Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlikten muaf olmak için boy-kilo hesabı nasıl yapılıyor?

1.74boy 112 kiloyum şuanda askerdeyim çok zorlanıyorum muaf olma ihtimalim var mı acil cevaplarsanız sevinirim...

@İlhan Dinçer,
Askerden önce bu kiloda değilmiydiniz? Askerde mi kilo aldınız?
Muayenede de bu kilodaysanız kilonuza karşı ben gitmek istiyorum mu dediniz?

32B1 maddesine göre barışta elverişli değildir seferde görev yapar verildi askerlikle tamamen ilişiğim kesildi değil mi yapacağım bir şey kalmadı ? @OğuzHan112

Arkadaşlar ben firardim 1 hafta oldu geleli askere firar olduğum süre içinde çok kilo aldım komutanlarda farkında sürekli çok kilo almışsın diyolar bölük komutanı bana kilon fazlaysa belki muaf olursun 1 hafta sonra falan hatırlat revire çıkaralım dedi
BOY. 1.75
KİLO. 112
NET BİR BİLGİSİ OLAN VARSA LÜTFEN YARDIMCI OLABİLİR Mİ SINIRIN USTUNDEMİ YOKSA NORMALMİ DURUMUM MUAF OLABİLİR MIYIM BU BOY VE KİLODAN.. ..ACİLLLL BİLGİ

Herkese merhaba bugün 3. ve son muayeneden çıktım. Madde 33D askerliğe elverişli değildir diye dahiliye doktoru not yazdı yarın kurula çıkacağımda 33 D sadece barışta mı muaf oluyordu yoksa hem savaş hem barışta mı muaf demek oluyor ? Teşekkürler .

@OğuzHan112

Selamlar
Sizlere size bir soru sormak istiyorum bugün askerlik muaynesine gittim tecilimi bozdum sağlık ocağına gittim fazla kilodan dolayı beni hastaneye sevk etti.
Hastanede
Dahiliye ve Kardiyoloji bölümlerine gittim
Dahiliye uzmanı Madde33D yazdı yolladı ancak.
Kardiyolog Uzmanı EKG istedi EKG mi götürdükten sonra kalbime bir cihazla baktı ve benden Holter Ekg istedi.
Boyum 1.80
124 Kg ölçüldü
28 Mayıs Holter Ekg çekilecek
29 Mayıs günü Holter Ekg Teslim edilecek
Ve 5 Haziran Çarşamba günü heyete gireceğim askere gitmek istemiyorum beni askerlikten erteleme(1 Sene-6 Ay) ya da muafiyet verirler mi
Kardiyoloji doktoru problem yok derse
Boy Kilo İndeksinden Erteleme ya da Muafiyet Alabilir miyim Sizce ?

Boy kilonuz şuan için elverişli değil.

erteleme alabilirsiniz veya direk muafiyet

@bk4my10,

Son düzenleme:
Dahiliye 33d askerliğe elverişli değil demiş.

Kardiyoloji belki kontrol amaçlı bazı tetkikler istemiş olabilir..ben direkt elverişli değildir verileceğini düşünüyorum.

Çok nadir heyette hekimler kendi arasında tekrar bir değerlendirme yapabilir..belki erteleme alırsınız ancak çok düşük bir ihtimal.

@bk4my10,

@OğuzHan112,

Teşekkür ederim hocam heyecanla bekliyorum verdiğiniz cevap benim içime su serpti soru işareti vardı kafamda kardiyolojiden dolayı

@OğuzHan112
Hocam beni aile hekimim kardiyoloji ve dahiliyeye yolladı yukarıda belirttiğim gibi heyetime kaç doktor girecek sadece kardiyoloji ve dahiliye mi girecek çarşamba günü gideceğim sonucu öğrenmeye artık

bi arkadaşımız var boy 175 kilo 110 112 arası erteleme veya muaf alabilirmi bide eğilip kalkmalarda sıkıntı yaşıyor ayagında düz taban var ama derecesi düşük acaba durumu ne olur şimdidenn cevap vericek arkadaşlara teşekkür ederim @OğuzHan112

