Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aynı yıl içinde araç değişimi MTV açısından sıkıntıya yol açıyormuş?

nazisam

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
benim aracımın 5 yılı (08.10.2015) tarihinde doldu yeni araç almak için aracımın satılabilir yazısını almak istedim vergi dairesinden ve yazıyı aldım fakat kafamı karıştıran bir bilgi verdiler elinizdeki mevcut aracı satıp yeni araç alırsanız tescilini 2016 yılında yapın yoksa yeni aldığınız aracın 2015 in mtv sini ödersiniz dediler 1 yılda sadece 1 araçtan mtv muafiyet hakkım varmış ne derece doğru bir bilgi bu ?zaten elimdeki mevcut aracı satıp üzerimden düştükten sonra yeni aracı alacağım ve üzerimde ikinci bir araç olmayacak?? yıl sonunda araçlarını yenileyen arkadaşlar nasıl bir yol izlemişler bilgi vermelerini rica ederim nasıl bir işlem yapmam gerekiyor tşklr saygılarr..

ben mersinde ikamet etmekteyim mevcut araç plk 33 elimdeki aracı satıp yeni araç almak istiyorum alacağım aracın mersindeki bayisiyle anlaşamadık başka bir ilden aracımı daha uygun fiyata alsam sıkıntı olurmu? tescil vs işlemleri nasıl olacak ??

nazisam

Doğru söylemişler. Aracınızı 2016'dan önce satarsanız ve 2016'dan önce yeni araç alırsanız, sattığınız araç için mtv borcu çıkartırlar.

Aracı dilediğiniz ilden alabilirsiniz.

Arkadaşım satacağın araca ötv çıkar fakat sen sattığın için alıcı ödeyecektir seni bağlayan bir şey olmayacak ben aralık ayında sattım ve aynı ay yeni aracımı aldım sattığım araca ötv çıktı ama ben sattığım için alan sahıs ödedi ayrıca alacağın aracı diğer illerdende araştır ben 7000 tl kar ettim illa ikamet ilinden alan diye bir şey yok sadece uyanık ol paranı kaptırma yeter

mtv muafiyetinde sınır varmı 2.araç için acaba ?

Üst Alt