Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atipik psikoz hastası askere gider mi?

yıllar önce bedelli arada bir çıkardı. bende o zamanlar çıkan yasa sayesinde bedelli olarak askerliğimi yaptım. Muaf olduğumu biliyordum ama toplum baskısı veya algısı yüzünden ve hastalığımı gizlediğimden bu yola başvurdum. Halen de gizlemekteyim. sadece iş yerindekiler biliyor. sosyal hayatta zaten çok fazla aktif olmadığımdan insanlarla zaman geçiremiyorum haliyle kimse durumumu anlayamıyor. Akrabalarla zaten 3 5 yılda bir görüşüyorum oda çok kısa bir süreliğine.
sorunun cevabına gelirsek "psikoz hastası birisi askerliğe elverişli değildir"

@OturanBoğa, Şöyle özel hastaneye gidiyordum oradaki doktor hiç böyle bir yönlendirme yapmadı ben yazı yazıcam dedi ilaçlarını orada içmen için dedi düzenli o yazı ile birlikte gittim sadece yönlendirseydi valla gitmezdim açıkcası hem param cebimde kalırdı ben bedelliye aralıkta ödeme yaptım bir sonraki yıl haziranda atak geçirdim eylülde askere gitmem gerekiyordu 2 ayda ne olduğunu anlamadan zaten askerde bulmustum kendimi.

Üst Alt