Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı ehliyet sınavını kazandım. Emniyet parmaklarım tam açılmadığı için rapor..?

mb21

Yasaklı Üye
Konular
79
Reaksiyonlar
0
merhabalar.16 martta b sınıfı ehliyet sınavına girdim 3x100 ile geçtim.7 nisandada direksiyon sınavını 90 ile geçtim.bugün sürücü kursumdan dosyamı aldım maliyeye 334 tl yatırdım.trafiğede 101 tl.buraya kadar herşey normal.parmak izi almaya sıra gelince memurbey sağ elimin parmaklarının tam açılamadığını fark etti ve işlem burda durdu.doktor raporu gerekli deyip gönderdiler.şimdi ne olacak bilmiyorum.sağlık kuruluna sevk edilse raporumun oranı düşermi eli çalışıyor araba kullana bilir diye.yoksa h sınıfı verirlermi? h sınıfı verseler arabamı kullanamayacakmıyım?beni h ye uydursalar arabamı h ye nasıl uyduracam?birde ödediğim ücretleri geri alabilirmiyim çünkü h sınıfı daha ucuz.bugün dünyadan birkez daha nefret ettim.kız istiyorsun sakat diyorlar vermiyorlar.iş istiyorsun sakat diyorlar.gidebileceğim yere kadar gideceğim.gücümün tükendiği yerde rabbimden af dileyeceğim.

Eğer h sınıfı ehliyet verilirse aracına tertibat taktırip kullanabilirsin tabi ruhsata işletmen gerekiyor. Sana daha iyi yardımcı olabilecek arkadaşlar mutlaka vardır yazacaklardir. Hastane zaten ehliyet alabilir derse sorun çıkmaz rapor oranın düşer mi bilemem. Ama düşeceğini sanmıyorum.

B sınıfı ehliyet almanızın uygun olduğuna dair raporunuzu nereden almıştınız? Yeniden emniyet hastaneye mi sevk etti?

aile hekiminden sağlık raporu aldım.burapor ile ehliyet kursuna başvurdum.yazılı sınavı hatasız kazandım.trafiğe dosyayı verdim parmak izi alımında parmaklarımı fark ettiler ve hastahaneye sağlık kuruluna sevk ettiler.seni ararız gelip heyete girersin dediler hala aramalarını bekliyorum.

Hay Allah! Yeniden rapor almanız gerek. Sevk ettikleri hastaneye gitmekten başka bir yol yok maalesef.

Gideceğiniz Devlet Hastanesınden (SİZİ SEVK ETTİKLERİ) yerden eğer ki B sınıfı sürücü belgesi alır yazılı rapor alırsanız hiç korkmayın çatır çatır verecek ehliyeti size.

Ben 1nci hastaneden onay aldım ama memur kabul etmedi. 2nci hastaneye sevkimde orasıda ehliyet alamaz raporu verınce benı HAKEM hastaneye gönderdiler. Hakem Hastanede B-A2 alır diye rapor verince 2 raporu çürüttü. ÇATIR ÇATIR wermek zorunda kaldılar :)

ehliyet

arkadaşlar,sağlık kurulu raporunda özel tertibatlı araç kullanabilir.ne anlama geliyor.otomatik vitesli araç kullanabilirmiyiz?ben b sınıfı için başvurmuştum h verdiler.birde maliyeye yatırdığım 334 tl mi geri nasıl alabilirim?

Yani vites koluna eklenecek bir özel donanımla (vites kolunu yükseltmek ya da daha iyi tutmanı sağlayacak sabit bir aparat yaptırmak ve şekilde) kullanmak lazım

B sınıfı ehliyetin H sınıfına dönüştürülmesi

16 martta girdiğim b ehliyeti sınavından 5 ay geçmesine rağmen hala da ehliyetimi alabilmiş değilim.
trafikten hastaneye sevk edildim b alamaz h alır özel tertibatlı araç kullanabilir sonuçlu rapor verildi.
bugün ehliyetim çıkmıştır ümidi ile trafiğe gittim bana kursuna gideceksin direksiyon dersi alıp sınava gireceksin dediler.
kursa gittim yeniden kayıt olacaksın dediler. daha önce trafiğe teslim ettiğim evrakları yeniden istediler. herşey sıfırdan başlanacakmış.

şimdi anlamadığım benim bir dosyam trafikte zaten var. fotoğraf, sağlık raporu, diploma, sabıka kaydı, kan grubu kartı vs. bunları yaniden istiyorlar
kafam karıştı çift dosya mı olacak yoksa trafiğin ne demek istediğini kurs anlamıyor mu?

ya arkadaş h istiyorsun b sınıfı diyorlar b istiyorsun sizde olduğu gibi h vermek için yokuş yapıyorlar bu nasıl yaman çelişkidir böle doktor maliyeci kesiliyor maliyeci de doktordan fazla hüküm veriyor.

Maalesrf bu eziyeti çekmek durumundasınız. Eski dosyanız kapatılacak, yenisi açılacak. Saçma ama böyle

Arkadaşım senin b sınıf alabilmen için ehliyet sağlık kurulu yönetmenliğinin kast iskelet kısmına ait % 75'ne sahip olman gerekiyor.aynı zamanda karayolları yönetmenliğinide araştır.sürücü kursunda olur.sana h sınıfı alır diyen doktorun yanına giit eğer elinin durumu % 75'i kurtarıyorsa hakkını ara

ehliyet sınavı

14 eylülde h sınıfı ehliyet sınavına girecem.kursumu aradım otromatik vitesten anlamıyorum sınav öncesi öğretin dedim.çok kolaydır bişey olmaz dediler.birde tertibatlı arabaları yok.sınavda başarısız olursam neyapmalıyım?

Mehmet Bey..;
H ehliyeti alabilmek için her sürücü kursuna gidemezsiniz..
Araçlarında özel tertibatlı bulunan H ehliyetini verebilen kursa kayıt yaptırmanız lazımdı..
Sanıyorum sizi kaçırmak istemeklerinden dolayı tertibatı olmayan bir sürücü kursu size
işlem yapmaya çalışıyor..
Yazık..
Netten araştır bence..

tercihim b idi ama kısmetimde h varmış.ehliyetimi aldım.üzerinde özel tertibatlı otomobil yazması beni rahatsız etsede sonunda kavuştum.sınavda kalmamama rağmen iki defa sınava giren ilk kişi benim herhalde bu memlekette.bir 2022 maaşı kadar param gitti.veriyorlar ama almasınıda iyi biliyorlar.

Üst Alt