Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ayak bileğimdeki rahatsızlık sebebiyle ÖTV'den yararlanabilir miyim?

Omerzknac

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Ben kronik böbrek hastasıyım mevcutta %64 Raporum var. Ancak araç alımında ÖTV indiriminden herhangi bir uzuv kaybım olmadığı yada raporum % 90 olmadığı için yararlanamıyorum.

Ben rapor alırken sadece böbrekleri dikkate aldık ancak 2015 Yılında Ayak bileğim kırılmıştır ortama 3 ay alçıda kaldı fizik tedavi yapmam gerekiyordu ancak özel sektörde çalıştığım için gidememiştim. Şuan ayak bileğimi tam kullanamıyorum En basit çömelme hareketini düzgün yapamıyorum (alaturka tuvaletleri kesinlikle giremiyorum) ayağımın üstüne uzun süre oturduğumda 15-20 sn kadar topallıyorum.

Soru; mevcut rapora bu durumu belirterek güncellesem Ötv indiriminden yararlanabilirmiyim.

Cevaplar için şimdiden teşekkürler

Omerzknac Doktora gidip muayene olursunuz eğer ortopedik bir problem var ise bunu da heyet raporunda belirtirse ÖTV den muafiyetiniz olur.

Omerzknac

Ayak bileğindeki kısıtlılığın manuel vitesli araç sürmeye mani olması gerekir ki araç alımında vergi avantajından yararlanabilesiniz. Ama çok da mümkün değil doğrusu

OturanBoğa aslına bakarsan manuel araç kullanmama engel olmuyor değil, sol ayak bileğimde sıkıntı var araç kullanırken özellikle vites değiştirirken kavrama noktasında sıkıntı yaşıyorum.

Sol ayak bileğinizde hareket etmeyi kısıtlayacak bir rahatsızlık varsa, nekroz, protez vs. faydalanabilirsiniz. ancak ortapedik olarak tespit edilemeyecek geçici süreli ağrı ise pek mümkün gözükmüyor.

Bilegimi tam bülemiyorum bu kalıcı bir hasar olarak kabul edilmezmi??

ortapedi ve fizik tedavi uzmanı ile görüşmenizi tavsiye ederim, buradan bir şey söylemek doğru olmaz.

Site Tasarım Tercihleriniz

Bu ekrandaki seçimler aracılığıyla forum tasarımını kişiselleştirebilirsiniz.

Yandaki renk seçeneklerinden birisini tercih ederek forum görünümünü kişiselleştirebilirsiniz.

Geniş Ekran görünümü: Aç/Kapat

Bu ayarla Geniş ya da Dar ekran görünümünü tercih edebilirsiniz.

Forum liste seçimi: İki Bloklu/Tekli

Ana sayfadaki forum görünümünü İki Bloklu ya da tek satırlı tasarımla kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Forum arkaplan resimlerini: Kapat/Aç

Forum arkaplanına eklenen görseller varsa, bu görselleri buradan kaldırabilirsiniz.

Ana Sayfa Yan Paneli: Kapat/Aç

Forum ana sayfasının daha sade görünmesini isterseniz Yan Paneli (Sidebar) kapatmayı tercih edebilirsiniz. Yan Panel kapatıldığında, paneli yeniden açmak için sayfanın en üstündeki kullanıcı adınızın solunda yer alan Site Tasarım Tercihleriniz'e tıklayarak tercihinizi değiştirebilirsiniz.

Yan Panel akışkanlığı: Aç/Kapat

Bu ayarla forum ana sayfasını aşağıya/yukarıya kaydırırken ekranın sağında yer alan Yan Panelin (Sidebar) akışkan özelliğine bürünerek ekranda sabit kalmasını tercih edebilirsiniz.

Yumuşak köşe özelliğini: Kapat/Aç

Bu ayarla, tasarımdaki köşeleri Yumuşak ya da Keskin görünümlü olarak tercih edebilirsiniz.

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Geri
Üst Alt