Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asperger Sendromu'ndan 3 seneliğine %40 aldığım rapor süresize döner mi?

Konular
11
Reaksiyonlar
20
Arkadaşlar merhaba,

Sorum gereksiz ise özür dilerim.

2023 senesinde ilk kez Asperger Sendromu'ndan 3 seneliğine %40 engelli raporu almıştım

Bir hafta sonra engelli raporumu yenilemek için heyete çıkacağım. Benim bildiğim kadarıyla Asperger Sendromu'nun tedavisi yok. Raporumu süresiz yapabilme şansım var mı? Bana tavsiyeleriniz neler olur?

Asperger artık otizm grubuna dahil, büyük ihtimalle süresiz yaparlar.
Tanı otizm olarak değişir diye düşünüyorum, sakıncası var mı sizin için?

@Albert454690, gözün aydın diyelim. Bendede Asperger Sendromu olarak başladı şimdi ATİPİK OTİZM e evrildi.

Raporumda hem Şizofreni hemde Atipik Otizm yazılı.

@Sakar_Şakir_60, Çok sağolun hocam, asperger sendromu tedavisi olan bir şey değil o yüzden süresiz vermeleri mantıklı, böylece bir daha rapor yeniletmek için uğraşmayacağım.

Ben sizin kadar bilinçli değilim bu konuda yani raporda ne yazmalı, bunun tanımlaması nedir vs.

Şimdi raporuma göz attım şunlar yazıyor :

RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI : F84.5 - ASPERGER SENDROMU

@Mustafa788 hocam teşekkür ederim de, zekamın yüksek olduğunu nereden çıkarttınız ki? :D, gerçi evet aspergerliler genelde öyle oluyormuş bir şey okumuştum ama çok zeki miyim, tam bilmiyorum.

@Albert454690, hocam yapmayın nick yalan söylemez :) bende bir dönem çok zeki olduğumu düşünüyordum o geçti şimdide zekam geriledi yada değilim diye düşünüyorum😂

@Mustafa788, Nickimi aslında kendi adımın İngilizce versiyonu üzerinden yaratmıştım, Einstein'a göre değil. Estağfurullah. Sizin de mi asperger sendromu teşhisiniz var?

Üst Alt