Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ATV almak için H sınıfı üstüne A2 ehliyet alınabilir mi?

d10juan

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar
Benim H sınıfı "özel tertibatlı araç kullanabilir" ibareli ehliyetim var, Hastalığım "SPİNA BİFİDA" (Ellerim sağlam ve denge problemim yok)
Kendime yakın zamanda bir ATV almak istiyorum. Acaba H sınıfı üstüne A2 ehliyet alabilir miyim veya elimdeki H sınıfı ehliyet ile ATV kullanabilir miyim..???

Şimdiden Teşekkürler..

Motorsikler statüsünde ise atv denilen şey, "motorsiklet kullanır, h sınıfı srücü belgesi alır" ibareli rapor alabilirsiniz. O zaman H sınıfı sehliyetle motor da kullanır durumda olursunuz.

A2 verirlir mi, bilmiyorum.

Vergi indiriminin 5 yılda bir defaya mahsus olduğunu biliyorum. Atvlerede %45 vergi uygulanıyor. Vergi indirimli otomobil almış olanlar atv motosiklet alırken aynı indiriminden yararlanabilir mi? Yıllık vergisi de bir muafiyet olurmu?

xirzoop

5 yılda sadece 1 araç için ötv-mtv istisnası uygulanır. Bu araç motorsiklet de olabilir, ATV de, otomobil de, minibüs de.

Üst Alt