Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atandığım kurum sağlık kurulu raporunda çalışabilir ibaresinin yer almasını istiyor!?

eMeL_eMeL

Bu yüzden üniversitenin personel daire başkanına çıktım. Raporumda uzun süre ayakta çalışamaz yazıyor. Şu anda Türkiye'nin sayılı firmalarından birinde çalışıyorum konuştum. Israrla devlet memuru olabilir yazısı olacak dedi. Raporumu aldığım farklı hastaneden alabilirmiyim acaba bu yazıyı? Birde rapor ayrı yazı ayrı olacak sorun olacakmı bakalım raporda olması için en az 1 ay süre gerekir tüm işlemler yeniden yapılması gerekir

eMeL_eMeL

ekpss başvuru kılavuzunda istihdam işaretli olması gerekiyor yazmış yani istihdam işaretli değil ise atandığınız kurum problem yaratmaz ise atanabilirsiniz ama atandığınız kurum sizin çalışıp çalışamayacağını değerlendirmek için sizden yeni rapor isteyebilir yazmış

yani istihdam işaretli ise, neden raporumda devlet memuru olabilir diye yazılsın ki ne saçma

istihdam demek adı üstünde özel devlet fark etmez çalışabilir demektir
ne yani özelde çalışabiliyoruz, devlet de çalışamazmıyız :) özel daha zor ve daha ağır şartlarda çalıştırıyor bizleri ne kadar saçma bir ülkede yaşıyoruz ALLAHIM

İlgili Yönetmeliğin 4. maddesinde, Bu Yönetmeliğin uygulanmasında; Engelli Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından engel oranının yüzde kırk veya üzerinde ve çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyenleri, ifade eder. hükmü bulunmaktadır.

Bu hüküm gereği; çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyemeyen adayların, sınav/kuraya başvurarak bir kadroya yerleştirilseler bile, ilgili kurum tarafından atamaları yapılmaz.

yani arkadaşlar bu devletin ekpss hakkındaki yönetmeliği göründüğü gibi burada engelli raporunda çalışabilir yani istihdam kısmını belirtiyor işaretli olması yeterlidir

ayrı olarak devlet memuru olabilir yazısı tamamen yönetmeliği aykırıdır lütfen atandığınız kurum ile irtibata geçip durumu belirtin
istihdam işaretli değil ise 2 günde halledersiniz onda sıkıntı yok ama devlet memuru olabilir diye bir yazı yazılması zorunluluğu saçmadır

bilginiz olsun

@benstery

şimdi benim çalıştırılamayacak alanlar boş yani her işi yapabilir anlamına geliyor ve istihdam işaretli şimdi sizin istihdam işaretli mi peki

Bende yazan aynen budur :) direk zaten belirtmişler özürlü kontenjan diye bunu neden özel kamu diye ayırmak istesinler anlamadım ama bayram sonrası ilk iş hastane olacak emin olmak için

https://hizliresim.com/OL1880

eMeL_eMeL

sizin uygun gözüküyor ama gidin işinizi garantiye alın tabi ama yani istihdam işaretli zaten çalışabilir anlamına geliyor, ne yani özelde çalışabiliyoruz bu raporla ama devlet memuru olabilmek için ayrı bir ibare mi gerekiyor, yani memurluğa kapasitemiz yetmiyor mu demek :))

şaka gibi başka bir şey demek gelmiyor içimden

Benim tahminim belgeyi isteyen kurum bazı resmi evraklarda olduğu gibi sadece kendi bünyesinde çalışak olanlar için rapor istiyor. Örnek nüfus müdürlüğünden belge alıyorsun memur soruyor neresi için kullanacaksın ve kullanacağın kurumun adını yazıyor şu kurum için belge düzenlenmiştir benzeri de sizden istenen .

Devlet memuru olabilir yazısı istediği gibi raporun açıklamak kısmına devlet memuru olabilir yazısı olması gerek buda çalışacağınız kurum için .

