Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik borçlanması sigorta başlangıcımı öne çeker mi?

hasan1969

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamlar acaba bilgisi olan varmi ben 89 a 2 11 veya 13 ay askerlim yaptim sonra curuk aldim acâba bu yaptigim aylar ssk baslangicimi geriye cekermi yani ssk ya 13 ay askerlik parasini yatirsam emekli olabilirim gunum doluyor 4080 gunden olacam insallah birde maas im brut 2799 tl acaba kac lira alabilirim eger olursam

Ssk baslangicim 1998

Herkese selam sorumu cevaplayan olursa sevinirim

Arkadaşlar benim giris 1998 suan 3692 günüm var eğer askerliğimi yatirirsam emekli olurmuyum yüzde 44 raporun var vergi i ndirimim kabul edildi birde aldığı. Maaş 2370 net ne bağlanır acaba tesekkurler

B- 01.10.2008 gününden önce işe girmiş eski SSK’lılarda geçiş süreci
Kanun’un geçici 10 uncu maddesine göre;

1-01.10.2008 gününden önce ilk defa sigortalı olanlardan, sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununun mülga 53 üncü maddesine göre malûl sayılmayı gerektirecek derecede (2/3 oranında) hastalık veya özürü bulunan ve bu nedenle malûllük aylığından yararlanamayan sigortalılar, yaşları ne olursa olsun en az onbeş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3600 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödemiş olmak şartıyla yaşlılık aylığından yararlanırlar.

2-01.10.2008 gününden önce sigortalı olup sakatlığı nedeniyle vergi indiriminden yararlanmaya hak kazanmış durumda olan sigortalılar hakkında, 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu’na göre sigorta başlangıç tarihlerine ve sakatlık oranlarına göre aşağıdaki tablodaki şartlarla emekli edilirler. Bunlardan 18 yaşından önce işe girmiş olanlar varsa işe giriş tarihleri değil, 18 yaşını ikmal ettikleri tarihler dikkate alınmalıdır.

2008 oncesi - Engelliler yaşa bağlı olmadan erken emekli olurlar

https://www.engelliler.biz/forum/em...-yasa-bagli-olmadan-erken-emekli-olurlar.html Şu linkten ilgili tablonuzu bulup inceleyebilirsiniz.

hasan1969
Hasn bu durumunla,4080 gün prim ve 18 yılda emekliliği kazanıyorsun.
389 günde askerlik borçlanması yaparsan emekli olursun.
Emekli maaşına gelince net birşey söylemek mümkün değıl ama aldığın net,tüm prim günlerin boyunca bu şekilde yani asgari ücretin üstünde yattıysa tahminen maaşında 1300 civarı olur.
Ama senin şöyle bir avantajında var,emekli olduktan sonra istersen,tekrar çalışmaya devam eder,emekli maaşını ek gelir olarak hane gelirine katkıda bulunmasınıda sağlayabilirsin.

Mehmet kardesim verdiğin bilgi için teşekkürler ama bir şey daha sorabilirmiyim ben askerliğimi tam olarak hatırlamıyorum ama galiba 12 aydan fazla yaptım gibi çünkü sonra askerliğe elverişli değildir raporu verdiler ama 360 gün yaptım o sayilirmi

askerlik borçlanmasında istediğin kadar ay satın alması yapabilirsin, durumunu gidip ssk il müdürlüğü'nde hesaplattır ilgili memura kalan gün sayın kadar ay satın alarak askerlik borçlanmasını yaptır.

@hasan1969

Hasan önemli olan askerlik görevini yapmış olduğun yani silah altında bulunduğun günlerdir.

O günleri rahatlıkla saydırabilirsin.

Diğer taraftan sana sonradan verilen askerlige uygun değildir raporu senin için birşey ifade etmez,sen 360 gün askerlik yaptiysan onu borçlan kalan günlerin içinde,olmadı bi yerde bir ay kadar çalış.

Mehmet kardes zaten su an calisiyorum sagolasin verdigin bilgiler icin tesekkurler bayram iZiniyle birlikte senelik iznimide kullanip ekimde dilekceyi verecem insallah

Üst Alt