Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı ehliyetim iptal edildi! Ne yapabilirim?

neden iptal edildi, rahatsızlığından dolayımı iptal edildi

kalp rahatsızlığım var ehliyet aldım a2+b sorun yoktu kullanıyordum bi akıllı gidip rapor alın dedi araba alırsınız dedi bende gittim aldım doktorda para versen 100%100 vermez ama bana verdı bende aldım aracı tescil edilirken ehliyet sordular var deyince iptal olur dediler olurdu olmazdı polisler atar yaptı ben atar yaptım olursa olsun dedim aldım arabayı tabi araştırdılar 3 ay sonra beni hastaneye gönderdiler heyete girdim tbi onlarda 100%100 olunca alamaz dediler benim ehliyet iptal oldu 4 senedir 10 bin tl ye yakın ceza yedim kaçtım durmadım amma velakin bu böyle gitmio tbi bu arada memur oldum kazandım bi hastanede çalışıyorum ehliyetimi alan şubeyi aradım dedim napmam lazım dediler ehliyet alabilir raporu getir heyet den verelim alamıyacagımı sandılar bende aldım çunkı alabılırım bunu kardiyoloji uzmanı söylüyor bende aldım aradım subeyı aldım die gıt ordakı subeye oraya basvur dedıler onlar bıze yazar dediler bende gıttım ıkamet ettım subeye onlarda aradılar iptal eden subeyı bu seferde onlara o raporu kabul etmeyin il saglık müdürlügüne gonderın ordan alsın demişler

il sağlık müdürlüğü seni başka bir hastaneye gönderecek , eğer orası ehliyet alabilir derse o zaman alırsın, ters düştüğün için onlarda işi yokuşa sürmüşler ama yaptıkları işlem kanuna aykırı değil, polis gerekli görürse yeniden rapor aldırılmasını isteyebilir

ama ben baş komiser le konuştum seni bulunduğun yerdeki hastaneye sevk edecekler dedi il sağlık müdürlüğü demedi bunu ehliyeti alan subedekı polısler çıkartıyor buyuk ıhtımal bu tanıdık buldu ondan aldı başka hastanede vermezler diye düşünüp ondan sağlık müdürlüğüne gönderiyorlar

kalbindeki rahatsızlık nedir neden %100 verdiler ef değerinden dolayı sanırım ef değerin 30 un altındamı

ı27=pulmoner hipertansiyon klas 4+sağ ventrikül yetmezliği.pasb 90 MMHZ EF dediğiniz ne ?

oturanBoğa senden yardım istiyorum
tanıdık kimse yok olsa eminim alıcam ehliyetimi ama yok ne yapmam gerekiyor haklarım ne sağlık mudurlugunun gonderıpte aldırdığı rapora ıtıraz edebılrmıyım etsem ne olur ehlıyetı alırsam bu sefer aracın engellı plakası ıptal olurmu? hakem hastane alabılır derse polıs tekrar ıtıraz edebılırmı ederse ne yapmam lazım lütfen yardım edın
23 yasındayım bu yasta araba hastasıyım cok kotu bırsey ınsanın ehlıyetının olmaması bıyere gıdemıyorum hep bı korku var annem babam sureklı tedırgın uyuyamıyorlar bı telefon gelcek edıcek dıe ben cezayı kabullendim ehlıyetsız kullanmaktan ama allah korusun bı kaza olsa bırı vefat etse bu durumda beni ceza evıne atmalarını geçtim memurluktan atılmaktakda gectım ınsanın günahına gırmek o veballe yaşanmaz bı tanıdığı olan bu

knu hakknda varsa yardım edeblecek bırı benı aydınlatır yardımcı olursanız ölene kadar dua ederim...

Emniyettekiler nereden anladılar rahatsız olduğunu da ehliyetine el koydular?

