Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aşırı öfkeliyim. Yeniden EKT yaptırmak bir işe yarar mı sizce?

dgcnn

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
129
Merhaba abilerim, ablalarım ve kardeşlerim. Bu günlerde bende aşırı öfke ve sinir patlaması yoğun stres yaşıyorum. Bir iki hafta iyi oluyorum ama sonrasında işler daha kötüye sarıyor. Kontrol edilemez bir öfke ve şiddet göstermeye başladım. Yani evde kafamı sağa sola kendimi yumruklama yine başladım. Bu yüzden kimseyle muhattap olmuyorum. Oyunlarda arkadaşlarla beraber oynayınca salağın teki küfür edince çılgına dönüyorum. Ciddi anlamda kontrol edemiyorum. Aşırı takıyorum. Zaten duygularım sürekli değişiyor stres zamanı bunu da ekleyince etrafı yakıp yıkıyorum. Daha önce ekt olmuştum, tam geçti derken yine başa döndüm. Tamam öldürecek kadar stresi çok yaşamıyorum ama öfke benim hayatımı mahvetti. Ekt için tekrar gitmek istiyorum sanırım devlet değilde moodist hastanesine gideceğim. Bunun dışında tedavi sonrası vermek istediğiniz tavsiyelerinizi zevkle bekliyorum. Hepimize acil şifalar diliyorum.

Yazdıkların gerçekten hafife alınacak şeyler değil. Kontrol edilemeyen öfke, kendine zarar verme davranışları ve duygudurum dalgalanmaları ciddi belirtiler ve “geçer” diye üstüne gidilmeden bırakılmaması gerekir. Daha önce EKT’den fayda görmüş olman, doğru tedaviyle tekrar toparlanabileceğini de gösteriyor.

Moodist gibi bu alanda deneyimli bir merkeze başvurmayı düşünmen mantıklı. Özellikle öfke patlamaları ve impuls kontrolü için ilaç düzenlemesi ve yakın takip çok önemli. Bu süreçte kendini yalnızlaştırman anlaşılır ama tamamen kopmamak, tetikleyici ortamlardan (özellikle rekabetli oyunlar gibi) uzak durmak da geçici olarak işe yarayabilir.

En önemlisi, bu yaşadıkların senin suçun değil ve yardım istemek bir zayıflık değil. Doğru tedaviyle düzelme ihtimali var. Umarım en kısa zamanda rahatlayacağın bir noktaya gelirsin, geçmiş olsun.

@sancar.da,

Çok teşekkür ederim. İnanın bana hayatımda çok zorlanıyorum. Sadece anne babama layık bir evlat olmaya çalışıyorum. Dediğiniz gibi en azından ekt den sonra öfke nöbetleri ve duygu değişimleri azaldı bir bir nebze. Oraya gitmemin sebebi de devlet hastanelerinde saçma sözlere maruz kalmam. Oyun sadece görünen kısmı alttan alma diye birşey yok bende. Umarım bir şekilde sağlığımıza kavuşuruz. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim var olun.

@dgcnn, Geçmiş olsun Nervium, Diazem türü ilaçlar kullandınmı sinire karşı son derece başarılı ilaçlar.

@kara duman,

Kullandım maalesef etki etmedi abim. İlaçlar pek bana etki etmiyor gibi. Bünyeden mi kaynaklı bilmiyorum abim.

@dgcnn, Çok ilginç bu tür ilaçları acillerde sinir krizi geçirenlere veya travmatik ağır şok içeren olaylar yaşayanlara enjeksiyon yapıyorlar onları bile sakinleştiriyor.

Doz yetersiz gelmiş olabilirmi kaç mg kullandın.

Gerçi bu ilaçlar geçici çözüm uzun süreli kullanım tavsiye edilmiyor bağımlılık riski var çünkü.

Doktorun ne diyor bu sinir konusuna altta yatan sebebi bulmak lazım ne sebeb oluyor sinirliliğe.

Abim kullandım ilaçları, enjeksiyon yaptık ama cildim kızarıyor ve kolumda yoğun ağrı hissediyorum. Nabız 130 lara çıkıyor ondan pek yanaşmıyorum. 5 mg nervium yazdı ama pek fayda etmedi. Doktorum bunu karakterim böyleymişte yani ben de birşey yokmuş ona göre. Devlet hastanesine gitmeyi bıraktım abim artık eski psikoterapistime gidiyorum.

@dgcnn, Anlattığın seviyede bir sinir için 5 mg düşük bir doz 10 mg ve üstü dozda fayda göreceğini düşünüyorum ama doktorlar bu ilaçları pek yazmak istemiyor.

