Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B sınıfı ehliyet H sınıfına çevrilebilir mi, yöntem ne olmalı?

Ş.ALİ

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar B sınıfı ehliyetim var H sınıfına çevirmek için sürücü kursuna yazılmam gerekirmi maliyeti ne olur ne yapmam gerekir yardımcı olurmusunuz

selamlar daha bugün bu konu için sürücü kursu ve emniyetten arkadaşlar la konuştuk. kurs sağlık kurulundan H sınıfı ehliyet için verilen raporla alınacağını ücretin de 400/500 arası olduğunu ( fiyat değişebilir) söyledi .. bizim olayımızda ise hastalığımız olan ankilozan spondilit hastalarına ehliyet verilmediği hatta elinde B sınıfı ehliyeti olupta H sınıfına çevirmeye kalkanlarında mevcut B sınıfı ehliyetlerinin iptal olması idi. Sizin rahatsızlığı bilmiyorum ama sonuçta sağlık kurulundan H sınıfı ehlyet alır ibareli raporunuz var ise sorun çıkmaması lazım.

Merhabalar,

Konuyla ilgili siteden bilgi edinmeye çalışırken bu topiği gördüm... Engelli olduktan sonra kendim için ilk yapmayı düşündüğüm ehliyet meselesinden edindiğim bilgileri sizlerle paylaşmak isterim :

1- Otomatik vites araç / özel tertibatlı araç kulllanabilir ibaresi olan sağlık raporunu yanına al (tam teşekküll devlet hast. alınıyor)

2- Bu raporun yanına, 4-6 fotograf, mevcut ehliyetin, öğrenim belgesi ve kimliğini de alıp H sınıfı ehliyet veren sürücü kursuna (her kurs bunu vermiyor) giderek kaydını yaptır

3- yazılı hiçbir sınava girmiyor, sadece direksiyon sınavına tabi oluyorsun... toplam tutar 550 tl civarında (değişken ortalamadır) .

Bilginize...

sselma verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim

Üst Alt