Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı ehliyeti nasıl engelli statüsüne dönüştürebilirim?

öncelikle kayıtlı olduğunuz Aile hekimine gidiceksiniz. Sürücü ve sürücü adayları sağlık raporu almak istiyorum diyeceksiniz o sizi istediğiniz bir hastaneye ve engelinizin durumuna göre ilgili polikliniklere sevk edecek. İlgili doktorlarla görüştükten sonra elinizdeki evrakları il sağlık müdürlüğüne götürüp teslim edeceksiniz. Orda kurul toplanacak ve engelli ehliyetini alıp alamayacağınız belli olacak.

@OturanBoğa şu an B sınıfı ehliyetim var 2005 de aldığım. Bunu engelli sınıfına çevirdiğimde sürücü kursuna gitmemi isteyebilirlermi emniyetten ?

Değerli arkadaşlar benim 2009 yılında aldığım E sınıfı ehliyetim var 2013 yılında rahatsızlandım ve engelli oldum şimdi bu ehliyeti B sınıfı ilemi değiştireceğim nasıl bir yol izlemeliyim beni aydinlatirsaniz sevinirim.

Bende E sınıfı ehliyetimi yeni B Grubu ehliyete cevirecem, bu durumda eski sistem olduğu gibi yine Direksiyon sınavına girmem Gerekiyor mu?

E sınıfı ehliyetimi aldigimda hiçbir sağlık problemim yoktu Sonradan işitme kaybı yaşayıp engelli olduğum için değiştirmek mecburiyetindeyim

Alınan yeni kararla,daha önceden ehliyet sahibi kişiler direksiyon sınavına tabi değiller.

[FONT=sans-serif]Eskiden sürücü kursu şarttı fakat şu an öyle bir şart yok.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Aile hekimi-uzman doktor-il sağlık komisyonu ve trafik tescil sıralaması yeterli.[/FONT]

Üst Alt