Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atandığım kurum sağlık kurulu raporunda çalışabilir ibaresinin yer almasını istiyor!?

darkjusticer

Yasaklı Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Atandığım kurumun istediği belgeler arasında engelli sağlık kurulu raporunda çalışabilir ibaresi olması gerekiyormuş. Bende ki sağlık raporunda çalışma ile ilgili herhangi bir bilgi yok. Alo 184'ü aradım, görevli bana gerekirse yeniden raporu alman da gerekebilir dedi.

Benim bütün belgeleri teslim etmem için 15 Eylül'e kadar sürem var, bu süre zarfında yeniden sağlık raporu almam uzun zaman alabilir. Bayram tatili 5 eylülde son buluyor ve büyük bir ihtimal yetiştirebilme ihtimalim yok.

DPB web sitesinde 2014 yılında bir duyuru yayınlanmış. Burada yeniden sağlık raporu almak gerekmediği yazıyor. Acaba raporu aldığım yerden tekrar heyete girmeden kısa sürede değiştirebilir miyim ?

Link aşağıda

Engelli Adayları Yeni Rapor Almayacak

Hastaneye gidin, durumu başhekime anlatin. İstihdam bölümünü işaretlesinler

@Omer.kaaan
Bandırma 17 eylül üniversitesi

@msait19
Bende öyle düşünmüştüm ama istenilen belgede "Raporda kazandığı unvanda çalışabileceğini gösterir ibare bulunması gerekmektedir" yazıyor.

Bir arkadaş üniversiteye gidip personel daire başkanlığı ile görüşmüş, ona devlet memuru olabilir ibaresinin olması gerekiyor demişler. Sanırım rapora ekleme yapılması gerekecek bunun içinde yeniden doküman yazdırılması ve kuruldaki doktorların da yeniden imzalaması gerekiyor

@darkjusticer

senin istihdam yeri işaretlimi yoksa boş mu, eğer işaretli ise memur olabilir ibaresi istiyoruz diye bir saçmalık mı olur arkadaş ama işaretli değil ise yeniden rapor almana gerek kalmadan git düzeltiyorlar
alo 184 ü aradığımda istihdam yerinin işaretli olması yeterlidir bunun anlamı çalışabilir demektir

kurumlar ....lerinden icat çıkarmasınlar, zaten engelliyiz ne zorluk çıkarıyorlar anlamadım gitti

Bence o atandığın yerin ilçe milli eğitim müdürlüğüne gidip söyle. Bakalım ne diyecekler.

@Skolyoz23

istihdam yeri boş bırakılmış ama o kısma sadece işaretleme yapılabilir. Bu formda benstery adlı üye ile aynı üniversiteye atandık kendisi bandırmada oturduğu için üniversite ile direkt irtibat kurabilmiş. İstenilen belgeler kısmının 8. maddesinde parantez içinde "Raporda kazandığı unvanda çalışabileceğini gösterir ibare bulunması gerekmektedir." yazıyor.

Bunu personel daire başkanlığına sordurmuş ve eğer devlet memuru olacaksa bunun belirtilmesi gerekiyor demişler. Üniversitenin istediği belgelere ait link aşağıda (8. maddeye bakınız)

2017 EKPSS/Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Sonuçlarına Göre Üniversitemize Atanmaya Hak Kazanan Adaylardan İstenilen Belgeler ? BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

Rapor

Kardesim telaslanmana gerek yok yeniden raporada gerek yok.sadece devlet hastanesine gidip durum bildirir raporu cikartacaksin bu rapor engelli oran raporu degil 2 gunde cikiyor 200tl hastaneye yatiriliyor.

raporda su sekilde ibare yazdiracaksin hastaligin memur olmasina engel teskil etmemktedir calisabilir memur olabilir.bu kadar calisabilir ibaresini kurumlar ihtiyaca binaen kendilerini koruma adina istiyorlar bunuda dedigim gibi durum bildirir raporuyla hal oluyor.

@darkjusticer
8. Engelli Sağlık Kurulu Raporu (Raporda kazandığı unvanda çalışabileceğini gösterir ibare bulunması gerekmektedir.)

bilmiyorum şok oldum desem yeridir ama bence bire bir görüşün böyle zorluk çıkartmamaları gerekiyor
istihdamı 2 gün içinde düzeltilir sorun değil o ama böyle yazı yazarlar mı hasteneye gidin sorun derim bence sorun olmaz ama kurum çok saçmalamış bence

@Alican313
8. Engelli Sağlık Kurulu Raporu (Raporda kazandığı unvanda çalışabileceğini gösterir ibare bulunması gerekmektedir.)

hocam arkadaşın atandığı yer böyle yazmış ne diyorsun peki bu işe. ilerde bizim de başımıza gelmesin

Aslında diğer maddelere de baktığımızda saçmalıklar var yani...
Mesela orada "e-Devlet Kapısı ([www.turkiye.gov.tr)dan alınan belgeler kabul edilmemektedir." yazmakta oysaki e-devlet kapısı devletin bizlere kolaylık olsun diye sunduğu bir hizmet.