Mesala ben 2.bir rapor almak istediğimde aile hekiminden ayrı bir rapor isteniyor. Devlet için engelli raporu yeterli lakin devlet bünyesindeki kurumların kendi yasal duzenlemeri vardır bu çoğu kurumda değişir ilk raporu alırken sizden istenen tetkik ve tahlil evraklarını yanınızda bulundurun yeni rapor istenirse zamandan kazanırsınız

Ben bugün Cumhuriyet Üniversitesi personel daire başkanı Vedat beyle evinde görüştüm. Bana söylediği; Genelde yeni açılan üniversitelerin mevzuatları tam oturmadığı için böyle bir şey yapmış olabilirler dedi. Her üniversitenin prosedürü farklı oluyor fazla zorluk çıkabileceğini sanmıyorum

darkjusticer

hocam bu konu hakkında görüşlerini bizimle paylaşmaya devam etmeni rica ederim, zira ilerde bizim de başımıza gelirse neler yapabileceğimizi öğrenmiş oluruz

umarım hiç bir sorun yaşamadan işine başlamış olursun

hayırlı olsun şimdiden

Skolyoz23 teşekkürler

Vedat beye durumu anlattığımda o da şaşırdı. Ben kendisine bandırmada oturan bir arkadaşın bizzat on yedi eylül üniversitesine giderek görüştüğünü ve devlet memuru olabilir ibaresinin şart olduğunu söylediklerini belirttim. O da bana raporumda gerekirse bunun eklenebileceğini söyledi. Bayramdan sonra kendisiyle tekrar görüşmeye çalışacağım.

darkjusticer

EVET baya eskiden beri varmış ama sonuç ne olmuş acaba kimse tam bir şey yazmamış, demek ki bazı kurumlar sorun çıkartıyor, tercih yapmadan önce kurumları iyi araştırmak gerekiyor
misal diyelim bandırma üniversitesi kontenjan açmış, eski alımlarında böyle bir şey isteyip istemediğine bakıp anlayabiliriz aslında

bence yönetmelik açık sizde paylaştınız zaten, yeni rapor çıkartmayacak diyor zaten devlet. bence bunların istedikleri ayrı bir yazı olabilir yani gidin memur olarak görevimi yapabilirim gibisiden sağlık raporu alın diye, (ücretli olabilir bu rapor ) yani kesin böyle bir şeydir yoksa kurumun isteğine göre devlet memuru olabilir yazısı olacak diyemez gönlümüz rahat olsun

Ücreti benim için önemli değil aslında, önemli olan böyle bir raporun örneğini internetten araştırıp ta hiç görememiş olmak. Pek çok kimsenin bundan haberi de yok ???

darkjusticer

arkadaşlar daha yeni sağlık bakanlığını aradım. yapılan açıklamanın anlamını sordum. telefondaki yetkili aynen şunu dedi: memur olabilir ibaresinin özürlü raporunuza girmesi yazılması gerekmiyor. sadece aile sağlık merkezi yada hastanelerden alacağınız memur olabilir ibareli bir yazıyı özürlü raporunuza eklemeniz yeterlidir . dedi.

adamlar yazmış bakanlıkta açıklamış normalde memur olur ifadesi aranmıyor demiş ama olaki kurumlar sizden istediği taktirde yeni engel raporu almadan hastanelerden durum bildiri raporu alarak engelli raporunuzla birlikte verebilirsiniz demişler

şu anda bu durum bildirir raporu 200 TL isterse 500 TL olsun problem değil, yeter ki sorun çıkarmasınlar, bu raporu her atanan kurum istemiyor bazı kurumlar istiyor anlaşıldı ondan kimsenin haberi yok
hadi gözünüz aydın diyelim, inşallah en yakın zaman da işinize başlar, hakkı ile işinizi yapmayı nasip eder yaradan

Burasu Türkiye hemen her şey olabilir.Babamın zamanında SGK primleri tamamen siliniyordu; uzun zamandır prim yatırmadığı için. Demek istediğim her taş düşebilir ayı çıkabilir. Tedbirimizi alalım sonra mahkeme avukat peşinde koşmayalım... İşi garantiye almak şart Allah yardımcınız olsun.

Hocam olabilir maalesef kurumdan kuruma degisiyor sacma sapan bi sistem.yakin tanidigim 1.atamada thsk atandi raporunda istihtam ve calistirilamayacagi alan isaretli degildi.oran raporuyla beraber ek olarak durum bildirir raporu cikardi ve bi sorun cikmadi kabul ettiler.zaten yasada tekrardan oran raporunun yenilmesine gerek yok diyiyor.

arkadaşlar olay çözüldü geçen sene atanan arkadaşlardan istenmiş ve devlet memuru olarak çalışabilir raporu istenmiş
bu tarz durumlarda hastanelere gidip bir günde durum bildiri raporu alarak raporu çıkartıp (engelli raporu değil) ilgili makamlara verebilirsiniz
şükürler olsun ki bunuda bu forum sayesinde çözmüş olduk :)

Durum bildirir raporda ise aynen su ifadeler yer aliyor (kisin hastaligi calismasina engel degildir calisabilir.memur olmasina engel degildir.)yani durum bildirir rapora bu ifadelerin yazilmasini soyleyeceksiniz.maalesef kurumlarda calisan memurlar bile bazen yasalardan habersiz direk olmaz diyerek gecistiriyor.bundan dolayi yasalari iyi arastirip israrci olunursa hal oluyor.

