Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ayak bileği kısıtlılığı ile askerlikten muafiyet alabilir miyim?

huseyinbaa

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba arkadaşlar,

Askerlik yoklama işlemlerine başlayacağım ve sağlık durumum nedeniyle muafiyet (çürük raporu) süreci hakkında daha önce benzer tecrübesi olanlardan bilgi almak istiyorum.

Elimde sivil bir devlet hastanesinden alınmış, %18 oranlı Engelli Sağlık Kurulu Raporu mevcut. Raporda yer alan tam klinik bulgular ve teşhis aynen şu şekilde:

Klinik Bulgular: Sol ayak bileği nötralde ankiloz, sol bacak uyluk ve diz altında 7 cm atrofi.
Teşhis: M24.57 - Eklem Kontraktürü, Ayak Bileği ve Ayak.

rahatsızlığım çocukluğuma dayanıyor; henüz 3 yaşındayken sol ayağımın üzerinden araba geçti. Geçirdiğim bu kaza nedeniyle sol bacağım gelişimini tam tamamlayamadı ve şu an sağ bacağıma kıyasla 7 cm daha kısa ve diğerinden belirgin derecede daha ince. Yürürken bariz bir şekilde sekerek yürüyorum. Ayrıca sol ayak bileğimi çalıştramıyorum, hiçbir şekilde oynamıyor ve çalışmıyor.

Muaf olma şansım var mı sizce? şimdiden teşekkürler.

Doktoruna danışabilirsin.Olumlu olursa kurula girersin.Olumsuz olursa yine deneyebilirsin belli olmuyor.Tedavini düzenli yaptığın hastahaneye gitmen fayda sağlayabilir.Ortopedik engelin var ama düzenli hastahane daha iyi olur.

Birde yeni kanuna göre araba alma şansın var mı onu öğren bence

Üst Alt