darkjusticer

Merhaba arkadaşlar
Bizzat üniversiteye gittim 13.madde ile 14. maddede yazanın aynı şey olduğunu belirttim. Haklı olduğumu 13.maddede kamu kuruluşu yazmayı unuttuklarını farkettiler eklediler. Engelli sağlık kurulu raporlarında böyle bir ibare olmadığını da belirtmeme rağmen ısrarla olması gerektiğini istediklerini söylediler

Bu durumda hastaneden alacağımız ayrı bir devlet memuru olabilir durum kağıdının geçerli olmayacağını düşünüyorum. Çünkü sağlık kurulu raporunda olması gerektiğini söylüyorlar. Tek çare yeni rapor çıkarmak ama 10 gün içerisinde bu mümkün gözükmüyor. Diğer atanan arkadaşlarda en azından telefonla arayıp belirtirlerse belki dpb yeni rapora gerek yok demişken sadece sağlık kurulu raporu yeterli olur diyebilirler

Benimkinde raporun alis sebebi engelli memur olmak icin yaziyor ancak calisma yeri bos bi halt anlamadim. Sorun olur mu olmaz mi gorecegiz.

darkjusticer

Aynı anlama geliyor. Yani istihdamıin işaretli olması anlamını çıkartıyorum. Bence bı gidip deneyin. Heyete girmeden işinizi halledebilirsiniz diye düşünüyorum. Heyet suresi uzun sürer çünkü. Evraklarınızi teslim eden kurum zaten size süre tanıyor eğer başhekimlikte halledemezseniz

Fulya83

istihdam yerini tekrar işaretlemesi için yeniden rapor almasına gerek yok, raporun aslını hastaneye götürmesi yeterli 2 gün içinde düzeltip veriyorlar

Raporumda efor sarf edilmeyecek işlerde çalışabilir yazıyor herhalde böyle bişey olması gerekiyor arkadaşlar.

@benstery

tamam da devlet açıklama yaptı engelli kişiler tekrardan rapor çıkartmayacak diye yani kurum bana git 10 gün içinde yeniden rapor çıkart deme hakkı yok, çünkü 10 gün içinde engelli raporu çıkmıyor zaten
yani istihdam işaretli ise ve ayrı olarak hastaneden çalışabilir sakınca yoktur yazısı alınır diye tahmin ediyorum

kim 10 gün içinde yeniden rapor çıkartabiliyor söyler misiniz ?

o nedenle alo 184 ü arayın ve devletin yeniden rapor çıkarmayacağını söylemesine rağmen kurum bizden raporumuzu kabul etmiyor deyin kimsenin hakkı ile oynamasınlar ayıptır ya, tam insan seviniyor memur oldum diye, yaptıkları zulüme bak

@benstery

sayın hocam sen gidip bizzat sordun mu ? devlet personel başkanlığı tekrardan engelli rapor alınmayacak diye açıklama yapmış yani benim tekrardan rapor çıkartma durumum yok ancak ekstradan çalışabilir yazısı alabilirim sadece dedin mi ?
yani 10 gün içinde yeni rapor çıkmıyor ne olacak diye sordunuz mu ?

ilerde bizim de başımıza gelebilir ama yemin ederim gerçekten ikinci sınıf muamelesi yapıyorlar bize, ben o kuruma atansam canı gönülden çalışmazdım artık

Benzer bir durum benimde6başıma geldi kurula dilekçe verdim mevcut raporun .............Eksik ibare bulunduğundan aynı rapor üzerinden işlem yapılarak değiştirilmesi ni istedim tekrar kurul dr larına muayene olmadan direk kurula girdim 2 gün sürdü sağlık konusunda bir değişikliğin yoksa yada % ni değiştirecek önce aldığın rapor üzerinden tekrar heyete girebilirsin yeniden kurula baş vurmadan bunu heyet işlemlerini yapan kişilerle görüş onlar in bilgisi daha fazla

haliloz

sıkıntı çıkarmazlar değil mi, yani gelin yeniden tek tek doktorları gezin diye, benim de istihdam işaretli değildi gittim aynen 2 günde yaptılar

eğer bunu da öyle yapacaklar ise hiç problem değil gidip yapsınlar basitmiş

Yinede dediğim gibi kurulun işlemlerini yapan kişilerle görüş onlarin bigisi daha iyi ben öğle yaptım ilk onlara danıştım.

Zaten almış olduğun rapor süresiz ibareli ise rapor üzerinde bir değişim olmaz nerden biliyorum 2 kere heyete girdim eski rapor 85 di muayenede gosterdigim eski rapor üzerinden işlem yaptılar tetkik yada benzeri bir işlem yapılmadı yine 85 verdiler oda neden işitme kaybı olan ibare işaretli değildi sonradan bana buna gerek yoktu eski raporumla dr ları gezmeden heyete girebilirsin dediler ibare eksik olduğu için

haliloz

Dilekçe örneği var mı,hazır form şeklinde mi bulunuyor orada sıfırdan biz mi yazıyoruz ?

