Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı ehliyeti H sınıfı ehliyete dönüştürme prosedürü nasıl işler?

ardaby

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
B sınıfı sertifikamı aldım,dosyamıda aldım herşey tamam,içeri verdim,rapor getirecem dedim ehliyeti çıkatmadım,1 hafta sonra da raporumu götürdüm,ordaki görevli bana milli eğitime yazı yazacam B sınıfı ehliyetinin iptali için,yazı oraya gittiğinde git ilgilen,örnek bi yazı verdi bununla sana H sınıfı setifika verecekler al gel buraya dedi,acaba doğrumu yapıyoruz ne olacak şimdi

kasım ayından beri uğraşıyorum bu işlerle yoruldum artık,

arkadaşım b sınıfı sonra h sınıfı karışık bir durum neden b sınıfı aldınız direk h sınıfı almadınız?şimdi yeniden h sınıfı için direksiyon sınavı olacak sanırım.sanırım rapor çıkmadan müracaat ettiğiniz için bu duruma maruz kaldınız:confused:

B sınıfını H sınıfına dönüştürmek için rapor almalı, sonra sürücü kursuna yazılmalı, sadece direksiyon sınavına girerek H sınıfını hak etmeli ve trafik şubeye giderek yeni sürücü belgenizi almalısınız.

Sadece milli eğitim ya da trafik müdürlüğü ile bu işi halletmek mümkün değil.

Ancak, sanırım sizin sol bacağınız sakat. Bu durumda "otomatik vitesli araç kullanır" ibareli raporla sürücü kursuna yazılmadan B'yi H'ye dönüştürebilirler belki. Olursa, bu uygulamayı yapan benim bildiğim ilk kişi olacaksınız. Lütfen gelişmeleri ve sonucu bu başlık aştında bizlerle paylaşın...

B den H a çevirme

trafik şubeden bir memur B ehliyetinin iptali ve H sertifikanın verilmesi için dilekçe yazdı millieğitime,7.2.2011 de ve hala beklemekteyim,sanırım bana bu şekilde verecekler H sınıfı serifikayı ve sonrada ehliyeti;sonucu yazarım,

evet ben sol ayaktan özürlüyüm belki de buna dayanarak, otomatik vitesli araç kullanabilir raporumu ayrıca aldım ehliyetime işletecem, başkalarının otomatik vitesli araçlarınıda kullanabileceğim,

slm

tarih
09/03/2011
ben halaaa bekliyorum,milli eğitim ve valilik oluruyla H sertifikası alabilir diyor,yazı geldi trafiğe,şimdi ANKARA dan ehliyetime sistemde H yazacaklarmı diye bekliyoruz,bürokrasi çok ağır işliyor
bakalım cevap ne olacak

B den H a çevirme,

slm,dün itibariyle sistemde B sınıfı yazan yerde artık birşey yazmıyor, B sınıfı ehlietini alamıyorum da, yeri boş kalmış, şimdi iptal yazısını bekliyoruz dedi memırlar,, şimdi ne yapacam,bu durumda ne yapacam,

eeee şimdi ne olacak,ehliyetimi vermediler ve raporda da H ehliyeti alabilir diyor,sınavada girdim geçtim,direksiyon sınavınıda vermiştim,bundan sonra ne olacak,ne yapacam benşimdi,bir bilen varmı,??????

benim h sınıfı ehliyetimde otamatik vites araç kullana bilir diye bir ibare yok hiç bişey yazmıyor bazı arkadaşların ehliyetlerinde otamatik vites kullana bilir yazıyor benimkinde neden yazmıyor bunun bana artısımı eksisimi var

Adar, benim hiç bir fikrim yok... Bu konuda ancak sana verilecek yanıtla bilgi sahibi olabileceğiz.

Son durum nedir?

Bende b sınıfımı ehliyetimi H sınıfına çeviricem sol bacağımdan özürlüyüm

Kursa gitmeye gerek var mı? Trafik şube den mi halledeceğiz?

kursa gitmek zorundasınız.trafik şubeden halledilmiyor.aynı süreci bende yaşadım ve H ehliyetimi aldım.

dün sıfır araç satan bir bayiye gittim orada çalışan yetkili arkadaş rapor çıkarttık dan sonra ehliyetini h ye çevirmeden önce vergi dairesine gidip ötv den faydalana bilirmiyim diye sor dedi boşu boşuna h ye çevirmiş olma dedi Benim anlamadığım h sınıfı ehliyet için çıkardığımız rapor ötv indiriminden faydalanmak için yetmiyor mu?

