Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ayda bir kez duş almak bir sorun mu?

StandartQ

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
39
Atipik psikoz tanım var
Eskiden duş alırdım hafta 1-2 defa falan ama son 2 yıldır 3 haftada 4haftada 1 duş alır oldum, doktoruma da hiç bahsetmedim
Aileme göre bu durum hiç normal değilmiş

Maalesef yaz ayların da bu durum sıkıntı yaratabilir. Özellikle koku rahatsız ediyorsa yakınınızdakinlerde rahatsız olabilirler. Duş bir yandan rahatlatıcıdır. ama aşırısıda sıkıntı örneğin günde banyodan çıkamayanlarda olabilir.

En iyi tavsiyeyi doktorunuz ve aileniz vericektir. Kulak vermenizi öneririm.

@StandartQ, Bu durumu fark etmeniz ve üzerine düşünmeniz gerçekten çok önemli bir adım. Kendinizi suçlamadan ya da yargılamadan önce şunu bilmenizi isterim: Atipik psikoz gibi psikiyatrik tanı alan bireylerde kişisel bakım, banyo yapma veya temizlik gibi rutinlere karşı isteksizlik, enerji kaybı ya da motivasyon eksikliği çok sık karşılaşılan bir durumdur. Yani bu durum sizin "tembel" ya da "iradesiz" olmanızla ilgili değil, doğrudan yaşadığınız sağlık durumuyla ve beynin motivasyon mekanizmasıyla ilgilidir. Dolayısıyla yalnız değilsiniz ve bu durumun çözümü var.
Yapmanız gereken en doğru adımları uygulayalım, arkadasım. Doktorunuzla Mutlaka Paylaşın, Bu durumu doktorunuza anlatmaktan kesinlikle çekinmeyin ya da utanmayın. Psikiyatristler bu belirtilerle her gün karşılaşırlar ve bu bilgi, tedavinizin gidişatı için hayati önem taşır.
Neden önemli? Son 2 yıldır bu durumu yaşıyor olmanız, mevcut ilaç tedavinizin bu belirti üzerinde yeterince etkili olmadığını veya doz ayarı yapılması gerektiğini gösterebilir. Doktorunuz ilaçlarınızı bu durumu düzeltecek şekilde yeniden düzenler ve sağlıklı bir yaşam sürersiniz.
☕️Nasıl söyleyeceksiniz? Eğer doğrudan konuşmak zor geliyorsa, doktorunuza gitmeden önce bir kağıda tam olarak buraya yazdığınız gibi: "Son 2 yıldır duş alma sıklığım 3-4 haftada bire düştü, bu konuda motivasyon bulamıyorum" yazıp randevuda doktorunuza uzatabilirsiniz.
Haydi ilk iş randevu alıp doktora gidiniz. Bana da dua edersiniz arkafasım 🙏

Banyo girmeye üşenirim girince de çıkasım gelmez .🙃

Ciltte mantar ve bakteri enfeksiyonlarına, şiddetli ve kalıcı vücut kokusuna, gözeneklerin tıkanıp ciltte yaraların, sivilcelerin oluşmasına neden olur.

ben duşa girmeyi hiç istemiyorum bazı varlıklar görüyorum

ben sürekli ağır depresyondayım ben de banyo yapmayı sevmiyorum ama psikozdaki isteksizlik yada korku bambaşka bir konu

@Ahmet T, arkadaş duşa girsin de nasıl girdiğinin bir önemi yok şuan.

Ayda bir yıkanmayı düşünmek dahi korkunç.

Duş almayı mecburi bırakacak şeyler örneğin insan içine çok çıkmak yeni kıyafet giymek zorunda kalmak ibadete yönelmek gibi eylemler alışkanlığınızı değiştirebilir bende bizamanlar istemiyordum yeni kıyafet giyme alışkanlığım olunca günlüğe döndü

Kötü bir hastalik gercekten, insan hic rahatsiz olmuyor pis pis durmaktan. Normalde tuvalette uzerimize idrar sicrasa rahatsiz olmamiz lazim, ilk firsatta temizlenmeliyiz, uzerimizi yikamaliyiz ama saglikli insanlar bile terli terli, pis pis gezebiliyor.

@ahmet0099, ben birden vazgeçiyordum. Banyo yapmak bile zordu benim için.

Banyoya adım atmamla vazgeçmem bir oluyordu.

Son düzenleme:
Bazısının canı istemiyor, bazıları istesede gidemiyor hayat garip. İnsan kaybetmeden bir şeyin değerini anlamıyor herhalde. Bunu düşünüp motive edebilirsiniz kendinizi. Her şeyi isteyerek yapacağız diye bir şey yok. Bunun sağlık için olmazsa olmaz bir zorunluluk olduğunu düşünün. Tıpkı istemesek de mecburen içtiğimiz ilaçlar gibi.

Yazın haftada bir duş al hem rahatlarsın psikolojine de iyi gelir al bak aradaki farkı gör denemesi bedava .😉

Üst Alt