Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı ehliyeti H sınıfına nasıl çevirebilirim?

OSMANNURİ

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben myopati hastasıyım kas erimesi diyede biliniyor. Benim uzun süredir b sınıfı ehliyetim var ve 2010 yılında özürlü raporu için başvurduğumda almış olduğum özürlü sağlık kurulu raporum P oranında.Almış olduğum raporun arkasında H sınıfı ehliyet alabilir ve özel tertibatlı araç kullanabilir alanları EVET olarak işaretlenmiş.Ben raporu ehliyet için almadım sadece özürlü durumum için almıştım ama o alanlarıda değerlendirmişler.Benimde dikkatimi cekti ve böyle bir hakkım var mı yok mu öğrenmek istedim.

Sormak istediğim;
-Ben bu raporumla h sınıfı ehliyet alabilirmiyim
-B sınıfı ehliyeti H yapmam için tekrar kursa kayıt olup sınavlara mı girmem gerekir
Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun evet raporunla hem ehliyet hemde ötv istisnalı araç alabilirsin.Öncelikle bir kursa giderek sadece direksiyon sınavına girerek h sınıfı ehliyet almalısın ondan sonra ötv (%40) ödemeden yeni bir araç alabilirsin

2010 yılında alınan raporla sürücü belgesi alamazsınız maalesef. En çok 1 yıllık rapor olmalı...

Ama araç alımı için (h sınıfı ehliyet aldıktan sonra) elinizdeki raporu kullanabilirsiniz. Araç alımında rapor süresine dair bir kısıtlama yok.

B'yi H'ye dönüştürmek için rapor alığ sürücü kursuna gitmeli ve sadece direksiyon sınavına girerek süreci tamamlamalısınız.

Yalnız, unutmayın: kas rahatsızlığı olanlara H sınıfı sürücü belgesi verili ve her yıl kontrol şartı aranır. Yani her yıl yeniden rapor almanız şart olur...

Üst Alt