Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Avrupa'da H sınıfı ehliyetim ile araç kullanabilir miyim?

ChosenOne

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

2006 yılından beri %51 oranında otomatik araç kullanabilir raporlu H sınıfı ehliyetim var. Bu sene sonu iş için bir süreliğine Hollanda'ya gideceğim ama ehliyetimin orada geçerli olup olmadığını bilmiyorum. Normal Türk ehliyetlerinin hiç bir başvuru yapmadan maksimum 6 ay geçerli olduğunu biliyorum ama H sınıfı için her hangi bir bilgi bulamadım.

Bu konuda bilgi sahibiyseniz ve beni de bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Saygılar,
Emre.

Türkiye'den alınan ehliyet, yurtdışında da geçerli midir?
Ülkeler arasında farklı uygulamalar olduğundan gideceğiniz ülkenin mevzuat hükümleri geçerlidir. Ancak, Türkiye Turing ve Otomobilciler Kurumundan "Uluslararası Sürücü Belgesi" alınması halinde, bu belge ile yabancı ülkelerde 1 yıl araç kullanabilmektedir.

turist olarak gidiyorsan sorun olmaz, ama eğer kalıcı olarak gidiyorsan uluslararası ehliyeti çıkarman şart..

Güler misin ağlar mısın?

Türkiye'nin verdiği ehliyet ile becerebiliyorsanız geçip direksiyona Avrupa'da istediğiniz aracı kullanabiliyorsunuz, Türkiye'de siz aracınıza, aracınız size ölene kadar nikahlı...

Üst Alt