Alican313

aynen öyle şu tc kimlikli kişi memur olarak çalışmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır diye yazı alınması yeterli, zaten doktorlar engelli raporlarınıza bakıp, eğer engelli raporunuzda ÇALIŞAMAZ yazmıyorsa, bildirim raporunda çalışamaz yazamazlar (belli işlerde çalışamazı kast etmiyorum genel olarak çalışımaz yazmıyorsa demek istiyorum)

sıkıntı yok 1 günlük bir işlem

Konuyu tekrar hortlatıyorum ama :D bir şey geldi aklıma şimdi misal hastaneye gidip yine de soracağız ya bu devlet memuru olabilir ibaresini eklenirse eklenecek vs peki o sırada ehliyet alabilir ibaresini de ekletebilir miyiz acaba

Rapora ekletme diye birşey söz konusu değil,yalnızca doktordan çalışmanızda sakınca yoktur diye durum bildirir raporu alıyorsunuz ve bu rapor işinizi görüyor.

Arkadaşlara tavsiyem, kendilerinden istenilen belgeleri atandığı kurumla irtibata geçerek tam olarak öğrenmeye çalışsınlar. Telefon yada e-posta yolu ile eğer ki atandığı kurum yaşadığı şehirdeyse gidip birebir görüşsünler.

Ne yazık ki bizim şansımız çok kötü oldu arkadaşlar. Boşu boşuna, yani siyasilerin keyfi yüzünden 1 aydır bekledik... bekledik... bekledik... Tam da zurnanın son deliğine gelince sonuçları açıkladılar. :mad: Şimdi önümüzde bayram tatili engeli çıktı. Belgeleri tamamlamak için resmi kurumların açık olması gerekiyor, şimdi de bir hafta bekle ki bayram tatili bitsin... offf !!! Çocukluğumdan beri bayramları hiç sevmem

eMeL_eMeL bayramdan sonra kurum istenilen evrakları istesin ona göre hareket edersin, senin raporunu kabul etmezse gidip hastaneden durum bildirir raporu alırsın yani acele edip kafana göre gidip hareket etme. sabır et her şeyi kurum söyler zaten

Peki bu durum bildirir belgesini sağlık ocağı aile hekiminden alabilir miyiz ?

Sezgin000

Engelli sağlık raporunu aldığın kurum hangisi ise önce ona başvurmanı öneririm. Atandığın kuruma da yeni sağlık raporu çıkartmanın bir gereği olmadığı için ek bir belge olarak durum bildirir belgesi kabul edilebiliyor mu diye sormak için irtibata geçmen iyi olur, ne olur olmaz yani malum işi sağlam kazığa bağlamak gerek burası Türkiye...

darkjusticer 'e katılıyorum yani evraklarınız nelermiş önce onlar yayınlansın sonra eğer böyle bir ibare çıkarsa kurumla görüşürsünüz eğer illa devlet memuru olarak çalışabilir yazısı istiyoruz derlerse
tam teşekküllü bir devlet hastanesinden çıkarmanız gerekiyor, bildiğiniz heyete girer gibi gibi doktorlar var ve mevcut engelli raporunuza bakarak size ayrı olarak durum bildirir raporu veriyorlar

yani eğer engelli raporunuzda çalışamaz, çalışması yasak vs bir şey yazmıyorsa, zaten yüzde 100 çalışabilir adı altında bir iki günlük bir zamanda durum bildirir raporu veriyorlar
2018 sınavı gelse de bende böyle duygulara yaşama şansım olsa , daha çok var ya :)

Teşekkür ederim cevaplar için herkesin hakkında hayırlısı olsun

Tabikide zaten önce biz bayram sonrası kurumun personel iletişim birimini arayıp rapor olayını soracağız sonrasında hastane işi olursa öyle yapacağız da ben ehliyeti sormuştum evet farkındayım alakasız oldu galiba :D

eMeL_eMeL

Yeni rapor çıkaracaksanız ehliyeti elbette ekleyebilirsiniz fakat memur olabilir durum raporu alacaksanız olmaz

Üst Alt