Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B Sınıfı ehliyet ve %55 raporla ÖTV indirimli araç alabilir miyim?

serpil26

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
MERHABA ARKADAŞLAR,benim yüzde 38 işitme ve diğerleriyle yüzde 55 engelim var acaba bende araba alabilirmiyim? neler gerekiyor ?ayrıca B ehliyetimde var H alıyor olsam bir faydası olabilirmi? iyi günler diliyorum..

Ortapedik engeliniz veya %90 raporunuz olması gerekiyor ortopedik engeliniz var mı?

B ehlimetiniz var ise H çevirmek size ötv muafiyetli araç alma avantajı sağlar. bunu için rapor oranı değil ozel tertibatlı araç kullanıp kullanamayacağınız karar verilir

Engeliniz ortopedik değil ise alamazsınız ...
Buna ilave olarak H sınıfı ehliyet ve devlet hastanesinden alınmış tertibatlı araç kullanması uygundur yazan rapor gerekli ...(aracı siz kullanıcaksınız oran önemli değil % 1 dahi oabilir )

Liljan,daha önceden yüzde 55 oranında özürlü raporumun raporumun oldugunu yazmıştım ama ben ortopediden heyete girmedim çok önceden fömürden ayagım kırılmıştı ayagıma kemik içinden çivi takıldı ve 2 yıl sonra bu çivi ayagımdan alındı,ayagımda 1 santim kısalık var ve dikiş izleri bu yıl tekrar kurula girecem ortopediyede çıkmayı düşünüyorum acaba rapor alabilirsem sadece yüzde 1 yetiyormu ve daha neler gerekiyor acaba?

Ayağınızda açık bir hareket kısıtlılığı yoksa, araç alımında vergi avantajından yararlanamazsınız

Üst Alt