Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ayağa giren kramplar neden olur?

anonymous

Aktif Üye
Konular
343
Reaksiyonlar
430
Haftada 3 gün ağırlık, 3 gün koşu yapıyorum. Beslenmeme dikkat ediyorum. Sorunumu aile hekimine söylediğimde magnezyum yazdı. Sabah-akşam 1 tane alıyorum. 2 aydır düzenli kullanıyorum fakat kramplar kesilmedi. Neden olabilir?

Ayni dertten muzdarip haldeyim. Magnezyum degerleri normal. Norolojiye yonlendirdiler 3 aydir ilac kullanıyorum degisen birşey yok malesef

@anonymous, @m.okanoyun,

Geçmiş olsun arkadaşlar,

Bu sağlıklı beslenme ve takviye kullanma konularını ben epey araştırdım.

Magnezyum eksikliği kramplara neden oluyordur, doğrudur ama eczaneden aldığınız magnezyum formlarının emilimi çok düşük bu yüzden tesir etmiyor olabilir. Ben paramla alıyorum kullandığım takviyeleri. Bir de magnezyumu d vitamini ile eş güdümlü kullanmak icap ediyormuş. D vitamini de d3 k2 formunda alınmazsa damarları tıkayabiliyormuş falan. Konuyla İlgili -Kardiyolg bir dokturun yazdığı- bir kitap önerisi bırakıp bitiriyorum.

Geçmiş olsun.

Skolyoz için magnezyum almıştım.Bel fıtığına dönmesin diye.Ayrıca magnezyum veya diğer vitaminlerin türleri varmış.Mg1 mg2 gibi çeşitleri varmış.Elden geldiğince doğal almak önemli.Her besinde farklı türleri olabiliyor.Bir günlük soda içip karşılamak gibi doğal almak önemli.

İnternette spor sonrası 3-5 günde iyileşir yazıyor.Sporu kendiniz yapıyorsanız vücut sakatlanmış olabilir.Ben bunun çözümünü bulamadım.Mr makinesine girmek gerekiyormuş...Bunların yanı sıra risperdal kullanıyorsanız o da kramp yapıyor ayak kısmında.

Spora başlamadan önce de kramplar vardı. Büyük olasılıkla @friends, ın dediği gibi emilim oranı düşük. Parayla almak yerine aile hekiminin yazdığı hapı kullanıyorum. Magnezyumun yanına elektrolit de ekleyeceğim. Yine olursa uzman hekime danışacağım.

Şu sıralar hiç spor yapmıyorum ancak sırtımda ,bacaklarda kramplar oluyor sık sık, fena canım yanıyor.

Hareketsizlikten ve kilodan oluyor ben kramp girince bacağı sertçe sıkıyorum çim dik atıyorum durduruyordu

Üst Alt