Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı ehliyeti H sınıfına çevirebilir miyiz?

mb21

Yasaklı Üye
Konular
79
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar meb ehliyet sınavı sonuçları açıklandı!sınava katılan varmı?

b sınıfı ehliyeti h ye çevirebilirmiyiz?yüzde kaç olması gerekiyor?

Oranın önemi yok, yapmanız gerekenler
1.H sınıfı ehliyet alır raporu almak ve bu raporda belirtilecek olan nasıl bir araç kullanabileceğinize dair ibareye uygun bir sürücü kursuna giderek sadece direksiyon sınavına girmek,
2.Oradan alınacak H sınıfı sürücü adayı olur belgesi ile emniyet başvurmak,
3.Dilekçe ekinde alınan sertifika eklenecek ve ehliyetiniz H sınıfı olarak değişmiş olacaktır.
Ve tüm bunlar 500 TL'nin üzerinde bir miktar tutar..

Ben daha yeni H sınıfına çevirme işlemini tamamladım.
Öncelikle heyetten H sınıfı ehliyet alabilir ibaresi bulunan rapor almalısınız. Yalnız raporu alırken dikkat edin eğer gözlüklü iseniz gözlüklü ibaresini yazdırın ki sonra sorun yaşamayın. Aksi halde ikinci kez rapor almak zorunda kalırsınız çünkü bu şart.
Sonra bir kursa yazılarak H sınıfı için direksiyon sınavına gireceksiniz.
Eğer sınavı geçerseniz size sertifika verecekler. Bu sertifika ve belgelerinizi (ehliyet için çıkartılmış sabıka kaydı, sağlık kurulu raporu vs.) emniyete götürün.
3 tane fotoğraf eklemeyi unutmayın. Ayrıca kan grubu kartınız da yanınızda olsun.
Sonrasında emniyette işiniz kısa sürüyor. Parmak izi vs. işlemlerinden sonra dosyanızı kontrol ediyorlar ve eski ehliyetinizle beraber belgelerinizi teslim ediyorsunuz. Herşey tamamsa 2-3 gün içinde ehliyetinizi alırsınız.
Masraflar kurs için 500 TL, emniyette 110 TL harç, 101 TL kart parası şeklinde. Ortalama 711 TL gidiyor.
Heyet raporunda eğer sol ayağınızda problem varsa otomatik vitesli araç kullanabilir, başka bir sakatlığınız varsa özel tertibatlı araç kullanabilir yazması lazım.
Eğer raporunuz %40 altında ise veya %40 üzeri ortopedik özürlü değilseniz vergi indiriminden faydalanamazsınız (ÖTV).
Çünkü ortopedik özürlü değilseniz hareket ettirici özel tertibatlı araç raporu alamazsınız ve yeni araç alımında ötv indiriminden faydalanamazsınız.
Eğer araç alırsanız bunu sizden başkasının kullanamayacağını da unutmayın.
Geçmiş olsun ve Allah kolaylık versin.

Araç ve ehliyet alımında özürlülük oranının hiç bir önemi yok. İsterse raporunuz % 10 olsun farketmez.

sakura71 in belirttiği gibi özür oranının önemi yok. Düzeltme için kendine teşekkür ederim.
ÖTV indirimiyle ilgili daha detaylı bilgiyi ::Mevzuat Display:: linkinden bulabilirsiniz.

"B" Sınıfı Ehliyetim var ÖTV ve MTV den Muaf olmak için Yeni yani Mayıs 2013 tarihinde %40 ortopedik Özürlü Raporumu aldım ve Şimdi Sıra Sanırım

" B " Sınıfı Olan ehliyetimi "H" çevirmeye geldi Ne gibi İşlemler Yapmam Gerek Ne kadar Masrafım Olur Almış olduğum Heyet raporu ile birlikte Trafik Şubeye Gitsem Değiştirmezler mi Yani Yeniden Ehliyet Kursuna para ve zaman kaybı yapmak istemiyorum Çünkü Haziran 2013 Kayıtları Başlamış ve Direksiyon Sınavı Ağustosta Ben araba almak için 3-4 ay bekleyeceğim

Cevaplarınızı ve bizzat bu işlemleri yapmış arkadaşların tecrübelerini paylaşmak istiyorum

Üst Alt