Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aşırı şüphecilik bir belirti mi?

Death

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
3
Herkese merhaba buraya yeni üye oldum 33 yaşında avukatım ; bende çok fazla şüphe var paranoya gibi mesela bi kızla konuşuyorum geç cevap verince aldatıyor , başkasına yazıyor diye düşünüyorum sevgilim olunca kimseyle görüşüp , sosyal medya kullanmasını istemiyorum
;mesleğim gereği çok fazla aldatma gördüm her şeye şüphe duyuyorum;organik olmayan psikoz tanısı var sizce suphelenmekte haklı mıyım

@Death, işiniz gereği gördükleriniz sizde insanlara güvenmeme durumu yaratabilir. ayrıca bu dedikleriniz bizim toplumda herhalde %60 70 inde görülebilen bir durumdur. ama bir tanınız varsa şayet kullandığınız ilaçlar varsa bu durumun biraz azalması lazım. önemli olan doktorunuz size ne diyor bu durum karşısında. ilaç kullanıyorsanız sakın bırakmayın bu düşünceler düşünce olmaktan çıkıp eyleme dönüşmesin. doktor takibinizi aksatmayın

şeytanın avukatı değilseniz şüphe duymanız normal.

Merhaba.

Organik olmayan psikoz mu?
Organik psikoz mu?

Her iki psikoz'da aynı bulgular görülebilir,karşı tarafı yeterince tanımıyorsan bu düşünceler her insanda az çok olabilir ancak; hastalık derecesine gelmiş,her konuya böyle yaklaşıyorsanız mevcut tedaviniz varsa tekrar düzenlenmeli.

Şüphelenmek de haklı mıyım?
Haksız olduğun gibi görünüyor.. mevcut tedavin varsa tedavini tekrar gözden geçirmek gerekir.

@Death,

Günde kaç aldatma vakası görüyorum bizzat haberleri söylemiyorum bile sosyal medya çıktı ilişkiler bozuldu güven azaldı

Olabilir, cerrahlarda günde bazen oluyor ki 7-8 ameliyata giriyor, şimdi her önüne geleni kesmesi mi gerekiyor?
Karşılaştırma çok yanlış, psikoz demişsin.. belki böyle bir tanı var ortada?

Doğası gereği her insan az çok şüphe duyabilir, bu gayet normal.
Fakat bu hastalık boyutunda ise tedavi şart diyorum../geçmiş olsun.

@Death,

Organik olmayan psikoz dendi en son öncesinde bipolar ,anksiyete gibi tanılar oldu; ben de anlamıyorum sürekli tanimi değişir

@Death, organik psikoz başka, organik olmayan psikoz başka. Organik psikoz beyin hasarından vs. kaynaklanır ve nörolojinin ilgi alanıdır. Organik olmayan psikozda ortada görünen bir sorun yoktur.
Farklı tanıların konma sebebi belirtilerin birbirine benzemesi olabilir.

Organik psikoz yanlış yazdım ; tanım organik olmayan psikoz

Anksiyete bozuklukta tariflediğin şikâyetler olmaz.

Bipolar bozukluk özellikle mani dönemlerinde daha yaygın olmakla beraber.. referans hezeyan,psikotik bulgular şüphecilik gibi, görülebilir.

Şüphecilik organik olmayan psikoz hastalarında çok yaygın görülen bir semptom.

@Death,

Panik atak oluyor bazı geceler, heyecan falan oluyor belki o yüzden anksiyete demiş olabilir doktor

Olabilir, bazen ilaç yazmak için bile farklı tanılar koruyabiliyor.

Sizi takip eden illaki bir doktorunuz vardır, bu durumdan çok rahatsız oluyorsanız doktorunla tekrar bir görüş 🙋

@Death,

Ben de çok şüpheci ve takıntılı bi insanım. Her gün her an yeni bişeyi takarım kafaya. En son taktığım şey de acaba süresiz olan engelli raporum elimden alınır mı ? Böyle bişey mümkün mü ben kuruntu mu yapıyorum ?

Dostum, bu tamamen akıl sağlığı ile ilgili ve geçmiş tecrübelerden gelen tramva, ciddi bir sorundur, ileride daha kalıcı ve çoğalarak gelir, bence Dr git ve spor yap

@Avb,

aynı takıntı birkaç gündür beni de etkisine aldı. muhtaç engelli maaşı alıyorum kesilir mi diye tedirginlik içerisindeyim. engelli raporumun süresi 2026 yılında doluyor. acaba diyorum engel oranı düşer de maaştan mahrum kalır mıyım diye düşünüp duruyorum. bu konuyu bu forumda dile getirsem mi getirmesem mi kararsızım.

• Beğen
Reaksiyonlar: Avb
Obsesif kompülsif bozuklukta da aynı durumlar yaşanıyor.. Tedavi ol.. Hayatı hem kendine hemde etrafımdakilere zehir etme kardeşim.. (Tecrübe ile sabit)

Üst Alt