Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerde ameliyat olursam şafaktan sayılır mı?

hamit2121

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben şuan askerdeyim çapraz bağ kopması ve menisküs yırtığı var ameliyat tarihi aldım bir ay sonra ameliyat olucam şimdi ameliyat olduktan sonra nasıl muaf olurum
3 hava değişimi almam şartmı veya 2 hava değişimi alırsam askerlikten muaf olmazsam aldığım hava değişimleri şafağıma eklenirmi yoksa düşermi yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler 🙏🙏

?

Menisküs çok ciddi bir yırtılma yoksa muafiyet sebebi değildir.. röntgen mr ve fiziki muayene sonucu askerlik yapar yada yapamaz kararını sizi muayene eden hekim verecektir.

Hava değişimleri uzun dönem için 1 ay,kısa dönemler için 15 gün şafaktan düşer.

Muafiyet almanız için hiçbir şey yapmanıza gerek yok.. hastaneye sevk alıp muayene olmanız yeterli.

Ameliyat önerilmişse ameliyatı askeriyede olun.

@hamit2121,

Hocam ameliyattan sonra muafiyet almam için nasıl bir yol izlemem gerek

Muafiyet almanız için hiçbir şey yapmanıza gerek yok.. hastaneye sevk alıp muayene olmanız yeterli.
Hocam bu kısmı biraz daha detaylı anlatabilirmisiniz rica etsem

@OğuzHan112
Şimdi muaf olabilmek için 3 hava değişimi alırsam yeterli olurmu

Hocam şimdi ben ameliyat olucam ben muafiyet almak için 3 hava değişimi alırsam muaf olurmuyu.?

Son düzenleme:
Hocam bu kısmı biraz daha detaylı anlatabilirmisiniz rica etsem
Pekii açalım..hastaysanız sırf elverişli değildir raporu almak için ekstra bir şeyler söylemenize gerek yok, şikayetiniz neyse onu söyleyeceksiniz.. şirketinize göre hekim sizi değerlendirecek ve bir karar verecek hepsi bu.

Elverişli değildir raporu için 2 3 kez hava değişimi almanıza gerek yok.. 3 kez hava değişimi aldım bu sefer kesin elverişli değildir raporu alırım demek de yanlış.

Hastalığınız şikayetiniz neyse Hekim sizi değerlendirecek Askerliğe uyumlu değilseniz belki ilk etapta hava değişimi verilebilir, ilerleyen süreçte Sizin durumunuz tekrar değerlendirilir ve bir karar verilir.

Psikiyatrik durumlarda uyum bozuklukları.. genelde iki kez hava değişimi verilir 3 de elverişli değildir raporu verilir... Daha önce de yazdım sanırım.. menüsküs hasarına göre elverişli olup olmadığınızı sizi muayene eden hekim netleştirecek.

Hocam benim bi hafta sonra ameliyatım var çapraz bağ ve menisküs ten 6/9 ay arası tedavi süreci var bu zaman aralığında sürekli hava değişimimi vericekler yoksa 2 3 hava değişiminden sonra muafiyet verirlermi

Bir sorum olucaktı şimdi ben bu ay sonunda memleketime gidip ameliyat olucam tedavi süreci 9 ay dedi doktor
Orda devlet Hastanesi'nde ameliyat olduktan sonra hava değişimini doktor kendisimi yazıyor yoksa ameliyat raporu diyemi uzatıyor tedavi sürecine kadar yardımcı olursanız çok sevinirim akıl alacağım hiç kimse yok 🙏🙏
Ve 9 ay tedavi süreci boyunca hava değişimimi vericekler yoksa 3.hava değişiminden sonra muaf ederlermi sizin tahmininiz nedir?
Lütfen yardimci olun🙏🙏

@OğuzHan112,

Hava değişimi olarak veriliyor, ameliyatı yapan hekim notunu düşer heyete sevk eder..

Durumunuza göre hava değişimi verilmeksizin elverişli değildir raporu da verilebilir,9 ay tedavi süreci demişler buna fazla takılmayın,direkt 6 ay hava değişimi verilebilir,6 ay sonra tekrar değerlendirilir ya birliğine yollanırsın yada muafiyet kararı verilebilir.

Hava değişimi elverişli değildir raporuna çok fazla takmış gibi görünüyorsun,önce sağlık.. tedavinizi olun,hekimler gereken ne ise onu uygularlar merak etmeyin 🙋

@hamit2121,

Üst Alt