Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı ehliyeti H sınıfa çevirmek ve indirimli araç almak..?

aligoonul

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar foruma yeni katıldım biraz araştırdım ama sorularımın cevabını bulamadım belki benimle aynı sıkıntıyı yaşayanlar içinde konu açmak istedim.
Bizim sıkıntımız şu şekilde babam çocuk felçli yüzde 40 engelli, sol bacağında kısalık var. B sınıfı ehliyeti var açıklama kısmında yalnızca otomatik vitesli araç kullanabilir yazıyor.
Babam ehliyeti H sınıfı ehliyete çevirmek istiyor ama bunlar için neler gerekli bilmiyoruz ve babam dediği kadarıyla bana özel teçhizatlı değil sadece otomatik vitesli araç kullanabilir diye bir sağlık raporu çıkması gerekiyormuş yani bizim asıl istediğimiz buymuş ama bazı heyetler anlamadan dinlemeden özel teçhizatlı kullanabilir vs. yazıyorlarmış sonradan sıkıntı çıkıyormuş. Bu sıkıntıyı aşmak için nasıl bir yol izliyebiliriz bunu merak ediyorum

ve bu alınıcak otomatik vitesli 1600cc ye kadar olan aracı ben oğlu olarak tek başıma babam arabada olmadan kullanabilir miyim ? Babam ruhsata ismi işliyorlar falan dedi ama en güncel ve en doğru bilgi nedir sizlerden öğrenmek istiyorum. Sonra olarak aracın ÖTV indirimi nasıl oluyor onu tam olarak anlayamadım sadece net fiyatı mı veriyoruz yoksa kdvli net fiyatı mı ? 103.000 liralik bir araç bize ne kadara gelir ?

teşekkürler.

aligoonul

Raporun tanı kısmında sol ayakta kısıtlılık olduğu yazılacak ve "otomatik vitesli araç akullanır, h sınıfı sürücü belgesi alır" şeklinde de ibare olacak. Böyle bir raporla öne sürücü kursuna yazılıp H sınıfı sürücü belgesi alacak babanız, sonra da aynı raporla otomatik vitesli aracı vergi avantajı ile satın alabilecek

Burada doktorların nasıl bir tutum takınacağını bilmek mümkün değil. İşte, bi şekilde köprüyü geçmeniz lazım!

OturanBoğa;
@OturanBoğa
Çok teşekkürler haftasonu halletmeye gidicez bir sorum daha olacak forumda dolaşırken H sınıfı ehliyetin motor alabildiğini ve indirimden yararlanabildiğini gördüm babamda sol bacağında sıkıntı olduğu için motor duruken tek bacağıyla motoru tutamıyor bu yüzden hiç motor işine girşimemiştik ama şimdi görünce forumda merak ettim babamın sağlık raporunada 3 tekerlekli (önden veya arkadan 2 tekerlekli) motor kullanabilir yazabilir miyiz? ya da bu işin usülü nedir? piaggio markasının MP3 adına önden 3 tekerlekli çok güzel motorları var bilginize onlardan düşünüyoruz.
teşekkürler.

Motorsiklet için sınırlar aşağıdaki şekilde çizilmiştir. Ama unutmayın, motorsiklet alırsanız otomobil hakkını kaybedersiniz.

"87.11 tarife pozisyonunda yer alan, motor silindir hacmine bakılmaksızın, motosikletlerin bizzat kullanmak amacıyla engelliliğine uygun hareket ettirici özel tertibat yaptıran malul veya engelliler tarafından ilk iktisabı ÖTV’den müstesnadır."

ÖTV oranları:
Motor silindir hacmi 250 cm³’ü geçmeyenler: %22
Motor silindir hacmi 250 cm³’ü geçenler: %37

Üst Alt