Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atipik psikoz sorunu nedeniyle ilaç kullanıyorum. Askerlik muafiyet işlemlerim nasıl ilerler?

hayat_bir_derstir

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba bende atipik psikoz var. 2023ten beri iğne vuruluyorum geçen seneye kadar trevicta 525mg kullanıyordum 2 3 ayda bir vuruluyordum şimdi ise 6 ayda 1 byannli 1000(bin)mg vurulmaya başladım ve askerlik zamanım geldi sizce ben muaf olurmuyum amacım askerlikten kaçmak değil kendime zarar vereceksem eğer gitmenin ne anlamı var cevaplarınız için teşekkürler

@hayat_bir_derstir, Pisikoz türü rahatsızlıklarda kesin teşhis konulmuş ve düzenli takip, tedavisi olan hastalar askerlikten muaf alır.

Askerlik yapısı itibariyle en rahat yerde bile stresli bir ortam kesinlikle pisikoz hastalarına uygun bir yer değil.

Kendimi iyi hissediyorum yapabilirim diye düşünüp rahatsızlığını gizleyenler orda kötüleşip orada muaf almaya çalışıyorlar askerlik yaparken muaf almak sivilde ki duruma göre çok daha zor.

Yani hastalığınız sebebiyle muaf almanız eksiklik değil keyfi bir durum değil muaf almanız rahat olun kendinizi eksik veya suçlu hissetmeyin.

Muayene aşamasında ilk muayenede aile hekimine rahatsızlığınızı söyleyin oda sizi sistemin atadığı en yakın devlet hastahanesi pisikiyatri servisine gönderecek oraya randevu almadan askerlik muayenesi olacağım diye gidin orada ki muayene çok önemli bütün her şeyi anlatın tedavinizle alakalı belge varsa götürün yanınızda ailenizden birisi gitse daha iyi olur.
Geçmiş olsun.

Üst Alt