Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atipik Psikoz teşhisim var. Gelecekte ne yapacağımı bilememem ve üniversite hayallerim..?

Mara

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
720
Ders çalışmaya başlıyorum. Bir müddet sonra sıkılıp bırakıyorum. Sürekli aynı döngü.

Hayatımı nasıl şekillendirmem gerektiği konusunu çözemiyorum. Önümde iki yol var gibi duruyor: Üniversite sınavlarına hazırlanmak ya da şu an kayıtlı olduğum açıköğretime devam etmek.
Üniversite sınavında da istediğim bölümü kazanabilmek için epey çalışmam gerekiyor ve bu yüzden üzerimde yük hissediyorum. Kazansam da örgün olacak ve büyük ihtimalle insanların içinde yapamayıp bırakacağım. Bunu düşününce iyice kaygı dolu hissediyorum.

Açıköğretime devam etsem de... İnsanların açıköğretime olan bakış açısı beni soğutuyor. "AÖF mezunu da üniversite mezunu saymasın kendini" gibisinden düşünceleri var insanların.

Hayalimdeki üniversite; gidip hocadan ders dinleyebileceğim, kimsenin elleşmeyeceği, güzel bir binası olan, içime sinen bir bölüm ve bir okul. ;'(

Var mı görüşünüz?

Yaş 29, atipik psikoz.

Günümüzde örgün de olsa diplomanın kıymeti kalmadı. Aöf iyi tercih olacaktır, serbest örneğin muhasebe yapabilirsiniz illa ki emir altında çalışma zorunluluğu yok. Hayalinizi ise bir kursa kayıt olup gerçekleştirebilirsiniz diye düşünüyorum.

Daha kazanmadan bile ne olacağını bu kadar net şekilde soylemen yani bırakırım demen üzücü... hayatımın en zevkli ve eğlenceli kısmı ünv dönemiydi...konserler, ilgili alaniyla ilgili gruplar, arkadaşlar ünv güzeldir..acayip tipler yok muydu tabi ki vardı.. böyle tipler hayatın her alanında var....ama evde oturup hayallerini gerçekleştirmen imkansız...baskalarina göre yaşarsan zaten sen yaşamış da olmazsın.... hayatına sahip çık ve hayalin neyse onun için çaba göster...

Açıkcası şunu söyleyebilirim 4 senelik herhangi bir bölümü herhangi bir üniversitede okuyacaksan şu an okuduğun aöf den farksız olacaktır iş bulma açısından fakat sne dersen ki bana deneyim olur üniversite hayatı falan o zaman oku derdim fakat şu anda ödtü mezunu olup iş bulamayan tanıdıklarımız var ne yazık ki ülkede iş garantili bir bölüm yok yerinde olsam kpss zorlardım o da olmaz ise bir işe çırak veya stajyer olarak başlamak mantıklı olabilir ben mesela yazılım kursu aldım kendime kendimi geliştirmeye adadım bakalım nasıl sonuçlanıcak kursa kayıt olurken iş bulamayacağımı gene biliyordum fakat bana deneyim olucak ve belki geliştirdiğim bir kaç proje sayesinde bir işe girebilirim düşüncesi ile bu yola atıldım veua kendi projemi yapar onun üzerinden para kazanırım düşüncesi ile başladım size de tavsiyem illa iş bulacağım diye değil deneyim ve tecrübe adına ne yapmak istiyorsanız onu yapın ama ben olsam yaş ile ilgisi yok ama 4 sene herhangi bir üniversite olucaksa aöf den devam etmeni tavsiye ederim

• Beğen
Reaksiyonlar: Mara
@Yuyu, bende organik olmayan psikoz hastasıyım, semptomlarım geçmiyor halüsinasyon gibi. Ama buna rağmen 5 yıllık üniversite bu sene bitiyor 5 yıl boyunca çok zorlandım ama yinede gayret edip bitiriyorum okulu sen yine de dene belki başarırsın kendini önceden şartlandırmışsın yapamam diye .

@Yuyu, Öncelikle mesele iş sahibi olmak. Ekpss üniversite sınavı kadar zor değil. Açık öğretimden iki yıllık kolay bir bölüm okuyup ekpss den atanmaya bakmalısın. Psikoz teşisin olduğu için rahat kurumlarda çalışman daha doğru stresi düşük ortamlarda çalışmak seni daha iyi hissettirecektir. Atandıktan sonra kurum içinde müdürlük veya yükselme sınavları oluyor. Kendini iyi hissedersen yükselirsin.

Hep bir çabalama, hep bir didinme. Ama ne için? Ne uğruna? Param kalmadı. Ona buna dileniyorum. İşe girdim, hemen mimlendim kollarimdaki yara izleri yuzunden. Maasimi almayi bekliyorum ama eve bile yorgun argin yurumek zorunda kaliyorum. Iste canim cikiyor. Hasta oldum, ise cagirdilar, iznin yok diyerek. Bu ne bicim yasam? Ailem olsa onlar icin cabaliyorum diyecegim ama ailem de yok. Kendim icin cabalayamiyorum. Mutlu degilim. Hep bir cabalama, hep yorgunluk. O kadar biktim ki su hayattan. 30 yasindayim ama gercekten 90 yasindaki bir insan gibi bezginim. O hayat nesesinden zerre yok. O heveslerden hicbiri yok. Boyle hayat mi olur? Ben ne icin yasiyorum, ne icin bu kadar cabaliyorum, bilmiyorum.

