Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik borçlanması ile emekliliğimi bir yıl öne çekebilir miyim?

muratusta

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba

%90 vergi indirimi raporum var 14 yıl çalışma sürem 5000 prim var erken emeklilik için 15 yıl sigortalılık süresi 4000 prim tabiyim. benım 1 yılım eksik bu bir yılı askerlik borçlanması yaparak emekliliği öne alabilirmiyim askerliğim sigortalı tarihimden önce yoksa fiilenmi 15 yıl çalışmammı gerekiyor

muratusta

Askerliği ilk sigortalılıktan önce yaptıysanız, askerlik borçlanması yaparak sigorta başlangıcı. tarihinizi borçlandığınız gün kadar geriye çekebilirsiniz

2001 de stajyer likden sigorta var ama sigorta ilkdefa uzun dönem çalışmayı baz alıyor biliyorum oda 2005 temmuz 1 ben askerliği 2004 Şubat 23 2005 Mayıs arası de yaptım
Diyalize giriyorum %90 raporla vergi indirimine başvurdum kırılmadan gelirse 1.derece vergi indirimi tabi yani 15 yıl 3600 gün.
Benim ise 14 yıl 5000 gün var. Ekonomi yazarına sordum fiilen 15 yılı doldurman lazım askerliği boşa yatırsın dedi kafam karıştı siz bu konuda tecrübelilisiniz.

muratusta

Askerlik borçlanmasını yapmanın amacı zaten o hizmet süresi. 5000 + borçlanılan gün

OturanBoğa

Merhabalar aynı sorun benimde kafamı kurcalıyor bende size sorayım dedim,
%66 engelli raporum var ve şuan için 19.07.2023 de emekli oluyorum
18 yıl 4000gün 2. Derece emeklilik şartlarını gün olarak tamamladım askerlik borçlanması yaparsam beklemem gereken 18 yılın kalan 3 yılında azalma olurmu, şimdiden selamlar teşekkürler

Sceliks

Eğer askerlik ilk sigortalı olunan tarihten önce idiyse, borçlanma yaparak sigorta başlangıç tarihini borçlanma süresi kadar geriye çekebilirsiniz.

OturanBoğa

yani 18 ay askerliği borçlanırsam 18 ay önce emekli olurmuyumgirişim 10 şubat 1993 18 ay borçlanırsam 1991 başlangıç olur emeklilik yaşım 54 gösteriyor 52,ye düşer mi

Evet aynen öyle. Sgk ile görüşüp teyit ettirin borçlamanızı ona göre yapın. Tabi askerliği SSK girişini den önce yaptıysanız geçerli bu durum.

Üst Alt