Evet, ehliyete el konmuşsa, emniyet hastaneye sevk etmeli ve oradan rapor almalısın. Oradan çıkacak rapor olumsuz olursa, o zaman rapora itiraz için il sağlık müdürlüğüne gideceksin.

oturanboğa eminet engelli araç aldım tescil edilirken rapora baktılar 100%100 olduğunu gördüler 100de 100 özürlünün ehliyeti olmaz dediler iptal olur ehliyetin dediler hastaneye kurula sevk ettiler heyet de ehliyet alamaz raporu verince iptal ettiler bende itiraz etmedim 4 sene önce oldu bu olay hatta babamda senle konuşmuştu kalemtaş nickli onada sağlık şartnemesinde alabilir derse alır demiştin bende simdi başka bi hastaneden heyet raporu olarak ehliyet alabilir raporu aldım karakola gittim onlarda sen kendi başına alamazsın bize basvurcaksın bizde hastaneye değil is sağlık müdürlüğüne göndericez dediler şaçma değilmi ben itiraz ettiğim zaman göndermeleri lazım doktorlarla konuştum sağlık mudurlugune değil hastaneye sevk etmeleri gerek dedi sence ne olmalı ?

Ben olsam ilk önce elimdeki raporu alıp emniyet'te bir müdüre çıkar, yardım isterim. Eğer oradan karşılık bulamazsam Vali'ye çıkar çözüm taleo ederim. Bu ikisi de insani açıdan yardım umarak yapılır. İsterlerse çözerler çünkü...

Eğer oralardan karşılık bulamazsam, o zaman mecburen onların sevki ile il sağlık müdürlüğüne ve oradan da hastaneye gitmek lazım.

Not: Raporu kabul etmek zorundasını deyip onların "kabul etmiyoruz" yazısına karşı dava açmak da mümkün. Ama emin olun mahkeme de bir hastaneye sevk edip sürücü olup olamayacağınıza dair rapor isteyecektir. Yani, öyle ya da böyle yeni rapor almak lazım. Ve eğer sürücü yönetmeliği'ne göre sürücü olur raporu alırsanız, sürücü belgenizi de geri alabilirsiniz.

teşekkürler oturanboğa 15 gün eğitimim var merkezde gitmişken il sağlık müdürlüğüylede konusucam hakem hastaneylede konusucam olur derlerse urasmıcam gelıcem sevk alıcam ıl sağlık mudurlugune onlar olmaz derlerse emnıyet muduru valı kaymakamlada konusucam snucta hastane elemanı olarak kaymakama bağlıyım yardım edıcegını umuyorum bı goruseyım bakalım ne dıcekler tsekkur ederım bılgıler ıcın allah razı olsun hepınızden buraya yazıcam olan bıtenı belkı başka bı arkadaşımıza örnek olurum.

Oturanboğa ben sürücü yönetmeligini okudum bana konulan tani ya göre benim yerimden kalkamamam zor nefes almam morarmam gögüs agrim hatta kalp krizi gecirmem lazim ama bende bunlarin hic biri yok geziyorum calisiyorum hersey yapiorum morarmam yok agrim yok ama bana yanlis tani konulmus zamaninda ( ehliyeti aldiktan sora o doktora tazminat davasida acicam bugune kdr yedigim cezalarin parasini alicam ) simdi bende tani var die hic bo doktor bakmio ayni taniyi yazio geciyo bu yuzden kaybediyorum ben örnek sevk ettiler beni hastaneye ehliyet alabilir raporu verdiler özür oranida %44 örnek olarak benim engelli aracim var daha 5 senesi dolmadi smdi oran düstü die araba iptal olurmu yani trafik yazi yazip vergi dairesine benden odemedigim otv yi vergileri simdi alirlarmi sence ?

Hayır, geçmiş dönemde aldığınız araca dair hiç bir değişiklik söz konusu değil.

Anladim peki benim yeni alicagim raporda iyilestigim icin oran %40 altina düserse memurlugum iptal olurmu? Cunki ben engelli kadrosundan kura ile atandim hasta oldugum icin bunun icinde oran en az %40 olmasi gerekiodu.

