Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atipik psikoz hastaları askerlik yapmalı mıdır?

[NirvaNa]

Üye
Konular
72
Reaksiyonlar
74
merhabalar ben askere gitmeden önce yanlış hatırlamıyorsam atipik psikoz hastasıydım.Bilirsiniz ki psikoz hastalarının askerlik yapması zor yada yok.eski doktorumla ailem arasında fikir ayrılık ları oldu.eski doktorum askerliğin aileme iyi geleceğini söylemiş. Ben askerlik için 1 yıl erteleme aldım.doktorum askerden geldikten sonra bana bıraktığını söyledi. Benim düşüncemi sorarsanız bende diğerlerinden farklı olduğumu düşünmediğim için aslında askerlik yapmaya elverişli olmadığımı düşünüyorum.Ama akıl ve mantık çerçevesinde bakarsak askerlik görevimi tamamladım.eğer bu konuda benden fikir almak isteyen olursa yardımcı olmak isterim.

Maşallah ama herkesin zekası işlevselliği empatı si farklı ! Senin le aynı teşhisleri alan çoğu kişi kendi kararlarını bile alamıyor .

ya eğer doktor rapor vermiyorsa gidin yapın askerliğinizi, kafa dağılıyor orası da başka bir dünya..usta birliğine geçtiğinizde zaten hasta oldğunuzu komutanınız anlarsa ya da izah ederseniz anlayışlı olacağını düşünüyorum.

Şizofreniden dolayı askerlikten muaftım 2006 / ağustos celbinde ilk muayenede raporlarımı saklayıp kendi rızamla gittim.

Ama çok zorlandım ve pişman oldum. 2 defa hava değişimi aldım. Yine de bir deneyim oldu.

Ben 2005 de gittim 460 gün askerlik yaptımdı.
2007 den itibarende TSK da 900 görev yaptımdı.

NORMAL ASKERLİK DE BAYA Bİ DEPREŞTİ HASTALIĞIM. ADETA SU YÜZÜNE ÇIKTI.

@Descartes,
NORMAL ASKERLİK MAHVETTİ BENİ. ÇOK ZORLANMIŞ OLMALIYIM. Ben o zamanlar hiç psikiyatrik tedavi falan görmedimdi.

Benim hastalığım zaten zor.

Askerlik yapmadım ama başlı başına stres olduğunu düşünüyorum. Stres bipolarlara yaramıyor ama anksiyete,sosyal fobi gibi hastalıklara iyi gelebilir. Askerden önce içine kapanık,kaygılı insanların askerden sonra daha atılgan olduklarına şahit oldum.

@osmangazi,

BÖYLECE BEN KEŞKE ASKERLİK YAPMASAYDIM DİYORUM KENDİ KENDİME.

Bu kadar kötü olmazdımdı.

Üst Alt