Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atandığımız kurum bize görev için bir tebliğatname yollamayacak mı?

Danua.

Üye
Konular
107
Reaksiyonlar
3
Atandığımız kurum bize görev için bir tebliğatname yollamak zorunda değil mi ?

Bir göreve ilk defa veya yeniden atananlardan; belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebepler olmaksızın aynı yerdeki görevlere atananlar atama emirlerinin kendilerine tebliğ gününü izleyen iş günü; başka yerdeki görevlere atananlar, atama emirlerinin kendilerine tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde o yere hareket ederek belli yol süresini izleyen iş gününde işe başlamayanların atanmaları iptal edilir ve bunlar 1 yıl süreyle Devlet memuru olarak istihdam edilemezler. Bu grupta yer alan memurların belge ile ispatı mümkün ve zorlayıcı sebeplerden dolayı göreve başlamamalarına iki aya kadar süre verilmektedir. İki aylık süre sonunda da göreve başlamayanların atamaları atamaya yetkili makamlarca iptal edilir. Paragrafta yer verilen kesim, ilk defa devlet memurluğuna atananlar ve devlet memurluğundan ayrılmış olup da tekrar devlet memurluğuna atanma isteğinde bulunanlardır.

Kanunen size tebligat yapılmak zorunda ancak atandığınız kurum tarafından telefonla aranmışsanız bana tebligat yapılmak zorunda ben posta ile gelecek olan tebligatnameyi bekliyorum demeyin

Kurumu aradım geçen hafta belgeleriniz yollandı , isterseniz kimliğinizle de gidip başlayabilirsiniz dendi.
Demek ki tebligat yolda , tebligat hala var mı yok mu onun öğrenmek istemiştim.

Atandığınız kurum sanırım meb. Bulunduğunuz ildeki il milli eğitim müdürlüğünü aradığınızda mı size kimliğinizle gidip başlayabilirsiniz dediler. Atandığınız kurum meb ise il milli eğitim müdürlüğünü arayın atama kararnameniz valilik onayından geçmişse kararnameniz il ya da ilçe milli eğitim müdürlüğüne ulaşmıştır, o belgeyi alıp hangi okulda görevli olduğunuza bakın ve görev yerinize giderek görevinize başlayın. Sizi kimliğinizle falan göreve başlatmazlar.

İçişlerine bağlı bir kurum.
Kurumun genel merkezi mi yollar bu tebligatı yoksa atandığımız ildeki
bölümü mü ?

Son düzenleme:
Atandığınız kurum yapar tebligatı ama siz tebligatı beklemeyin kurumun il teşkilatına gidin durumu sorun öğrenin tebligatın gelmesini beklemeyin nekadar kısa sürede iş başı yaparsanız sizin açınızdan okadar iyi olur.

Tebligatı "ankara merkez " değil atandığım ilde ki kurum yapıyor , yanlış anlamadım değil mi ?
Peki "[FONT=sans-serif]memurların belge ile ispatı mümkün ve zorlayıcı sebeplerden dolayı göreve başlamamalarına[/FONT][FONT=sans-serif] " burada ispat kelimesinini içine neler(belgeler) girer?[/FONT]

Ankara merkez atama evraklarınızı kurumunuza gönderir kurumunuz size tebligat yapar, siz tebligatı beklemeyin görevinize başlamak için kurumunuzla irtibata geçin.

Ayrıca 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 62 nci maddesinde "İlk defa veya yeniden veyahut yer değiştirme suretiyle;
a) Aynı yerdeki görevlere atananlar atama emirlerinin kendilerine tebliğ gününü,
b) Başka yerdeki görevlere atananlar, atama emirlerinin kendilerine tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde o yere hareket ederek belli yol süresini,
izleyen iş günü içinde işe başlamak zorundadırlar. Savaş ve olağanüstü hallerde bu süre Bakanlar Kurulu Kararı ile kısaltılabilir.

