Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlikten muaf olursam rezil olur muyum?

berke26

Üye
Konular
58
Reaksiyonlar
304
Atipik otizm ve anksiyeteden muzdaribim ve %40 süresiz engelli raporum var. 2026'nın başında askerliğimin tecili bitecek. Muaf mı olurum, erteleme mi alırım, yoksa RDM ya da normal şekilde askere mi gönderilirim?

Bir de beni muaf ederlerse topluma karşı rezil olmaktan korkuyorum. Arkamdan "Çürük almış." diye konuşurlar mı? Mesela; ileride kız istemeye gidersem sırf çürük olduğum için reddedilir miyim? (Eğer muaf ederlerse birileri sorduğunda zayıf olmamı bahane edeceğim. Çünkü çevremdeki neredeyse hiç kimse rahatsızlığımı bilmiyor.)

@berke26 kardeşim ben de muaf oldum söylemekten çekinmiyorum önemli olan kendinle barışık olman eğer bunu başarırsan toplumun ne dediğini umursamazsın

@berke26,
Yok birşey olmaz, sonuçta bunu sen istemedin. Onların ne dediğine bakma. Majör depresyon var iken ve hastalığım şiddetliyken gittim sonra daha da beter oldum. Hiçbir şey veya başkasının lafı senin sağlığından önemli değil.

soran olursa Vicdanı RET hakkımı kullandım dersin.
Ben Vicdanı Ret hakkımı kullandım Anti Militaristim diyorum Terslememden korktukları için hiç bir şey diyemiyorlar.

@berke26, Toplum bişi yapmıyor en fazla bedelli yaptım dersin kandırırsın o sorun değil ama işe girerken muaf olduğun belli oluyor sonra ne olduda muafiyet verdiler sorusu ortaya çıkıyor açıklama yapmak zorunda kalıyorsun iş konusundada engellerle karşılaşılıyor bilgin olsun. Beni bu konu etkiledi biraz zaman geçtiğinde sizide etkileyebilir.

@berke26, bedelli yaptım de zaten kimse neyin nasıl yapıldığını bilmiyor az bişi araştır salla bişiler sustur kafan rahat olsun özelini açmaman daha mantıklı geliyor ben öyle yapıyorum genelde işe yatıyor işinde yolunda daha ne önemli olan iş hayatı iş hayatın yolunda ise diğer şeylerde el birliğiyle yada bireysel çabalama ile toplanıyor senin adına sevindim işine sahip çıkmanı diliyorum.

Size şu şekilde anlatayım insanlar psikolojik engeli olanlara ön yargılı yaklaşıyor özellikle iş konusunda ama fiziksel bir engelin varsa engelli kadrosundan işe girebiliyorsun ruhsal zihinsel engellerde işkurdaki fabrikalar bile işe alırken eliyor ama fiziksel bir kusurun varsa daha sıcak bakıyorlar olaylarda direk olumsuz bakıyorlar ben yaşadığımı anlatıyorum Okadar saç sakal giyim düzenli tertipli gittim engelli İŞKUR görüşmelerinde çağırmadılar İŞKUR engelli iş koçum bile seni alırlar rahat ol dedi ona rağmen olumlu dönüş yapmadılar. Ama şu var engelli olduğumu söylemediğim işlerinde hepsine girdim tek görüşmede çözüldü insanlar bilmediği için çok ön yargılı davranıyor olumlu dönüş pek yok sizde başınıza gelenleri anlatabilirsiniz merak ediyorum bana mı öyle denk geldi.?

Üst Alt