H sınıfı ehliyet için çıkarttığınız raporda ötv indimli araç alabilir diye belirtilmişmi.otomatik vitesli veya özel tertibatlı araç kullanabilir diye yazıyormu.yoksa sadece H sınıfı ehliyet alabilirmi yazıyor.
engeliniz ne.rapor oranınız ne

Rapor çıkartmadım ben sol bacağımdan rahatsızım otomatik vites araç kullanabilir diye raporda yazması gerekli forumdan öğrendiğim bir ötv siz araç alabilir ibaresimi olması gerek li

%40 özürlü raporum var ortapediden ehliyet ve ötv için rapor almadım

o zaman tekrar rapor çıkaracaksınız.tekrar heyete gireceksiniz. alacağınız raporda H sınıfı ehliyet alabilir,ötv muafiyetli otomatik vitesli araç kullanabilir yazması herekli.

kazazede ilgin için teşekkür ederim Allah razı olsun

Arkadaşlar b ehliyeti h ehliyete çevirmek için kursa gitmeye gerek yok. Kulağımızı tersten tutturmaya çalışıyorlar. Zorluk çıkarmaktan başka hiç bir amacı olmayan bu uygulama için bilinçli olmamız lazım. Yasal olarak böyle bir uygulama yok. Ancak türlü entrikalar ve kulaktan dolma diyebileceğim eylemleri uygulamaya geçirebilmek ve mevzuattaki boşluları doldurmaya çalışan bir kısım işgüzarın çıkarıp uygulatmaya çalıştığı bir sistemdir. Böyle bir işlem için ben başvurdum. Trafik memurları bu konuda bilgilendirmek biraz zor olsa da. Yasalar karşısında yapabilecekleri bir şey yok.

Medo nerden cıktı bu arkadaş bişey söyle gitim kursa yazıldım 500 tl anlaştım b den h cevirmeye 250 tl de peşin verdim söyle de enazından 250 vermeyeyim kardeş

b den h yegeciş cok zor bir sürec deyil bir sürücü kursuna basvuru yapıldıkdan sonra devlet hastanelerınden aldıgınız h sınıfı ehlıyet ala bilir ibaresıyle ve direksıyon dersıyle rahatlıkla ala bilirsiniz.

Arkadaşlar yasal olarak böyle bir şey yok. Yutarlarsa diye kandırıyorlar bizi. Küöük yerlerde yapasanız bu tür işlemleri daha kolay olur. Büyük yerlerde genelde buna zorlamaya çalışıyorlar. Hakkımız arama takatımız olmadığından boyun eğiyoruz. Böylede yapılabilir demeye getirip, sadece kursa gidilerek olacakmış gibi yerleşiyor işlemler.

medo kardeş resmen lafı gevelemişsin bizi kandırıyorlar zorunlu tutuyorlar gibi yazmışsın peki doğru olanı nedir onu neden yazmıyon.

1- B sınfından H sınıfı ehliyet için uygun araç sürüş sınavına tabii tutularak sürücü kursu sertifika alınıyor...
2- ÖTV indimi için H sınıfı sürücü belgesi yanında Özürlü Raporu ve özrün varolan durumuna göre yapılcak ekler belitilecek
3- Sol alt engelli olnlarda sadece otomatik vitesli araç ibaresi yeterli olup engel oranı önemli degildir.

H sınıfı ehliyet ve özürlü raporu ile ilgili firmaya giderek gereğini yapacaklardır...
(bu yazdıklarımı gerçekleştirerek ötv indirimli araç aldım, yaşayarak ögrendim bilginize sunulur...)

bununla ilgili kanun olarak nedere böyle birşey yazıyor arkadaşlar

kanun başka, uygulama başka. Kanun olarak hakkımızı ararsak böyle; kursa gidilecek, sertifika alınacak direksiyona girilecek te falan filan böyle ifadeler yok demeye getiriyorum. Öğlede olur ancak, direk trafikten ehliyetin değiştirilmesi istenirse de olur. Ha yapıyorlar mı? hayır. Problem de bu zaten. Paranın döneceği yer varken seni beni düşünen yok. O kadar dernekler ve kuruluşlarımız var. Böyle basit bir konuda bile hemfikir olamıyoruz. Bilgiyi paylaşmak güzelde, sonuç yok. Ben bir kasabada bu olayı sordum ve kursa gidilecek, direksiyon sınavına girilecek diye birşey yok. Raporunu getir ehliyetini hemen değiştirelim dediler. Özellikle kurs falan yok değilmi diye de sordum. E sen istersen o başka dediler.

Emniyetten Medo35 in dediği şekilde ehliyetini değiştiren arkadaşlar var. Benim hatırladığım 3 4 kişi var. H sınıfı ehliyetle ilgili diğer başlıklara bakarsanız bu arkadaşların yazdıklarını okuyabilirsiniz. Kursla alan arkadaşlar da var. Aslında burada kursa gitmeniz şart diyenlerin kaynaklarına da bir bakmak lazım. Hangi kanunun hangi maddesi diyor bu kurs meselesini. Ben Ankara emniyetine meyl attım. Kursa gideceksin dedi. Halbuki başka bir arkadaş Ankara dan kursa gitmeden ehliyetini değiştirdiğini söyledi. İlgili kanun maddelerine ulaşabilen olursa durum aydınlanır...

resmi gazete 21.03.2012, sayı 28240 madde 12 burada kurstan bahsediyo ama. gerekliyse kurstan sabıka kaydının bilgileri istenebileceği var. elektronik ortamdfa görünüyorsa zaten gerek yok

ya şimdi yeniden okudum madde 12 nin altında 81. madde aşağıdaki gibi değiştirilmiştir diyo

Üst Alt