Karakter meselesinde haklılık payı var ama bir çözüm bulmak lazım en azından kabul edilebilir seviyelere indirmek lazım.

Yazdıklarına ve uslübuna bakarak pekte sinirli birisine benzemiyorsun🙂

Her şey sakin giderken bir anda parlayıp sonra sakinleşiyormusun yoksa hep gergin patlamaya hazır bir bomba gibimisin?

@kara duman,

Aslında ikisi de hem gerginim hem anında patlayan bomba gibi gibi. Abi ben kimseye saygısızlık etmem ki, biri saçma sapan konuşunca deliye dönüyorum. Yani genelde kimseye sataşmam etmem. Biri bana saygısızlık yaparsa direkt saldırıyorum.

Komşuya elli defa buraya park etme dedim ve en sonunda yükseldiğim anda arabanın camlarını kırdım çünkü o an kendimi süper hissediyordum. Rahatlamam böyle birşey abim. Bu mani mi diyorlar abim bilmiyorum bunu rahatlamak ve zevk için yaptım.

Sokakta biri bana laf attı diye baltayla kovalamışlığım da var son zamanlarda. Benim duygu değişimine karakterin böyle diyor. Annem de sinirlendi dedi biz kadıya derdimizi anlatıyoruz kadı da bize şey yapıyor gibisinden laf etti. Onun için yarın tekrar gidicez.

Abim karakterim önceden böyle değildi. Benim kontrol edebilme kabiliyetimi kaybettim. Yaşadığım mutlu anlar dolu dolu, stresli anlarda Allah canımı alsa da kurtarsa beni moduna giriyorum. Ayrıca sizler benim abilerimsiniz. Sizlere asla saygısızlık etmem.

Unutmak istediğiniz şeyler varsa bir kaç yılı geçmiş yaptırabilirsiniz.
Haklı konularda da normal bir tepki göstermemek lazım.Kaç yaşına geldim değişen hiç bir şey yok bu konuda.Her şey aynı.Ters hareket yapıp kendini dövdürtüyor.Herkes ağız birliği yapıyor kalabalık haklı.Olay kişinin o kişi olup onların aynı imkanlara sahip olmaması.

@dgcnn, Anlattıkların mani durumuna benziyor ama mani sürekli olmaz bu dediklerin dönem dönemmi oluyor yoksa kesintisiz sürekli mi oluyor?

Doktorun söylediği tamam karakterin etkisi olabilirde karakter böyle deyip geçeceğizmi!!
Olmazsa başka doktora geçersiniz.

Şu an hangi ilaçları kullanıyorsun.

Bende sinirli bir kişiyim ama saman alevi gibi parlar çok hızlı bir şekilde sakinleşir ve çok üzülürüm sonra.

Anlattığınız tür şeylere bende çok sinirlenirim çok bu tür olaylardan kavga etmişliğim vardır ama gençken yaş geçtikçe daha sakin ve tahammüllü olmaya başladım ama insanlar artık o kadar bencil, umursamaz ki bazen delirtmeyi başarıyorlar ama şuna emin ol bu tür kişilerin suratına tükürsen yarabbi şükür derler sende sinirlendiğinle ve kendini yıprattığınla kalıyorsun ve o kadar çok var ki bunlardan gamsızlıktan ölecekler olan umursayan insanlara oluyor.

@kara duman, Bu sinirlenmeyenler, umursamayanlar nasıl böyledirler? Karakter denilen bu sanki ama nedeni nedir? Yani bu kadar sorunlu insanların çokluğu içinde nasıl sinirlenmeden yaşayabiliyorlar?

@kara duman,
Sürekli derken abim bir iki hafta sürüyor herşey süper falan ne oluyor ya dedikten sonra depresyona giriyorum. Abim şaka yapmıyorum normal şarkı dinlerken ağlıyorum, yüksek katta acaba kendimi şurdan atsam kurtulur muyum? gibi şeyler geçiyor. Nefes almak bile eziyet oluyor. Sonra tekrar coşkulu heyecanlı hissediyorum. Depresyon biraz daha uzun sürüyor.

Ama abim ikisinde de saldırıyorum. Biri bana cevap vermediğinde adamla neredeyse boğaz boğaza giricem, o kim ki bana cevap vermiyor gibi küçümsüyorum. Depresyonda olduğum zaman kımıldamak istemiyorum. Ufacık bir terslemede direkt hasım sahibi oluyorum. İlaç beni uyutsun diye fazladan keday içiyorum.

