Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Aşırı kiloya bağlı sürtünmeden dolayı yara nasıl geçer?
Bacağımda sürtünmeye bağlı açık yara var ve hergün git gide oyuklaşıyor. Hergün yıkanırım, antibiyotikli merhem sürüyorum, onun dışındaki zamanlarda sürtünme olmasın diye bebek pudrası sürüyorum ama ne yapsam geçmiyor. Acıyor, kanıyor ama geçmek bilmiyor. Ne yapabilirim? Haftaya dermotoloji uzmanından randevu aldım ama o güne kadar ne yapabilirim?
Anladım, biraz kilonuz var sanırım?kuru ve temiz tutmaya çalışın diyeceğim ama ilerlemiş iç dokulara kadar gitmiş sanırım?
Sürtünmeyi azaltmak için vazalin sürelim,kıl varsa kıları temizleyelim,spanç yardımıyla bolca batikon, elinde varsa terramycin veya silverdin sürelim, hareket etmek zorundaysan sürtünmeyi engellemek için kapatalım.
Evde ve uyurken acık tutalım, terlemeye karşı pamuklu giyelim,kuru ve temiz tutman gerekiyor,tabi antibakteriyel cinko içerikli kremler de faydalı olacaktır. @anonymous,