@Mara, Annen yanında mı ?Maaşı var mı vefat etse sana kalır mı kardeşlerin evli galiba onlara kalmaz diye biliyorum ?

@sokr@t, annem ölse miras kalir da ben onu dusunup mu umutlanayim bilmiyorum. Neticede su an parasizim. Rahat bir işim de yok. En iyi ihtimalle 9 ay sonra yine issizim.

@Mara, yanındaysa maaşı varsa vefat ederse de maaş kalırsa sıfırdan iyidir o anlamda sordum ev meselesini halletsen yeter bile belki.

• Beğen
Reaksiyonlar: Mara
9 ay çalış istersen sonra yapmak istediklerini bir kaç haftada bitirirsin.Öğretmen olarak her türlü işi bana kitlediler.Çalışma da çok normal karşılaştıkların.Ekonomik olarak devlet için iyi bir sistem şu anki sistem ama çok süründürüyor.Amerika da güney kore de de böyle.

@sokr@t, rehberlik öğretmeniydim.Atama bekliyorum.Bir sene güvenlik araştırmasıyla sadece beklemesi sürecek.Branş sıralaması bile yok şu an.

@NewDay, öğretmen olarak her türlü işi bana kitlediler demişsin ya bende okulda falan öğretmensin sana iş kitliyorlar sandım.

@Mara
Kimseyi ilgilendirmez kolunda ki izler
Hesap verme sakin bu konuda kimseye
Sınırını koy yani sana bu konu da kabalik yaparak konuşanlara
Mara kız ne güzel işe girdin calisabiliyosun , bazen yorgunluk olur geçer sonra ama ck fazla iş yukleniyosa sana bunu müdürle görüş mesela
Sen kafanı bozanlari takma sakin zihin yorgunluğu bedeni de etkiliyo çünkü
Mara işe gidemediğin zamanlarda dr dan rapor al onu kabul ederler mutlaka
Ailevi konularda ki problemler de zamanla duzelir belki
Sen moralini iyi tutmaya çalış
Bazen olabilir insan kendini iyi hissetmeyebilir geçer ama mutlaka

Son düzenleme:
kusura bakmayın ama biraz da suç sizde bir insan 30 yaşına kadar bir önlisans aöf nasıl bitiremez eğer gerçekten memur olmak istiyorsanız sizin için 30 yaş köprüden önce son çıkış demek 35 e gelip halen lise mezunu ekpss ye hazırlanıyor olursanız soğuk bir su için üzerine derim yok ben temizlikçilikten memnunum zaten bedenen çalışıp kilo de veriyorum derseniz kalıcı bir temizlikçilik kadrosu da hiç fena olmaz sadece ekpss ye bir alternatif olarak söyledim bunu

bu arada aöf ün üniversiteden sayılmamasına gelirsek evet toplumda böyle bir önyargı var ancak ve ancak devletteki memurların en az yarısının aöf mezunu olduğunu düşünülürse aöf üni. olmasaydı 1 milyon adamı da devletten kovmak gerekirdi bu arada o hayalini kurduğunuz örgün üni. muhtemelen asla olmayacak çünkü öyle bir yer yok o sebeple geçin bunları lütfen romantik değil gerçekçi olun biraz ağır konuştum kusura bakmayın ama gerçekler bu şekilde

Son düzenleme:
Mara bence hayatında ki her durum seni ilgilendirir çünkü bu hayat sana ait
O nedenle üniv.konusunda moralini bozma kesinlikle
Okumanın yaşı yoktur çünkü
Eğer öyle olsaydı üniv.sinavina girerken belli bi yaş belirlenirdi
Mara bence temizlik işi de kötü bi iş değil
Temizlik işinde çalışıp insan isterse şef falanda olabilir
Yani sen olumsuz olan her fıkre kulaklarını tıka
Sen yeter ki iyi hisset her şeyi de başarırsın , başarılı olmak için de yaşın önemi yok 🙏

İşin iyisi kötüsü olmaz önemli olan yaşamak için mücadele etmektir üniversite konusuna gelince ise çoğu insanlar oğluyla kızıyla aynı üniversitede okuyan veya mezun olan aileler dolu.bak benim bildiğim bir arkadaş 45 yaşında ve bu yıl üniversiteye kaydını yaptırdı ve bu sene 1 sınıfa gidip gelecek.hic bir şeyi kafanıza takmayın.onemli olan insan bir hedef belirler ve o hedefe ulaşmak için mücadele eder sizde bunu yapabilecek guctesiniz herkes sizi taktir edecek goreceksiniz

Üst Alt