Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlikten Muafiyet belgesinde tam olarak ne yazıyor?

anhedoni

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
5
İşe girerken askerlikten muafsaniz ne gibi problemler oluyor?
İş yerinin istediği kağıtta "askerlikle ilişiği yoktur" mu yazıyor yoksa "askerlikten muaftır" mı yazıyor?

E-devlette "AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜ ASKERLİKTEN MUAF TUTULMUŞTUR." ibareli rapor çıkıyor.
2011'de muaf olmuştum, o dönem gelen kağıtta, "BARIŞTA VE SEFERBERLİKTE ASKERLİĞE ELVERİŞLİ DEĞİLDİR" yazıyor.

Bu belgeyi aldıktan sonra 3 kere iş değiştirdim, hiçbir problemle karşılaşmadım.

Raporda neden muaf olunduğu yazmıyor. Ama engelli iseniz engelli raporunda yazar sadece.

@Gambred,

Peki işverenler size sormadı mı neden muafsınız diye?

Bu arada söylemem gerek, bipolar bozukluk (psikiyatri) tan dolayı muaf olacağım.

@anhedoni,

Engelli raporumu da vermiştim ben, sorulmadı.
En baştan açık oluyorum iş görüşmelerinde, işine gelmeyen firmalar almayacaksa baştan almasınlar.

Muaf olduğunuzda dediğiniz gibi neden muaf olduğunuzu soruyorlar engelli olduğunuz ortaya çıkıyor. Ve işkurdan engelli işçi alımı yaptıklarındada engeliniz psikolojikse pek olumlu bakmıyorlar,fiziksel engelliler daha olumlu sonuç alıyor benim 1 senede çözümlediğim bu
@anhedoni,

@Breh43,
Peki muafım ve şeker hastasıyım desem, engel raporu almadım henüz hiçbir hastaneden, o nasıl olacak?

Sağlık raporu aldığınızda önemli bir hastalık varsa sağlık ocağından aldığın raporda çıkıyor bende çok düşündüm bunun kaçarı yokmu diye sahte belge bastırmadığın sürece kaçarın yok kardeşim geçmiş olsun @anhedoni,

Üst Alt