Mesele abi sinirlenmek değil abim benim saldırmam. Yani gençte değilim 31 yaşındayım. Geçmiş yıllarda daha beterdim. Evet abim saman alevi gibi parlardım önceden sonra sönerdim senin gibi. Ailem dışındaki kişilere kin ve öfke içimde hep vardır abim. Benim üzüldüğüm nokta ailemin bana lütfen dur artık demesi. Ben robot gibi hissedeyim onlar mutlu olsun yeter. Maalesef insanlar bu konuda anlayışsız ve terbiyesiz.

Abim kullandığım ilaçlar Anafranil 75 mg sabah ve akşam, lamictal 200 mg sabah ve akşam, keday ise 150 mg akşam. Bunları kullanıyorum ve etkisi yavaş yavaş kayboluyor. Hayatım bu abim benim. Tek derdim aileme layık biri olmak ve normal bir insan olmak. Teşekkür ederim abim yazdıkların için var ol.

@Tenê,
Umursamayan insan takıntısı olmayan insanlardır. Çünkü onlar için bu davranışlar saçma ve salakçadır. Aileme hep soruyorum bunları amaan banane ben bunlarla mı muhattap olacağım diye söylüyorlar. Mesela ben de olsa o lafı takar büyütür büyütür ve direkt kavga çıkartırım. Örnek bu mesela.

@dgcnn, Cevap vermeyenlerede saldırman ciddi bir sorun😔 Seninki öfke kontrol problemi değil hiç bir şey olmasa bile kızacak bir şey bulabilirsin gibi gözüküyor.

Anlattıkların tamamen bipoların tarifi bipolar olduğuna hiç şüphe yok.

İlaçların hiç mi faydası olmuyor doz veya ilaç değişimi denendimi illaki denenmiştir olmazsa doktoru değiştirin.

Ailen içinde çok zor bir durum sende farkındasın zaten Allah herkesin yardımcısı olsun Amin.

@Tenê, Ben bunun cevabını yıllardır düşünüyorum ama bulamadım bazen diyorum ki ya kendine yapıyorsun rahat ol dünyayı sen mi kurtaracaksın ama yapamıyorum olmuyor.

Ne demişler dünya hassas kalpler için cehennemdir.

Allahtan ahiret varda herkes yaptığının mükafatını ve cezasını görecek.

@kara duman,
Abim dediğiniz gibi ciddi sorun. Ama ben mecbur sizlerin yardımıyla da bunu bir şekil atlatmaya çalışıcam. Sağolun abim var olun.

Söylediğin şey bipolarsan ondan kaynaklanıyor olabilir. Ama yine EKT yaptırırsan bir süre sonra tekrar başa dönme ihtimali var çünkü EKT etkisi 6 ay 1 yıl arasında değişiyor yani etkisi bitince tekrar aynı semptomlar geri geliyor kalıcı değil yani.
@dgcnn,

@KırıkZihin,
Maalesef öyle.. bu durumla keşke baş edebilsem. Ben intihar ettiğimde o berbat durumdan kurtardı tek artısı o. Ama senede bir olmaya razıyım yeter ki ailem üzülmesin.

@dgcnn, Şimdi geldi aklıma bazı kişilerde antidepresan hastayı mani ye sokabiliyor ve tıbben kabul edilen bir durum kullandığın antidepresan bu duruma sebeb oluyor olabilir bu durumu doktorunla paylaş.

@kara duman,
Tabii ki abim bu durumu da paylaşırım sen merak etme. Antidepresan pek işe yaramadı bende. Tam tersi anskiyete yarattı. Aşırı bir korku yaşatıyordu onu da bıraktım. En azından özel muayene de ilaçları test ede ede, deneyerek iyi gelenleri bulduk diyebiliriz. Yani yüzde elli fayda sağlıyor gibi diyebilirim abim. Ama artık o da etkisini kaybediyor gibi, özel muayene deki doktor sağolsun bana hastalığımın farkına varmamı ve daha kontrollü davranmamı öğretti. Yoksa ben bile buna sahip olduğumu 29 yaşında öğrendim. Farkına varmak ve kontrol altına çalışmak iyi geliyor insana. Mani durumu abi sana şöyle anlatayım eskiden beri hep ıvır zıvır herşeye gereksiz para harcıyordum anti depresan falan yokken aşırı ruh halleri vardı. Yani özel doktorla onu bahsettim. Sana birazdan özelden yaptığım borçları atacağım. İnanın abim ben ilk başta reddettim bipolar olduğumu. Ama son zarardan sonra ailem bana artık yeter dedi. Sırf onlar için bu toplara giriyorum. Cidden gerisi umrumda değil.

