Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atipik psikoz tanısı olan kişinin hastalığı iyileşirse engelli oranı ne olur?

ATA 1881

Yeni Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
7
Şu an engelli raporumun oranı %40. Sesler ve hayaller biterse , hastalık iyileşirse engelli raporu devam eder mi ? Çok önemli benim için. Şu an süreli raporum. 4 sene sonra tekrar heyete gireceğim o zamana kadar eğer ki iyileşirsem engel oranım ne olur?

Son düzenleme:
İyileşirsen engel oranın %0 olur.

Takibini sürekli aynı hastane yapmazsa,
4 yıl sonra rapor almaya çalıştığında 6 ay, 1 yıl takip sonrası oran verilmesi gerekir denilip yine %0 olur.
Takibini aynı doktorun yapması ve doktorun kanaati, düşüncesi en önemli nokta.

@ucuncubahar,

Bu dediklerinize kısmen katılıyorum, tabiki de tedavi görülen hastanede daimi bir doktora gitmek mükemmel etkisi olur ancak, illaki buna gerek yoktur. Hekim gerekli görmesi durumunda Tedavi olunan doktordan ekpriz talep eder veya bunu bile yapmadan sadece e-nabız kayıtlarından ilaçları ve tanıları, mükerrer başvuruları inceleyip hastanın anemnezini sisteme aktarması durumunda oran verilebilmesi söz konusu olabilmektedir.
Hekimin bizzat kendisi böyle dedi. Her hastanede böyle olmayadabilir. Bilemiyorum.

@ucuncubahar @anksiyeteve hocam tedaviyle kısmen düzelen gibi birşey yazıyordu. Çalışma hayatım çok zor oluyor hiç sıkıya gelemiyorum. 30 yaşındayım sigortalılık sürem 2 ay sadece. O yüzden erken emekli olmam lazım iyileşirsem yalan söyleyemem hastayım diye. Etik değerler için. 2 yıldır aynı hastaneye gidiyorum. TRSM.

@ATA 1881, Bu şekil nasıl emekli olmayı planlıyorsunuz!

Malulen emeklilik diyorsanız onda ağır iş gücü kaybı istiyorlar artık ve anlattığınıza göre ağır iş gücü kaybı almanız zor gibi.

Hocam son baktığımda %40 sınırı vardı emekli olmak için. %40 ve üstü 18yıl çalışma şartı vardı böyle değil mi artık?

@kara duman bakanlığın sitesinde dediğim 18 yıl şartı yazıyor hocam. Acaba beni yanlış mı anladınız?

Emeklilik

@ATA 1881, çalışamıyorum ve 2 aylık primim var dediğiniz için öyle yazdım malulen emeklilik için.

Sizin dediğiniz engelli emekliliği yeterli priminiz yok ki nasıl olacak o iş 18 yıl çalışma ve prim gerekiyor sadece yaş şartı yok.

Üst Alt