Ben kendim yazdım benim işlem ile faklı olur dediğim gibi heyete girmeden görevli memurlara yani kurul memurlarına danış normal heyet işlemi raporu alınması en az1 hafta mevcut raporunla girersen 2 gün ama mutlaka memurlara sor.

Üniversiteye atananlar için resmi internet sayfalarında duyurular yapılıyor, genellikle belgelerin teslim edilmesi için verilen süre 15 Eylül.

Mesela Sinop üniversitesi için rapor kısmında direkt "Devlet Memuru Olabilir" ibaresi şart koşuluyor. Aşağıdaki linkte verilen word dosyasında belirtilmiş
link:https://www.sinop.edu.tr/Duyurular/4583

28 ve 29 ağustos bayram tatiline dahil edildiği için muhtemelen rapor işleri için 5 Eylül'ü beklememiz gerekecek.

Ayrıca benim atandığım üniversitede adli sicil kaydını ve askerlik durum belgesini e-devlet üzerinden alınan belgeler üzerinden kabul etmeyeceğini de bildirmiş. Çok garip bir durum. Şansımıza bayram tatili boyunca herhangi bir işlem yapamayacağız galiba...

İllaki heyet denirse hastaneye giderken bir önceki heyet girerken almış olduğun tetkik ve tahlil evraklarını yanına al zaman kazanırsın2. Bir tahlil le uğraşmazsın aksi durumda. Kayıp sa belgeler tetkik yaptirdigin birimden. Almış olduğun sonuçları işte tabi tarihlerini bilmemde fayda var

darkjusticer

hastaneye gidip devlet memuru olabilir ibaresi ekleniyor mu diye ilk işiniz hemen deneyin bayramdan sonra ,eğer istihdam işaretli değildi benim işaretlemek için götürdüm 2 gün içinde kendileri düzeltip verdiler, eğer öyle ise hiç problem olmayacak ama yok değilse hep beraber şikayet oluşturalım yani insanlan engelli raporu alırken, tek tek her şeyi yazacak mı yani, rapor işte çalışamaz yazmıyor anlamı çalışabilir demek

Ugraştıracak tek şey heyet raporu diyerleri tahminimce fazla sürmez ama birde şu konu var 10 gün tatil olacak ve bir cok işlem bayram sonuna kalacak çok kalabalık olabilir cogu kişi işlemlerini bayram sonuna atabilir sen ilk rapordan başla rapor işlemin yapılırken diyerlerini yap zamandan kazanırsın

Raporda şimdi fark ettim evet istihdam yeri işaretli sadece fakat altta da şöyle yazıyor

özürlü kontenjandan işe girebilmesi için değerlendirilmesi uygundur

bence yeterli bu ya, bayramdan hemen sonraki gün belgeleri alıp ünvsteye gitmek ve en iyisi oraya sormak derse ki olmaz hemen gelip hastaneye o 2 günlük işi yapmak, yetişir bence arkadaşlar içinizi ferah tutun o kadar bekle bekle atan sonra da iki cümle için hadi baştan rapor yapmazlar herhalde o kadar da vicdansız değillerdir yaa değillerdir değillerdir yani öyle umut ediyorum...

eMeL_eMeL

siz de sıkıntı yok o zaman, sizde memur olarak çalışabilirsiniz yazıyor zaten gönlünüz rahat olsun, bizimkiler de ve arkadaşların çoğunda öyle bir şey yazmıyor

eğer yeni rapor çıkarmadan düzeltme yapılıp verilecekse problem olmaz bunu anlamanın en iyi yolu, bayramdan hemen sonra raporu aldığımız hastaneye sormak

Devlet memuru olabilir ayrı olarak açıklamaya yazılı olması gerekir neden dersen istihdam olabilir ayrı Devlet memuru olabilir ayrı raporlarda açıklamada (Örnek: Evde bakım maaşı istiyorum diyerek heyete girersin rapor sonucunda Evde bakım maaşı alması uygun değildir Yazısı olur açıklamalarda) bu tek bir kurum için yapılmış rapordur Aynısı Devlet memuru olmak için de ayrı bir yazılı ister açıklamalar kısmında

Ben o kadar bilgili değilim ama rapor işlemleri ile cok uğraştım bu nedenle benim olmasa bile başka arkadaşların aldığı raporlarda çıkan sorunlardan az da olsa bilgim var her zaman bir uzmana sormak en iyisidir Yani Ata sözümüz ne demiş ( Bir işi yaparken iki akıllıya bir deliye sor) akıllılar her şeyi bilir lakin deli ise işin her zaman ya bu olursa senin işin olmaz der :)

haliloz

yaw benim bildiğim istihdam işaretli ise sorun yok demektir her sene yeni icat mı çıkarıyor bu kurumlar
yani istihdam demek ne demek ?? çalışabilir sorun yok demek

Aynen ya bence istihdam yeterli sanki ben bu raporu 2011 de almışım sonuçta özürlü kontenjandan ister devlet ister özel girip çalışabilirim ki özelde çalıştım hep, özellikle devlet memuru olabilir ibaresi nedir ya :)

Üst Alt