Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kumarbaz;Tanrı'yı kendisi hakkında karar vermeye zorlar....Dostoyevski--Kumarbaz--
Yalnızlığın bir odada tek başına kalmak olduğunu sanıyordu ; Oysa yalnızlığın sadece kalabalıkta hissedilebileceğini bilmiyordu ...Abbas Maroufi--Ölüler Senfonisi--
Başkalarının zavallılığına bakıp kendi haline şükredenlerden tiksiniyorum ...Dostoyevski --Suç ve Ceza
İnsan usul usul ölmek için gelir dünyaya. Başlar her gün biraz daha insan olmaya.
Ve ölürken usul usul ne tuhafAşık olur, kedi besler, isim verir eşyaya.
[FONT=lucida grande]Zenginlik ve güzellikle birlikte bulunan ihtişam geçicidir ve kolay zedelenebilir. [/FONT] [FONT=lucida grande]Erdemse muhteşem ve ölümsüz bir servettir. [/FONT]
[FONT=lucida grande]Her gönül tek bir sevgiliye dönüktür aslında..![/FONT] [FONT=lucida grande]Lakin kıblesi yanlıştır..[/FONT] [FONT=lucida grande]Bulduğunu sandığı şey gerçekte aradığı değildir..![/FONT] [FONT=lucida grande]Kimisi GÜL yüzlü bir güzele meftun,[/FONT] [FONT=lucida grande]Kimisi bir CEYLAN bakışlıya mecnundur..![/FONT] [FONT=lucida grande]Bazısı dünyaya kanmış,[/FONT] [FONT=lucida grande]Bazısı mala mülke aldanmıştır..[/FONT] [FONT=lucida grande]Oysa her biri tek bir sevgili tarafından sınanmıştır..![/FONT]
Kendi karanlığından KORKMA.
Hepsi SENSiN.
Dışarıda tehlike YOK.
Hiç kimse ZARAR veremez sana.
İçindeki karanlığa dönüp de bakabilirsen, AYDINLANACAKSIN.
Hadi bu kez dön ve bak ona...
Yüzleş...
O zaman
NE yalnızlıktan,
NE ölümden,
NE de düşlerinden korkacaksın.
"Gerçek gerçektir.
Sen birinin canını acıtırsan, kendi canını acıtırsın.
Birine yardım edersen, kendine yardım edersin.
Kan ve kemik bütün insanlarda bulunur.
Farklı olan yürek ve niyettir..."
Biliyorum ki ben, Ruhumdan akıp gelmek isteyen düşünceler dışında,
Hiçbir şeye sahip değilim. Biliyorum ki ben, Tatlı bir sevgiyi,
küçük bir sevinci tattığım anlar dışında, Hiçbir şeye sahip değilim.
Fark etmez ki gözlerinin rengi.
İster denizi hatırlatsın.
İster geceyi.
Bir sevgi dolu bakmayı bilmeli insanın gözleri.
Bir de hep gülmeli gözbebekleri…
Hangi çiçek, diğerini “sarı açtı” diye ayıplar?
Hangi kuş, “farklı ötünce” diğerine yasak koyar?
Derisinden, dilinden ötürü öldürülüyor insanlar.
Ah insanlar!
Her şeyi bulup kendini bulamayanlar..