Ya arkadaşlar selam ben pazartesi sağlık ocağına gittim oradan beni dahiliyeye yolladı dahiliye doktoru 180 cm boyum 155 kilo olmama ragmen 33c yazdi rapora sonra ertesi gün tekrar sağlık kurtuluna gittim müracaat kaydı actirdim daha sonra beni sağlık kuruluna gönderdi oradaki doktora kilomun aşırı yüksek 33d1 den neden rapor yazilmamdigini sorduğumda prosedür böyle falan dedi bana o da erteleme verdi böyle saçmalık olur mu sizce 31 temmuzda tekrar gideceğim bu sefer heyetin karşısına cikacagim benim anlamadığım şey bazı arkadaşlar dahiliyeye gittikten sonra direkt heyete çıkmış ben sağlık kuruluna da girdim oradaki doktor da bana rapor yazdı ve şunu da merak ediyorum bu sağlık kurlundaki doktorun kararı nihai mi acaba ben 31 temmuzda heyetin karşısına çıkınca kararı değiştirme ihtimalleri yok mudur ve atıyorum erteleme onaylanır ben seneye 15 kilo vermiş şekilde yani 135 kiloda gitsem alırlar mı beni askere çünkü ertelemeden sonra kilo verilince alınıyor diyordu bazı arkadaşlar kilom cok fazla diyet yapmayı planlıyorum bu doktor kararı işi bozdu neden böyle oldu sizce benden çok daha zayıf insalar bile doğrudan muaf oluyorsun bana niye erteleme verildi tabi daha heyete çıkacağım ama pek ümidim yok sonuçta sağlık kurulundan doktor bu şekilde verdi raporu bilgili deneyimli arkadaşlar cevaplarsanız çok sevinirim

@alicannn, Kilo işinde doğrudan muaf yok 2 sefer erteleme sonrası eğer kilo hala çok fazla veya azsa muaf verilir ama kilo sınırların altında veya üstündeyse askere alınır.

Doktorun kararı çok istisnai durumlar haricinde kesindir heyet formalite sadece girip çıkman 1 dk onaylıyorlar sadece doktorun kararını.

Askere teslim olduktan 1 hafta sonra bir kaç kilo fazlam çıktığı için 6 ay hava değişimi aldım 15 temmuzda hava değişimim bitecek inmem gereken kiloya ulaşamadıysam tekrar 6 ay hava değişimi mi verilir yoksa muaf mı ederler
ağustosta düğünüm var askere ilk gitmeden önce ona göre planladım herşeyi normalde temmuzda askerliğim biticekti balayıdır vs askere gidersem attığım kapora düğün için harcadığım paralar vs çöp olcak hava değişimi alırsam da maddi açıdan zor günler geçiricem çünkü askeriyeden sigortam olduğu için hava değişimi süresince bir işe giremiyorum askerlik şubesine sorduğumda tekrar 6 ay hava değişimi verilir dedi doktora sorduğumda muaf edilirsin yönetmelik öyle söylüyor dedi sizce muaf mı olurum yoksa tekrar hava değişimi verirler bilgisi olan yazabilir mi acaba?

@alpc,

Tamı tamına kurtarıyor sanırım

Moderatör tarafında düzenlendi:
Kaç kilo fazlasınız?
Her iki seçenek var olsada,ki bu uygulanmaz genelde..çok nadir belki bir 6 ay daha eklenebilir..bunu sadece düşük bir olasık olarak düşünelim.

Direkt 6 ay hava değişimi alanlar ikinci muayene sonrası var olan sorun her ne ise ve devam ediyorsa genel prosedür gereği askerliğe elverişli değildir.

Yani askerliğe elverişli değildir raporu verilecektir.

@jarnsida,

@OğuzHan112,
Şuan tahminimce hemen hemen bi 10 kilo fazlam vardır uzun zamandır tartılmadım ama 6 ay önceki halime nazaran söylüyorum

Ve askerliğe elverişli değildir raporu alsan da her sene muayene oluyorsun diye duydum muaf alsan da bunun doğruluğu nedir peki

@jarnsida,

Ne münasebet,onu kim söylüyor.?

Askerliğe elverişli değildir raporu verildi mi o sayfa kapanır,her sene kontrol gibi bir şey söz konusu değil.

Rica ederim Allah hepimizden razı olsun.

@kara duman,

Hocam zibilyon tane forumda gördüm adamlar benden zayıf ama muaf oluyorlar yeni mi oldu bu düzenleme peki birde benim cilt hastalığım var iğne tedavisi oluyorum bu heyete çıkarken reçete raporumu götürsem sence bir etkisi olur mu tekte muafiyet konusunda yani atıyorum 3 yıl sonunda 130 kilo olsam muaf olurum değil mi her türlü boy 180 cm

Üst Alt