Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik prim günümü yatırıp sigorta başlangıcını erkene alabilir miyim?

enderaktif

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
İyi günler arkadaşlar,Bugün benim doğum günüm.İnsaalah bu günde beni bilgilerinizle yorumlarınızla sevindirirsiniz.

Sorum:

Sigorta başlama yılı :1987 (Staj dönemi)
Hizmete başlama yılılm: 1996
Prim gün sayım :4.461
Özürlülük durumu: %65 (Vergiden muaf-2. dilim)
Askerlik :Yapılmadı (Muaf)

16 yıl 4 ayımı doldurmama yani emekli olmama 3 yılım var.Bazı arkadaşlar askerlik prim gün sayısını yatırıp sigorta tarihimi 2 yıl evvele çekebileceğim hakkında yorumlar yaptılar.Ama ben askerliğimi yapmadım

Ben askerliğini yapmamış biri olarak acaba prim gün sayısını yatırıp erken emekli olabilmek için sigorta gün sayımı 2 yıl önceye alabilirmiyim...

Saygılarımla

Askerlik borclanması yapabilmeniz icin askerlik yapmış olmanız lazım

ender aktif abi 1987 de staj varmış oradan ssk numaran varsa 18 yaşına girdiğin yıldan itibaren hizmet süren başlamış olur. Aslında şimdi bile emekli olabilirsin.

87 yılında staj sigortası yapılmış ilk prim yatış yılı 96 ama 87 yılında prim yatırılmış olsa idi 18 yaşına girdigi günden itibaren başlardı

staj sayılmaz ilk ssk prim kesildigi ay ve yıl geçerlidir staj da malülük ölüm hastalık primleri yatırılmadıgından başlan gıç sayılamaz

Üst Alt