akadaşlar benim daha önceden aldığım b sınıfı ehliyetim var. Ayrıca 3 yıl önce aldığım %40 oranında vergi indirim raporumda var.
okuduğum yazılarda sakatlık oranın %90 olması gerekir diye şeyler okudum. h sınıfı ehliyete başvurursam %90 oranında rapor mu almam gerekiyor.
Beni aydınlatırsanız sevinirim.tşk ederim.

hayır %90 olacak diye bir şart yok,sadece hastaneden h sınıfı ehliyet alabilir,özel tertibatlı araç kullanabilir ibareli heyet raporu almanız gerekiyor.
%60 da olsa %100 de olsa rapor oranın değişmez,sadece elinde h sınıfı ehliyet alabilir ibareli rapor olsun yeter.

hocam aydınlattığınız için tşk ederim. benim şu anda b sınıfı ehliyetim var h sınıfı için başvurduğumda bu bana sorun yaratırmı. bide beni yeniden ehliyet sınavına sokarlarmı

Devlet hastanesinden rapor alacaksın h sınıfı araç kullanır eğer ötv den muaf olsun istersen aracın elden ,gaz fren kumandalı özel tertibatlı araç kullanır ibareli rapor cıkartmanız lazım yüzdesi önemli değil b sınıfı ehliyetiniz varsa sadece direksiyon sınavına girersiniz.

ne yani h sınıf ehliyet alan adam sınava girmiyor mu ?

h sınıfı ehliyet

arkadaşlar bu siteye bir kaç gündür üye oldum. emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.h sınıfı ehliyet almak için ilk önçe hastaneyemi başvurmam gerekiyor yoksa maliyeyemi bana bir yol gösterirseniz memnun olurum. şimdiden çok teşekkür ederim.

Direkman Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine başvuru yapabilirsiniz. Ama öncesinde nasıl bir ibare olsun istiyorsanız bunu belirleyin ve doktorlara bu ibareyi yazmaları konusunda diretin.
Sol bacağınızdan sakatsıznı anladığım kadarıyla. Öyleyse, sol bacağınızdan sakatlığınızın olduğu belirtilsin ve aynı zamanda "otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibaresi de olsun. Böylece hem araç alımında vergi avantajından yararlanırsınız, hem de otomatik vitesli tüm araçları hiç bir kısıtlama olmaksızın kullanabilirsiniz.

Bülent bey merhaba...Benim oranım %91 fakat benim ortopedik araç kulllanmaya mani bir rahatslığım yok .1999 yılından beride aktif olarak araç kullanıyorum.Bu H sınıfını almam gerekiyormu?Arabayı kendi adıma alıp kullanamazmıyım?Yardımcı olurmusunuz?H sınıf şart ise b den h ye nasıl cevırecegız?

Anladığım kadarıyla konuyu açan arkadaş ÖTV istinasından yararlanabilmek için H sınıfı ehliyet almak istemiş.
Uğur bey sizin %91 raporunuz olduğu H sınıfı ehliyete gerek yok..
%90 ve üzeri engelli raporu olanlar bu haktan faydalanabiliyor.

Aracı kendim kullanacağım earibagi.bir sorun olurmu acaba?.90 ve üzerine h sınıfı şart dedikleri için yazayım dedim.

Hayır bir sorun olmaz
Araçta ÖTV istinasında yararlanabilmenin 2 yolu var
1.si %90 ve üzeri Engelli Raporuna sahip olmask
2.si H Sınıfı Ehliyet sahibi olmak

H sınıfı ehliyet sahibi olmak için kişinin bedensel engelinden dolayı normal araç kullanamaması ve hastaneden özrüne uygun olarak özel tertibatlı araç kullanabilir raporu olması lazım.

Valla su serptin earibagi arkadaşım.Sağolasın..

Üst Alt