Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

B monoküler ehliyeti H ehliyete çevirmek..?

Bugün devlet hastanesibe gittim.2 göz 2 de ortopedi doktoru ile konuştum 4 ü de monokuler olan bir kişinin H sınıfı ehliyet alabilir mi soruma bilmiyorum diye cevap verdiler. Bu nasıl iş arkadaş

ogretmen3146;
Neden H sınıfı istiyorsunuz? H sınıfı almak size hiç bir avantaj sağlamaz ki. Ne vergi istisnalı araç alabilirsiniz, ne de başka bir avantajınız olur...

Sayın kelebekk neden vergiden muaf olmuyorum ayaklarımda düşük ayak var bir de bir göz monokuler indirimden faydalanaz mıyım

Düşük ayak varsa alırsınız zaten, monoküler olmanız önemli değil. H sınıfı ehliyet ve araç alımı için raporu alırsınız.

Düşük ayak ne bilmiyorum ama özel tertibat gerektiren bir durum varsa vergiden muaf olursunuz, sadece H sınıfı ehliyet ile vergiden muaf olmuyorsunuz. Eğerki vergiden muaf olunamıyorsa ve B sınıfı ehliyet alabilme ihtimaliniz varsa B sınıf almak daha mantıklı.

gazi86;
Bu konuda geride kalmışım bazı yorumları şimdi okuyorum,
Monoküler olan biri H sınıfı alamaz bu doğruda ortopedik engelden dolayı H sınıfı ehliyeti alabilir ve aldım.
Sizin alamamanıza gelirsek bu durumlar hastaneye göre değişiyor yani doktora göre, farklı hastanelerde denemeni tavsiye ederim.
Eğerki bu bilgiyle ilgili dediğiniz doğruysa, bunu açıklayan bir madde ya da kanunun yazısı vardır sanırım, bizimle paylaşırsanız sevinirim. Saygılar.

Arkadaşlar benim B monokuler ehliyetim var ve bir hastalık dolayısıyla iki ayagimda da düşük ayak kaldı.H sınıfı ehliyete basvuracam. Ben kime inanacagimi şaşırdım bazı arkadaşlar alırsın diyor bazı arkadaşlar alamazsınız diyor bana gerçekten bilgisi ayrıca h sınıfına başvurup alamazsam bende var olan B monokuler ehliyetimdende olur muyum

Hayır iptal olmaz ehliyetiniz, ortopedik olduğu için alırsınız ama kimseye inanmak zorunda değilsiniz başvurup sonucu yaşayarak görün. Monoküler ile ortopedinin hiç bir bağı yok. Yani teorik olarak monoküler olmanız ortopedik engele istinaden rapor(ehliyet/araç almanıza engel değil..

Heyete girdim ve sonucunda bana moneküler ehliyet ve tertibatlı araç kullanır( %86 oran çıktı) bu ne demek şimdi hem moneküler hemde tertibatlı araç kullanır ne demek? Sanırım H ehliyet olmadan ötv ve mtv muafiyeti olmuyor? tertibatlı araç sadece h sınıfına verilmiyor mu?

"Özel tertibat" ibaresi asla olmamalı! Neymi o donanım ki size şart koşmuşlar!? Yok böyle bir donanım...

Walla koymuşlar hem moneküler hem nasıl tertibatli araç oluyor anlamadım bu durumda ÖTV ve Mtv indiriminden de faydalanamiyorum

Sağ gözüm moneküler ve ben vergi indirimine tabi olmak istiyorum lakin hep farklı şeyler var % kaç verirler net olarak ? Birde ben monekülerim fakat farklı bir özrüm daha var oda diyelimki %20 etkiliyo e şimdi ikisini toplayıp özürlü raporu veriyorlar bu durumda h sınıfı ehliyet işi nolcak daha doğrusu ÖTV ve MTV siz araç alabilme işi ???

Üst Alt