H sınıfı alamıyormusun?engelli aracını B sınıfı zaten kullanamaz.

ama engel durumu %100 olduğundan sanırım senin yerine birinci derece akraban kullanabiliyor diye biliyorum...

bu arada kardiyolojinin % 100 vermesine çok şaşırdım nasıl oluyor bu iş?

kardeş yüzde yüz olunca tabiki vermezler bende yüzde 85 kollarda sakatlık var yemek dahi yiyemiyorum normal bir doktordan engelli ehliyeti alabilir h sınıfı yani alacaksın onda oran yok zaten böylelikle halletmiş olacaksın b ehliyetini unut derim benimkinede el koydular almaya calıştım olmadı

ahmet06;

kardiolojidende yüz oran verilir tabiki eko da ef değeri eğer 30 dan aşağı ise direk yüz alır
sanırım arkadaşında böyle bir durumu olabilir yoksa dr kafadan sallayıp al sana yüz demez heralde

Son düzenleme:
abi H sınıfı alamıyorum bedenen bi özürüm olmadığı için 100 olmasının sebebi normalde benım yatağa bağlı olmam lazım hastalığım cıddı bır hastalık ancak ben turkıyede tekım hastalığım cok ılerıde ama ben cok gerideyim geziyorum çalışıyorum sıkıntı burda zaten 100 oluncada ehlıyetımı aldılar bende gerı almak ıcın uğraşıyorum ef değeri degıl klas 1 ve 2 yüzde 50 oluyo alabılır ehlıyet ama klas 3 ve 4 alamaz benımde hergun farklı cıkıo basıncım buğun bak 40 yarın bak 90

serkosyan;

değerli hemşerim durumun ciddidir senin ona göre dikkat etmeni tavsiye ederim bırak şimdi ehliyeti falan boşver sen kendine bak eğer 100 oran almışsan kesinlikle ehliyetine geri alamassın zaten onun için boşver kendine iyi bak

uğur yıldız;

ama arkadaşın ortopedik yönden engeli yok bu sebeple h sınıfıda vermezler bence

arkadaşa hiçbir şekilde ve hiçbir sınıf ehliyet vermezler arkadaşlar

Bugun basvurdum trafik tescile yarin sevk edicekler hastaneye ins alabilir sonucu cikarsa ehliyetime kavusucam

inşallah ama eğer kardiolojiden yüz oran verilmişse bunuda ef değerine göre vermişlerse değişmez kardeşim

%100 raporla aracınızı almışsınız şimdi yeni bir rapor alsanız ve bu rapor mesela %80 olsa ve bu rapor sonucunda ehliyetinizi geri alsanız....

Acaba önceki raporla aldığınız ötv indirimine ve mtv muafiyetine zararı dokunurmu?aklıma geldi böyle bişey olabilirmi bir araştırın eğer olmazsa bu yola başvurun bence....

ama tabi almış olduğunuz rapor süre'limi yoksa sürek'li bir rapormuydu? 5 yıl sonra araç değiştirirken yine bu rapor lazım olabilirmi?

Birde eğer ilk başta memur ehliyet varmı dediğinde sen "yanımda değil v.s" gibi bahane uydurup,vermeseydin acaba arada kaynarmıydın?Yoksa bi şekilde getirmek zorundasınmı derlerdi?

Allah kolaylık versin iş çıkmaza girince hep sorular aklıma geliyor

ahmet06;

arkadaşım kardiolojiden verilen oranlar doktorların insiyatifinde değildir yani beş puan fazla veryim on puan aşağı vereyim diyemezler çünkü çekilen ekodaki değerler kesindir ve oranlarıda bellidir kardiolojiden yüz oran almak zordur ama ef değeri 30 dan aşğı ise bu oran yüz olur hiçbir doktor bunu seksene indirmez kendini riske atmaz çünkü yasadışı iş yapmış olur

sarasota;

o zaman tamamen şansa kalmış bir iş.... o anki ef değerine bağlı belki oran düşedebilir düşmeyedebilir....fakat düşerse ve devlette bunu bi şekilde bulup farkederse arabanın ötvsini öde derlerse işte o zamanda kötü olur...aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık :D

düşerse sıkıntı yok zaten ama yükselmesi imkansız çünkü hasar gören kalp kası tamir olmuyor daha kötüye gidebilir ama düzelme olmaz zaten otuzun altında olan değerler hep risktir zaten 20 lere düşmesi kalp naklini gerektirir

