Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asıl raporum yok. H sinifi ehliyetimi B sinifi yapip araba almak istiyorum..?

blade20

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Yüzde 13 sol ayaktan raporum var. H sınıfı ehliyet alarak ötv muafiyetinden yararlandım. Otomatik vitesli araç aldım.
Fakat raporun aslını ehliyet alacağım zaman trafik aldı. Noter onaylisini kabul etmedi.
Şimdi ben B sınıfına döndürmek için tekrar sağlık raporu mu alacağım yoksa belirttiğiniz yöntemleri takip ederek B sınıfı ehliyet aldiğimda bana yeni bir rapor mu verecekler.
Ben şimdi B sınıfına cevirdigim zaman ehliyeti yeni ötv indirimli araç almak için raporu tekrar bayiye vermek gerekiyor diye biliyorum. Bu rapor işini nasıl hallederim ve tekrar yeni araç nasil alabilirim? Elimde sadece raporun fotokopisi var.
Noter onaylılarin hepsini ozaman vermiştim.

H ehliyetim var ama raporun orjinali yok nasil bir yol izlemeliyim.

2013 yılında ehliyetimi H sınıfına çevirerek otomatik vitesli ötv indirimli araç aldım. Fakat o zaman raporun orjinalini trafik elimden aldı. Sadece 3 tane noter tasdiki yaptirmistim. Onlar da bayiye ve maliyeye gitti. Benim şimdi tekrar mı rapor almam gerekir? Ehliyet değişimi için ayrı, rapor için ayrı bir yol mu izlemeliyim? Yoksa eski rapor hastane kayıtların da çıkar mı? Ne yapmam gerekir?

blade20

Hastaneye gidip Aslı Gibidir nüsha lamayı ve onunla işlem yapmayı deneyebilirsiniz. O rapor en azından araç alımı için işe yarayabilir. (Şans!)

Ama ehliyet için yeni rapor çıkartmanız şart: uzman hekim -> il sağlık komisyonu -> emniyet

ÖTV muafiyet raporu ve ehliyet değişimi

Sol alt ektremite de bulunan sorundan dolayı 2013 tarihli raporum ve H ehliyetim vardı. Maliye bu raporu kabul etmedi araç alımı icin. Yönetmelik değişti özel tertibatlı yazması ve hastalığın ayrıntılı yazması gerekir dedi. Senin raporda Otomatik vitesli araçlarda H sınıfı sürücü olur yazıyor bu olmaz, otomatik vites yazmayacak özel tertibat yazacak dedi. Benim rapor sürekli idi bu arada. Bugün hastaneye gittim sağlık kuruluna sordum. Ayrıca ehliyet değişimi icin aile hekiminden ortopediye sevkim var. Bana araç alımı icin otv den muaf olmak icin dilekçe verdi ve sabah 8 de gel ikisini birden hallet dedi. Ama 6 ay içinde araba almayacaksan otv muafiyet raporu alma boşuna 200 liran boşa gitmesin sadece ehliyetini değiştir çünkü artık otv raporları 6 ay geçerli dedi. Ben de ama raporum sürekliydi dedim o da artik öyle birşey yok dedi 6 ay geçerliliği var dedi. Bu konuda bilgisi olan var mi?

blade20

Yok öyle bir şey. Rapor süreli ise bitimine alt aydan az süre kalmışsa işe yaramaz o kadar. Yoksa sürekli raporsa ne zaman araba alırsan al.

Raporda "özel donanım" yazmak zorunda maalesef. Sol alt ekstremitede bu biraz gevşek uygulanıyordu ama demek ki artık bu durumda da "özel donanım" ibaresi aranır oldu.

Yeniden rapor alıyorum şu anda zaten haftaya heyete gireceğim. Öncesinde ftr özel tertibatlı araç kullanır diye not düştü. Bakalım tanı da net olacak mi. Daha önceki raporda sol kalça çıkığı yazıyordu sadece onu da kabul etmediler.

Üst Alt