Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atanmak isteyen belediyeleri yazsın! Az tercih oluyor...

Ata_Türk

Üye
Konular
62
Reaksiyonlar
5
Merhaba arkadaşlar belediyelerde tayin hakkı az olduğu için çok arkadaş tercih yapmıyor, genelde puanları düşük oluyor.
Ankara belediyesi 3200 TL maaş var 45 kişi alacak.
Muğla belediyesi 9 kişi alacak, il farketmez diyen arkadaşlar tercih yapabilir...

Ata_Türk

çoğu arkadaş gözde yerlerin başında belediyeler olduğunu söylüyor hem rahatlık açısından hem maddi açıdan

@ysrkrdmr @Ata_Türk

evet belediyeler çok rahat,maaş iyi ve ek ödemeleri var..ama tayin hakkı yok gibi.
benim gibi durumda olan biri maalesef tayin hakkı olan bir kurum seçmek zorunda.
yoksa hiç düşünmez belediye tercih ederdim..

Ankara Büyükşehir Belediyesi ni kaç kişi kaç puanla yazmayı düşünüyor acaba kaçta kapatır??

fringe

peki bir kereye mahsus engel için yer değişikliğide mi yok belediyeler de

İLK DEĞİŞİKLİK

2014 yılında 657 sayılı Kanunun 72. maddesine eklenen hüküm şu şekildedir:

"(Ek fıkra: 06.02.2014 - 6518 S.K./10. md.) İlgili mevzuatı uyarınca verilecek rapora göre kendisi, eşi veya birinci derece kan hısımlığı bulunan bakmakla yükümlü olduğu aile fertleri engelli olan memurların engellilik durumundan kaynaklanan yer değiştirme taleplerinin karşılanması için düzenlemeler yapılır."

İKİNCİ DEĞİŞİKLİK

Bu hükümden sonra, tüm kurumları kapsayan Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına Dair Yönetmelik'te, 16 Ağustos tarihi itibariyle değişiklik yapıldı. Yönetmeliğe eklenen yeni ek madde şu şekildedir:

"MADDE 11- Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

"EK MADDE 3- İlgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir.

Bu kapsamdaki talepler bu Yönetmelikte yer alan kısıtlayıcı hükümlere tabi olmaksızın kurumların kadro imkanları ve teşkilat yapıları dikkate alınarak karşılanır ve bu haktan bir defadan fazla yararlanılamaz.

Memurun kendisinin veya birlikte yaşadığı eşi ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının engellilik durumunun tedavisi sebebiyle yer değişikliğini talep etmesi halinde, yer değiştirme suretiyle atama yapılacak yerin, memurun ve bu fıkra kapsamındaki yakınlarının engellilik durumuna uygun olması esastır.

Engellilik durumu devam ettiği sürece kurumlarca isteği dışında memurun yeri değiştirilmez. Engellilik durumu ortadan kalkan memurlar hakkında bu Yönetmelikte yer alan diğer hükümler uygulanır."

ÜÇÜNCÜ DEĞİŞİKLİK

3. değişiklik, kurumsal düzeyde yapılacak ve yukarıda yer verilen hükümleri içeren değişikliktir. Bunlar henzü yayınlanmamıştır. Yönetmeliğin geçici 5. maddesi gereğince 6 ay içinde kurumsal yönetmeliklerin yürürlüğe konulması gerekmektedir.

DEĞERLENDİRME

1- Nakil istenebilmesi için;
- engelli memur kendisinden dolayı nakil isteyecekse, en az yüzde 40 oranında sağlık raporu olması,
- eşten veya bakmakla yükümlü olduğu 1. derece kan hısımlarından dolayı nakil istenecek ise eşin ağır engelli olması,
gerekmektedir.

Bu durumda olanlar, bir gerekçe belirtmeksizin nakil isteyebilecek, ancak nakil istenen yerin olup olmayacağını, kurumlar kadro imkana bakarak karar verecektir. Bu haktan bir kez yararlanılabilecektir.

2- Engelli memur; kendisi, eşi veya çocuklarının engellilik durumunun tedavisinden dolayı nakil isteyecek ise, yer değiştirme suretiyle atama yapılacak yerin, memurun ve bu fıkra kapsamındaki yakınlarının engellilik durumuna uygun olması esastır.

4- Engellilik durumu devam ettiği sürece, engelli memurun yeri, isteği dışında değiştirilemeyecektir.

fringe

yani özetle %40 ve daha fazlası olduğu için koşulsuz isteyebiliyormuyuz

beledıyede calıstım 1 sene tayin iznı vermedıler uzun yıllar calısmam gerektıgnı yada beledıye baskanından özel izin ıstememı soyledıler onlarda umursamadı çakılı kadro oldugu ıcın ıstıfa ettım mecburn tekrar sınava gırdım beldeıyelerın Allah belasını versın

Hopbala belediye düşünelim dedik o da fos çıktı arkadaş nereyi yazacaz biz

valla varya aklıma geldıkce krız gecırıyorum gıdın bakanlıkları yazın mis gıbı tayın hakkı var hıc ınsaf yok vıcdansızlarda beledıye baskanları zaten hıc muhatap olup tayın hakkı vermıyor

Oysa çok rahat edersiniz maaşıda güzel deniyor ama bilemedim şimdi

Bi belge varmış onu almak gerekiyormuş o da zor deniyor neticede Burdada torpil olacak

Hayatı boyunca o şşehirde yasamayı göze alıyorsa yazsn

beledıyede tayın olmak ıcın once beledıye baskanını ıkna edeceksın sonra atanmak ıstedgın kurumun mudurunu ıkna edeceksın valla benı bı kere yaktılar daha tövebeler olsun bulasmam

beledıyeler berbat yerler sıyasetın cadı kazanının oldugu yerler bn kendımden bılıyorum

Ata_Türk

arkadaşlar az önce ankara büyükşehir belediyesini aradım.
istanbulda yaşıyorum,ankara b.şehir belediyesi yazmak istiyorum..fakat çakılı kadromu yoksa tayin imkanımız varmı diye sordum.

malesef çakılı kadro..tayin vermezler dedi..isteyen arkadaşlar arayıp kendileri de bilgi alabilir..belediyelerin tamamı böyleymiş..

ne kaldı geriye arkadaşlar ne yazalım onu yazma bunu yazma

@ysrkrdmr

orman genel müdürlüğü kaldı..ve birde yaşadığınız ilde üniv de açık kadro varsa o kaldı( çünkü ünivlerde çakılı kadro )
ha birde hastaneler kaldı.

orman genel müdürlüğü önlisansa açmış bize açılmadı düz memurluk.

@ysrkrdmr
bakanlıklar iyidir..hertürlü tayin olursun çünkü..birde bilgi ve teknoloji bakanlığı var..

@zendark
sizin Lisans mı hocam?

benim lisans ama arkadaşlar geriye birtane bakanlıklar hastaneler kaldı orayada bilmiyorum sıra gelirmi bize

herkese merhaba,
tercihlerinizi doğru kararlar vererek yapmanız çok önemli. her şeyi ayrıntılı düşünün.
arkadaşların dediği doğrudur. üniversiteler ve belediyeler çakılı kadrodur. tayin için baya bir uğraşmak gerekiyor.
tercih edeceğiniz şehirde yaşam şartlarının nasıl olduğunu iyi araştırın.

Üst Alt