Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aşil tendonu kısalığı ve hareket kısıtlılığından askerlik muafiyeti..?

Umut A.

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
3
Hayırlı ramazanlar , daha önce internette araştırıp pek bir bilgi sahibi olamadım ve bu forumu buldum sizlerden fikir almak istiyorum.

Benim sol ayağımda aşil tendonu kısalığı , doğuştan sol tarafımda sinir zedelenmesi var ayak haraketim kısıtlı ayak parmaklarımı çok az oynatabiliyorum tendon kısalığı nedeniyle yürüyüş bozukluğum var he bir de düz tabanım.
Okulum bitti askerlik zamanım geliyor muafiyet durumum olur mu sizce ve ne gibi yol izlemeliyim

şimdiden teşekkürler herkese

Yazmayı unuttuğum bi kaç şey var topuğum tam olarak yere basmıyor kısalık var demişlerdi küçükken fizik tedavi gördüğümde , parmak ucuna gidiyor ağırlığım ve soğuk havada yürüyüşüm dahada bozuluyor ayağımı kaldırmam zorlaşıyor bunlarıda belirtmek istedim

Umut A.

"Yürüyüşe engel ve basınç ile ağrılı kalkaneus epinleri ve aşil kirişi kısalığı" için muafiyet öngörülmüş. Durumun buna uygun mu?

Öncelik cevabınız için teşekkürler , yürüşe engel olarak sekerek yürüyorum ve uzun süre ayakta kaldığımda ve uzun süre yürüdüğümde bileğim ağrıyor şişiyor üstüne basmakta güçlük çekiyorum.Aşil kirişi mi bilmiyorum ama aşil tendonu kısalığım olduğundan eminim

Son düzenleme:
Umut A.

Ne kadar kısıtlılık olduğu önce tespit edilir, sonra ona göre bir karar verilir. Ama sonucun ne olacağını söylemek mümkün değil... Yüksek ihtimalle askere alırlar ama spor yapamaz vb. bir hareket muafiyeti tanırlar...

Pekala , askeri hastaneye sivil olarak gidip ortopedi doktoruna durumumu bildirip muayene olup danışma düşüncem var sizce mantıklı olur mu ?

İyi geceler , geçenlerde ailemle hastalığım hakkında biraz derinlere indik konuşurken ve ben serebral palsi hastasıymışım , daha sonra internette araştırdığıma göre sol spastik hemiparezi oluyorum peki şimdi olaya böyle bakarsak muafiyet konusu ne olur ? Teşekkürler

Umut A.

Bu tür bir rahatsızlık olduğunda muafiyet daha bir mümkündür tabii.

Geçtiğimiz hafta askerliğimi tecil ettirmek amacıyle askeri şubeye gittim direk tecil edicektiler sorunumu belirttim hasteneye sevk istedim aile hekiminede durumumu belirttim ayrıyetten yüksek tansiyon şüpheside çıktı gölcük askeri hastanesine sevk aldım.Tansiyondan problem çıkmadı çok şükür , lakin nöroloji doktoru yokmuş.Gata haydarpaşaya sevk ettiler 11 gün önce haydarpaşa gatada doktora sorunumu belirttim beyin MR'ı çekil daha sonra heyete çıkıcaksın dedi.Yarın MR çekilicem gelişmeleri yazarım iyi akşamlar.

Bugün MR sonucumu alıp gösterdim doktora ve nöroloji doktoruna muayene oldum yürüyüşüme , el ayak gücüme falan baktı ve raporunu yazdı raporda serebral palsi sekeli olduğuma kanaat getirip askerliğe elverişli değildir kararını verdi geri heyete çıkmak kaldı iyi akşamlar.

Merhaba ayni rahatsizlik bendede var ssiz isstersseniz. Hasstaneye basvurup yuzde kirk engelli raporu bile alabilirssiniz sizi zaten asskere almalari gereksiz olurdu

Merhaba öyle bir düşüncemde var bakalım onuda halledicem inşallah.sabah ilk mr sonucunu gösterdiğim doktor üstün körü el ve bacak kuvvetime bakıp bence bi şey yok fazla gidebilirsin dedi o yüzden son ana kadar tam emin değildim ne olucagı hakkında , dediğiniz gibi almaları gereksiz olur.

Selamlar , bugün heyete çıktım heyette de askerliğe elverişli değildir kararı alındı , askerlik şubeme gelerek işlemlerimi tamamladım ve 1 ayda olay kapanmış oldu. İyi akşamlar

Aklıma soru takıldı sizce engelli raporu almalımıyım ve %40 alabilir miyim ?

Üst Alt