Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlikten muaf tutuldum. İstesem yapamaz mıyım?

Konular
13
Reaksiyonlar
28
05/02/2013 tarihinde askerlik hizmetimden muaf tutuldum, askerliğimi yapmak istedim ama yapamadım izin vermediler. %40 sınırda hafif mental retardasyon engelli raporum dolayısıyla.
İlerleyen yıllarda engelli raporum %20 seviyelerine düştü. Yani şu an da engelli statüsünde olan bir birey değilim.
Askerliğe tekrar başvuru yapsam onaylanır mı sizce?

hiç bir şekilde askerlik yapamazsınız. Tekrar başvuruda yapamazsınız.
Savaş falan çıkar da askere toplanacak adam sayısı azalırsa belki o zaman

Ben de senin gibiydim.
Keşke alsalar ama imkansız. Polis yada asker olmak isterdim. Nasip olmadı maalesef.Yine de umarım bir yol bulursun.

@yorgunzihin,
Engelli kadrosundan askerlik diye bir kanun çıksa iyi olurdu, engellileri askerliğini 1 gün yaptırıp gönderiyorlar. O da sabah gel ye iç yemin et ondan sonra yürü evine gönder, bundan ibaret 😄

@Polmiks,
Aynen maalesef, ülkede savaş çıksa mesela yunanlar soldan araplar aşağıdan ruslar kuzeyden saldırsa askere çağırırlar anca öyle😃

Herkes gitmemek için uğraşıyor siz gideceğim diye uğraşıyorsunuz işiniz gücünüz yok sanırm. :)

@khidrheroorphans,
askere gitmeye ne gerek var ? hele 1 gün git gel resmen gereksizlikten başka bir şey değil hoş da değil kim bilir arkalarından millet neler konuşuyordur.

Askerlik muafiyet raporunuz sisteme düştükten itibaren itiraz için 30 iş günü müddetiniz vardı. Bu süre geçtiği için bende sizin gibi muafiytimiz ömür boyu maalesef. Bende barışta ve seferde muafım.
khidrheroorphans

@Polmiks,

1 gün gidip gelmek, hiç gitmemekten daha iyi evet ama normal şartlarda askere gitmek benim açımdan erkek olmaktır adam olmaktır.

@dreamfail,

%40 rapor ile neyin itirazını yapacağımki zaten

Benim askerliğim şuanda 2031 senesine kadar tecilli gözüküyor. Atandıktan sonra tecilimi bozdurup askere gitmek istiyorum (Neden diye sormayın ya da "Millet askerden kaçıyor, sen askere gitmek istiyorsun." demeyin.). Eğer engelli raporum olduğunu söylemezsem askere gitmem mümkün olur mu?

@berke26,

Engel durumunu bildirir geçerli sağlık kurulu raporu isteniyor, eğer askerliğe elverişliysen alırlar, değilsen muaf olursun.

@khidrheroorphans Grupta psikoz ya da şizofreni olup hastalığını söylemeden askere gidenler vardı. Onlar nasıl yaptı ki?

Bunu vermezsem ne olur? Ya da yok dersem?

Benimde pek fazla bir bilgim yok ama bu raporu vermen zorunlu diye biliyorum. Askeralma genel müdürlüğüne gidiyor hepsi.

@gannicus,
15 ay yapınca rambo olmuyoruz orası doğru tabii, eksik hissediyorum diyelim. Acaba askeri lisede eğitim görüp ücretli asker olmak gibi bir şansım var mı bilmiyorum.

@gannicus,
İşyerinde bir arkadaş vardı, çatışmada sakat kalmış. Suriye'de savaşmış falan, birkaç terörist kelleside almış olması lazım onu sormadım hiç. Beraber çalıştık onunla, hem gazi maaşı alıyor hem çalışıyordu.

Benimki yapmak istediğimden değil aslında. Benim psikiyatriden engelli raporum olduğu için ileride sıkıntı çıkarmasından korkuyorum. Başka bir engel grubundan olsa anlarım ama özellikle iş yerleri psikiyatriden çürük alanlara ön yargıyla yaklaşıyorlar. EKPSS ile atan diyenler olacak ama memur olamama ihtimalim de muhakkak olacaktır.

@berke26,
Pskiyatlik hastalığı olup söylemeyenler vatan hainidir hocam. Tespit edilirse Askeri mahkemede yargılanıyorlar.
Pskiyatli hastaları çok tehlikelidir her han herkesi öldürebilir silahlı ortamlarda ne yapacağı belli olmaz. Fantezi uğruna böyle bir hastalığı olan gizlemeye kalkmasın.

@Polmiks Dışarıda deli olmamama rağmen deli muamelesi görmektense vatan haini olmayı tercih ederim. Ayrıca şizofreni gibi bir raporum yok. Atipik otizm var sadece.

@Polmiks,
Etrafta işlenen suçların çoğunluğu psikiyatrik hastalardan kaynaklanmıyor. Bir daha düşünmeni öneririm...

Ne yapacağı belli olmayan kişinin eline silah yaralıyıcı alet verilmez

@berke26,
Hocam etrafta işlenen suçların ne alakası var ? Pskiyatrik bir problem varsa gizlenmemeli, Bu hastaların askere özellikle silahlı ortama alınmaması gerekir. Bunun kişisel durum ile alakası yok. Sistemin güvenliği için alınmaz. Askerin her türlü teçhizata erişimi var. Pskiyatrik birisi hastalığını gizleyip mühimmat deposuna görevlendirilse olabilecekleri tahmin ediyor musun ? Yada eline silah verilse olabilecek durumları değerlendirebilir misin ?

@aydünyavaz,
en hastalığını gizleyebilende gördüm, Bazıları hastalığın bile farkında değil durumunu normal sanıyorlar. Askere gidene kadar tanı almadılarsa askere alınabilir.

@gannicus,
Hocam etrafta işlenen suç değil fakat silahlı ortama girebilecek her türlü silaha her an erişimi olabilecek birisinin yapabileceklerini tahmin edebiliyor musunuz ? %5 bir ihtimal bile olsa birden fazla kişinin ölümüne neden olabilir yada kendisini öldürebilir. Ben sadece TSK ve Silahlı ortamlar için görüş bildirdim. Sivil hayatta pskiyatrik rahatsızlığı var yok yada adam öldürmüş beni çok alakadar etmez.

Üst Alt