Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlikten muaf olmak için boy-kilo hesabı nasıl yapılıyor?

@OğuzHan112, güncel kilom sabah tartıldığımda 130 evet. son 4-5 senedir bu kilolardaydım. zaten geçen sene bedelli ücretleri çok yükselmeden kilo vereyim de hiç değilse 1 ay bile olsa askerliğimi yapayım dedim ama 125in altına inemedim. tabii biraz irade meselesi, yapsam yapardım ama yapamadım. Askerlikten dolayı almamıştım bu kadar kiloyu, sadece 2nci yılımdan D dilimi raporumu alsam güzel olur diye düşündüm çünkü belirsizlik olunca da biraz stres yapıyorum. Bazı kişiler benim kilomda 2nci gidişinde tam muafiyet almışlar diye okudum hani bu yıl alırsam en azından stres olduğum bir konu biter diye düşündüm. Yoksa, ülkemi çok seviyorum, yanlış anlamayın.

Kilon fazla, ben sağlık açısından değerlendirdim, gerisine karışmam ben.

@ef4,

@OğuzHan112 Herkese cümleten iyi akşamlar. 5 Mayısta ilk askerlik yoklaması için aile hekimim sol dizimdeki 8 cm çaplı iyi huylu tümörden ve 178'e 128 kilo olmamdan dolayı dahiliye ve ortopediye sevk etti. 6 Mayısta ilk ortopediye girdim gititğimde tümörden dolayı hep olan morlukları görmesine rağmen yaklaşık 15 dakika yönetmeliği inceleyip "iyi huylu olduğu için elverişlidir" dedi. Sonrasında ise Dahiliyeye gittim ertelem beklerken çok fazla kilon var diyip 33d'ye uygundur yazıp gönderdi. Evrak Kayıta verdim 10 güne sisteme düşer dedi 9 haziranda şüphelenip askerlik şubeye gittim bana hastaneye git normalde düşmesi gerekirdi raporun dediler. Hastaneye 1 ay sonra yeniden gittim ve ortopedicinin e imzayı unuttuğu için dosyanın askıda kaldığını, durumu düzelttiklerini 1 haftada sisteme düşeceğini söylediler. Sizce 33D'nin 33C'ye dönme ihtimali nedir veya memurun raporu sisteme yanlış girme ihtimali nedir, evrak kayıta vermeden önce 33d'ye uygundur yazan raporu tarattım elimde mevcut

@OğuzHan112 Hocam geçen sene 173 boy 123 kilo ile erteleme verdiler daha önce diyet spor vs denemem oldu okul zamanı tecillerde başaramadım bedelli giderim diye düşünürken erteleme aldım 05 Ağustosta ertelemem bitiyor vermeye çalıştıkça daha alıyorum 130kg civarındayım şuan 10 15 gün erken gidip tekrar mı işlemleri başlatmam gerekiyor sonuç ne olur gider miyim gitmez miyim çok değişik söylemler duyuyorum ona göre planlarımı şekillendirmeye çalışıyorum ama tam net bilgi alamadım hiç bilgilendirebilirseniz sevinirim

Üst Alt