Yukarıdaki süreler;
1- Kanuni izinlerin kullanılması veya geçici bir görevin yapılması sırasında başka bir göreve atanan memurlar için iznin veya geçici görevin bitimi,
2- Hesaplarını, yerlerine gelenlere devir zorunda bulunan sayman ve sayman mutemetleri için devrin sona ermesi,
3- Eski görevlerine devamları kurumlarınca yazılı olarak tebliğ edilenler için yerlerine atanan memurların gelmesi veya yeni görev yerlerine hareketlerinin kurumlarınca tebliği,tarihinde başlar.
Yer değiştirme suretiyle yapılan atamalarda memurlara atama emirleri tebliğ edilince yollukları, ödeme emri aranmaksızın, saymanlıklarca derhal ödenir. Memurun izinli ve raporlu olması tebligata engel olmamakla beraber (a) ve (b) bentlerindeki süreler izin ve rapor müddetinin bitmesinde başlar.
Bu maddede geçen "yer" deyiminin kapsamı İçişleri ve Maliye Bakanlıklarınca birlikte belirtilir."hükmü yer almakta olup, işe başlamama halinde yapılacak işlem başlıklı 63 üncü maddesinde "Bir göreve ilk defa veya yeniden atananlardan belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebepler olmaksızın 62 nci maddedeki süre içinde işe başlamayanların atanmaları iptal edilir ve bunlar 1 yıl süreyle Devlet memuru olarak istihdam edilemezler. Bunların belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebepler nedeniyle göreve başlamama hali iki ayı aştığı takdirde atama işlemi atamaya yetkili makamlarca iptal edilir.
Başka yerdeki bir göreve atananlardan 62 nci maddedeki süre içinde hareket ederek belli yol süresi sonunda yeni görevlerine başlamayanlara, eski görevlerinden ayrılış ve yeni görevlerine başlayış tarihleri arasında aylık verilmemek şartı ile 10 günlük bir süre daha verilebilir. Belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebepler olmaksızın bu süre sonunda da yeni görevlerinde işe başlamayanlar memuriyetten çekilmiş sayılırlar." denilmektedir.

63. Madde de “Bir göreve ilk defa veya yeniden atananlardan belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebepler olmaksızın 62 nci maddedeki süre içinde işe başlamayanların atanmaları iptal edilir ve bunlar 1 yıl süreyle Devlet memuru olarak istihdam edilemezler.” Denilerek göreve başlamada 15 gün süresinin ispat edilebilir belgeler ile esnetilebileceğine işaret edilmektedir.

Burada kastedilen belgeler mesela Allah korusun trafik kazası geçirdiniz, hastalandınız vb gibi durumlarda alacağınız belgeler(rapor,hastane kayıtları vs) sizin göreve başlama gününüze denk gelmişse bu belgeleri kurumunuza sunarak yasal süre içinde neden göreve başlamadığınız ispat etmenizi isteyecekleri belgelerdir.

Merhaba bende maliye Bakanlığı istanbul Defterdarlığı na atandim. Belgelerimi teslim edeli hemen hemen 1 ay oldu ama bana hala dönüş yapmadılar. Bende bana tebligat gelecek diye bekliyorum. Kurumu telefon ile aradigimda pozitif bir cebap alamiyorum.Acaba ne yapmalıyım. Atama süresi nin geçmesinden endişeleniyorum.

tanerimo Atandığınız kurumu ara sıra arayın ihmal etmeyin irtibatta kalın. Kurumunuz büyük ihtimalle işlemlerinizi tamamlamaya çalışıyorlardır. Devlet işleri kurumuna göre değişmekle beraber biraz ağır seyreder. Atama süreniz geçmez çünkü siz evraklarınızı teslim etmişsiniz onların size bir şekilde tebligat yapması gerekir. Kurumunuza verdiğiniz adres ve telefon bilgileriniz güncel ise endişe etmenize gerek yok beklemeniz gerek.

Kurumu aradım tebliğatnameyi Ankara yollayacak dedi , bakalım ne zaman gelecek.

Üst Alt