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM,
Annem ben bir gün gitsem ağlar arkamdan. O yüzden bununla mücadele etmeliyim

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM, Bu nasıl tavsiye Allah aşkına bu mudur çözüm öneriniz.
Her birbirinin canını sıkan birbirini öldürse sokakta insan kalmaz.

Ayrıca bana cevap vermeyenede saldırıyorum diyor sen kimsinde bana cevap vermiyorsun diye.

Yazmayın böyle şeyler!!

Kendinden güçlüye de saldırıyor musun yoksa dayak yeme ihtimalin olunca tereddüt mü ediyorsun burası önemli .:unsure:

@dgcnn, dostum yerinde tepki göstermek aslında iyi bir şey ama bazen haklı durumdayken de haksız duruma düşebiliyorsun o yüzden tepkiyi gösterirken kontrolün sende olması lazım. ancak hastalık yüzünden bu kontrolünü kontrol edemiyorsun. hastane de yatarken saldırgan hastalar olurdu özellikle kavga çıkaran (yani birisine fiziksel müdahalede bulunan) kişilere iğne vururlardı o hastaneyi yeri göğü inleten hastalar süt dökmüş kediye dönerdi. bende hastanede hiç kavga öfke problemi yaşamadığım için o iğneyi vurulmadım ama dış hayattayken norodol akinethon ve clopixol aküfaz depo iğnesi vuruyorlardı ciddi şekilde o öfkemi alıyordu.doktorun hiç iğne önermedi mi sana ? Allah korusun bir anlık basit bir öfke yüzünden tüm hayatının berbat olmasını istemem. Allah şifa versin

@sokr@t,
Gözüm kara maalesef. Kaçınma durumunda güçlü güçsüz vs başıma bela olmasın hapse girmeyim gibi durumlarda oluyor. Eğer daha da üzerime gelirse güçlü güçsüz ayırmıyıyorum. Anlatmak istediğim şey kontrol altına alamamak. Yani hastaneleri geziyorum sırf bunu yaşamamak için.

@Ben_Claudius,
Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. İğne oldum ama alerjim tetiklendi. Evet kuzu gibi oluyorum ama deride dökülmeler ve iğne yapılan yerde kolumu hissedemeyecek kadar ağrı hissediyorum. Sürekli kızarıyor cildim. Zaten sırf etrafa verdiğim zarar yüzünden 100 binden fazla zarar çıktı. Sırf bu yüzden kendimi eve kapattım. Allah hepimize şifa versin tez vakitte

@kara duman,
Kesinlikle abim maksat kimseye zarar vermeden sağlıklı yaşamak. Boşverin abim sizin gibi güzel insanlar için dönüyor bu dünya

Öfkemi şöyle kontrol ediyorum; Bana zarar verebilecek ya da başımı belaya sokabilecek insanlarla bana zarar veremeyecek insanlara aynı laf söz ya da davranışı yapsalar da aynı şekilde davranmaya çalışıyorum .Öfkemi herkese karşı aynı oranda kontrol etmeye çalışıyorum .

@dgcnn, yok bende takıntılıyım seni de çok iyi anlıyorum biz kafamızda büyütüyoruz basit şeyleri yok şunu demiş bunu demiş adam dediği lafı unutuyor biz takıyoruz sıradan birinin sıradan bir sözünü davranışını adam dayak yiyor birgün bile düşünmüyor bizim gibi inan.

@sokr@t,
Kesinlikle öyle. Kendimizden başka kimseye zararımız olmuyor. İşimden oluyorum, yüklü miktarda zarar veriyorum sırf içim rahatlasın diye. Herkes yoluna bakıyor ama biz yaptığımız zararla kalıyoruz.

@dgcnn,
Aynen lafı sözü söyleyen ya da davranışı yapan kişi bizi 1 üzüyorsa biz kendimizi 1000 üzüyoruz gerçekten değmez takmamaya bak .:unsure:

İnsan ilişkilerini fazla ciddiye almamak lazım. Elbette insanın elinde değil ama hatanın buradan başladığını kabul etmek lazım sanki. İnsan kusur işlememeye çalışarak yaşayınca kusur işleyen diğer insanlar göze batıyor. Sanki aynı duyarlılığı niye göstermiyor, göstermesi şart gibi...

Bir psikoloğun sözü sanırım; Bize gerçek hastalar gelmez, hasta insanların hasta ettikleri kişiler gelir, der. Boşverin insanların ne diyeceğini ne düşüneceğini. Sağlıklı şekilde yaşlanmaya bakmak lazım. Hayatın pürüzleri, bunlar için hayatı mahvetmeye değmez.

Üst Alt