Nekroz dayanabiliyorsan dayan, sonuçta öyle böyle kemik kendi kemigin idare edebiliyorsa, idare et. Ben de hem femur topuzu çökmüş, hem femurun yuvası deplase denen türde deforme mesela.Ama protezi geciktirebilecegim kadar geciktirmek istiyorum. Bence ne kadar geç protez o kadar iyi. (Daha önce de kanlandırma olduydum. Tam başarılı olmamış. Tam faydasız da diyemem tabii.) Ben ekstra olarak, 40 seans hiperbariğe gittim. Hiperbarşk doktoru 6 ay sakat kalçana asla yük verme dedi. İnan çocuk gibi, 5 aydır kalçama yük vermemeye çalışıyorum. Böyle kemiği içinden deşerlermiş gibi agrı olurdu. (Acaip bir acı.Bilirsin sende). Ama şimdi bana böyle oldu, sana da git hiperbarşge ya da onu yap bunu yap da diyemem. Hiperboriğin de bazen bazı kişilerde yan etkileri olabilirmiş; o yuzden doktora danış. Zaten beni de doktor yönlendirdi. (Hiperbarğin etkisi, tedavi sonrasında oluyormuş. Yani illede etkili olacak, iyi gelecek diye bir şey yok. Tabi bir de hiperbark için de yan etkileri v.b. düşünmek lazım. En iyisi bence ortopedi doktoruna danış.). Ama şunu diyebilirim yaşın çok genç ise, ve agrı-acı bir şekilde idare edilebilir ise (çok agrı varsa ve de çok fazla aşırı agrı kesici kullanıyorsan,onun da sonuçta böbreğe ve karacigere zarar verme olasılığı/riski var tabi. (doktor bilir) idare et derim. Ancak esasen,biraz kilolu isen zayıflarsan, o da seni rahatlatabilir geçici de olsa,bir süre.