Merhaba arkadaşlar;

Geçen hafta  içerisinde bimer akim ve başbakanlık özel kaleme ortak metin göndermek  için ben bir metin hazırladım gönderdiğimiz metine hep ortak cevaplar  geldi attığımız twetlere cevap alamadık üstüne birde twetlerimiz silindi  .. Bende bu çağrılarımıza kayıtsız kalındığı için yine bizden biri olan  CHP engelli millet vekili ŞAFAK PAVEY’e mail attım. Sağolsun kendisi  mailimi bizzat cevapladı ve telefonda görüşme teklifinde bulundu kabul  ettim ve dün o muhteşem görüşmeyi gerçekleştirdik.

Öncelikle  saygı değer Pavey ; 1.5 yıldır başta ömss olmak üzeri tüm atamaları  sınav sistemini ve bizzat bizi yakından takip ettiğini ve bu konuda bir  çok girişimde bulunduğu sizlere iletmemi istedi. Yapmış olduğumuz  görüşmede kendisi bizzat şu cümleleri sarfetmiştir ; Ben sizler için ne  kadar girişimde bulunsamda Akp hükümeti beni dahil etmedi hiç birşeye  bize hiç birşey sorulmadan bu konu yürütüldü bir çok eksikliğin olduğunu  her engellinin kendi engel düzeyine göre tercihte bulunmasını ve  kadroların eşit dağıtılmasını istesemde beni hep saf dışı bıraktılar ama  ben yılmadım bir çok engelli derneğiyle tek tek bir araya geldim  içinizden biri İMZA KAMPANYASI başlatsın her derken bir imza kullansa  sesimizi duyurup bu yanlış giden düzeni bozabilir hakkaniyetli atamalar  yaptırabiliriz dedim hepsi kabul etti ama hiç biri görüşmeden sonra  sizlerden talep gitmediği için bu kampanyayı başlatmadı ve ikinci  atamada da hüsran yaşadık çoğu kişi yüksek puanlarla atama beklerken  diyanet 49 - 50 arası imam aldı bunuda biliyorum . Sizin bilginiz yok  ama her ilin avukatlık baroları engelliler için ücretsiz avukat tayin  ediyor ve sizden birisi dava açsa bunu ispat eder yazılı belgelerle  davayı kazanır ve hakkınızıda almış olursunuz. Ama herkes sessiz kalmayı  tercih ediyor ben sizin meclisteki sesinizim sizden gelecek her talepte  yardımcı olmaya hazırım demiştir.

Ben bunun ardından kendisine  3 nisanda başbakanın atanan arkadaşlarla buluşacağını ama  atanamayanların sesini kimsenin duymadığını bunun için ilk etapta  başbakanla nasıl görüşebileceğimizi söyledim kendisi ; Başbakanla bizzat  görüşme isteğiniz var BAŞBAKANLIK ÖZEL KALEMİNE imza kampanyası  başlatıp gerekli çoğunluğu sağlarsanız o sizinle görüşür çünkü yapılan  atamalarda ki yerleşen aday sayısını ona söylemiyorlar sanki 10.000 kişi  yerleşmiş sonradan da yeni yerleştirme olmuş gibi akse ettiriyorlar  bunu en iyi siz anlatırsınız bunuda güzel bir imza kampanyası ve yine  engelli dernekleriniz aracılığıyla yaparsınız dedi. Eğer ki bundan da  bir sonuç çıkmaz da siz hakkınızı hukuk yoluyla almak isterseniz hepiniz  için bizzat ücretsiz avukat bulup dava açabilmeniz için gerekli desteği  sağlıyacağıma söz veriyorum dedi. 

Ve bu sürecte isterlerse  2014 ocak’a kalmadan yeni atama yaparlar aynı yılda iki atama olmaz diye  bir yükümlülük yok bunada itirazda bulunabilirsiniz ama en temel  ihtiyacımız birlik olmak ve engelli derneklerimizi hareke geçirmek  olacaktır dedi. Ve görüşmemizin sonunda yine bana istediğim zaman  kişisel numarasından ulaşabileceğimi isteklerinizi ve izleyeceğimiz yol  hakkında bilgi alabileceğimiz iletmiştir..

Evet arkadaşlar  bizim için bizden biri olan ŞAFAK PAVEY gerçekten elinden geleni yapıyor  başından beri benimde söylemiş olduğum gibi bize yardım edicek kişiler  engelli derneklerimiz bizim hakkımızı onlar duyurabilirler bugunden  sonra bu yolda umutsuzluğu bırakıp bize destek olucak herkesi haklı  davamızı sürdürebilmek için yanımızda görmek istiyoruz. Ben sizin için  birebir görüştüm istesem olmaz diyip bırakadabilirdim ama isteyince  herşey oluyor yeterki bu yolda kararlılığımızı kaybetmeyelim ve bugunden  sonra twett mail atıp aynı cevapları almak yerine artık birazda engelli  derneklerimizi harekete geçirip başbakanla görüşme talebi alalım  Ankara'daki arkadaşlarımız gidip görüşsünler netice alamazsak ben bizzat  yine Şafak hanımla görüşüceğim .. Herkes ortak bir noktada buluşmayı  kabul ederse yine imza kampanyası yada engelli dernekleriyle görüşme  işinde de öncü olabilirim.

NOT: Şafak hanım irtibat  numarasını paylaşmamı istemediği için paylaşamıyorum .. ama isteyen  
safak@safakpavey.com adresinden sorup bu konunun doğruluğunu öğrenebilir  sitemizde aslı olmayan hiçbir konu yayınlanmamktadır başka sayfalarda  konu paylaşımı yapılırken sitemizi kaynak gösterirseniz sevinirim. Mutlu  günler...
 Yazar:Çağla Uğraş
 Kaynak: 
Engelliler-Engelsiz Dünyam
ÖMSS 2013/2. Atama için Başbakan ile yüzyüze görüşme talebi İmza Kampanyası