Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlikte hava değişimindeyim. Birliğime gitmeden bu süreyi uzatmam mümkün değil mi?

slowenie

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Hocam merhaba iyi günler dilerim

ben 7 günlük er olarak acemide psikiyatriden 30 gün hava değişimi aldım.
şimdi hava değişimi bitiyor şubeden sevk alıp tekrar psikiyatriye gittim şikayetlerimin devam ettiğini daha da ağırlaştığını belirttim ama hekim bana burdan veremeyiz biz sadece buranın askerleriyle ilgili işlem yapabiliyoruz senin birliğine gidip en yakın hastaneden kıta kanaat formu ile muayene olman lazım dedi.

Birliğime gidecek ne maddi ne de manevi durumum var bunun bir çözümü yok mu nasıl bir yönlendirme gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim

Son düzenleme:
Merhaba, diğer anlattıklarınızı da referans alıp ona göre bir yol göstermeye çalışacağım.

Öncelikle annenize çok geçmiş olsun,acil şifalar diliyorum.

Acemi birliğinde 30 gün hava değişimi almışsınız, şubeden sevk alıp tekrar gittiğinizde birliğinize gitmeniz oradan devam etmeniz istenmiş,evet doğru bir karar,sivilde elverişli değildir raporu almak imkansız gibi bir şey.

Birliğinize gittiğinizde birlik amirlerine bana anlattıklarınızı olduğu gibi onlara da anlatın,gerekli formlar ile sizi hastaneye sevk edeceklerdir,belki hava değişimi tekrar edebilir 3.de elverişli değildir raporu verilecektir.

Diğer,
Maddi durumu olmayan askerlere askerlik şubesi,bağlı olduğun sosyal hizmetler vs yardımcı oluyor,oralara gidip durumunu anlatırsanız gerekli yardımları yapacaklardır.

@slowenie,

Cevabınız için teşekkür ederim tekrar hava değişimini sivilden almanın bir yolu yok mu doktor istese verebilir mi ona göre başka doktora gideceğim @OğuzHan112

Hava değişimi almanız mümkün,siz bilirsiniz ama boşuna süreyi uzatmış olursunuz, nihayetinde muafiyet için birliğinizden devam etmeniz istenecektir.

@slowenie,

Madem bana soruyorsunuz bence hiç gerek yok,birliğinize gitmeniz istenmiş, bence de gitmelisiniz,işlemlerinize oradan devam etmeniz,süreci uzatmadan sonuca varmanız sizin elinizde.

İlla hava değişimi alacağım süreci uzatacağım sonra uğraşacağım diyorsanız siz bilirsiniz,şuben veya garnizon komutanlığından sevk alıp gidebilirsiniz.

Hava değişimi verilebilir, veriliyor fakat verilmeyebilirde bunu da hatırlatayım.

@slowenie,

Üst Alt