Hastaligim o sekilde degil kalbimin sag tarafi calismiyor fazla damar var yuksek basinc var basinca bagli pda olmus ama hastalik dogustan oldugu icin bana bi zarari yok sdece yorulmamam lazim bende zaten yurumekten nefret ediyrum bu benim durumum suanda klas 2 yani hasta gezebilir ihtiyaclarini kendi yapabilir ancak hastaligi vardir basinc 40 ve 50 arasi ama ben bu durumda.klas 2yim ama benim basinc 90 benim 40 50 arasi degil bu sebeple klas 4 hastanin kalp basinci 70 ustu hasta hic hareket edemez yatarken bile nefes alamaz yataga baglidir makinaya dio ben boyle degilim gezerim giderim herseyi yapabiliyorum ama basinc 90 oldugu icin beni klas 2 ye degilde klas 4 e sokuyorlar surucu yonetmeligindede klas 1 ve 2 ehliyet alabilir 3 ve 4 alamaz bende bu yuzden alamiyorum

Ben zamaninda gittim hastaneye alamazsin die rapor verdiler gecen ayda baska hastaneden alabilir raporu verdiler bende simdi hakem hastaneye gdicem alabilir derseler alicam alamaz derseler alamicam ama itiraz edicem gerekirse avrupa insan haklari mahkemesine kadar gidicek bu is pesini birakmicam.

Oturanboğa simdi elimde 2 tane devlet hastanesinin heyet raporu var biri ehliyet alir digeri alamaz dior hakem hastanede alamaz dediginde ne yapabilirim hangi yolu izlemem lazim sonucta benim hastaligim 2 acidanda degerlendirilebiliyor klas 2 ve klas 4 2 alabilir 3 alamaz diyor benim hastaligimi kapsayan bi sınıf yok ne yapabilirim bu konuda?

Son düzenleme:
selam erhan bey konunuzu okudum hastalığınızın aynısı bende de var bana da 100/100 oranında rapor verdiler...ötvden indirimli araç aldım basınç dediğiniz şey pulmoner hipertansiyon sanırım normal insanlarda 20 sporcularda 30 sizde 90 sanırım bende de 120 :) doktorların dediğine göre benimde yatağa bağlı olmam lazım ama her işimi görebiliyorum..Bu hastalıkla üniversite okuyup bitirdim...H sınıfı ehliyeti verirler diye düşünüyorum...Bende şuan aracı ehliyetsiz kullanıyorum bu sene ehliyet alacağım tanıdık bir doktorunuz yok mu ? size ehliyet alabilir raporu verebilir...

dün zarfı aldım bugun gittim hastaneye ancak beni hakem hastaneye değil başka bir hastaneye göndermişler ordada kardiyoloji bir taneydi bi bayan kadın eko bile yapmadı dinlemedi bile eskı raporumda ne yazıyorsa onu yazdı heyete girdim bana sen işini gördün raporla simdide ehliyet almak için ugrasıyosun gibisinden laf soledıler bende ben bu işin peşindeyim yıllardır bırakmıcam bu işi alıcam ehliyetimi dedim sonra beni çocuk kardiyolojiye gidiceksin oda 15 gün sonra gelcek o gelince gel baksın ona göre değerlendirilcek dediler çocuk kardiyoloji ne derse o olucak heralde bakalım 15 gün sonra tekrar gidicez ne dicekler

Üst Alt