Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

AS nedeniyle %74 raporum var. Araç alımında ÖTV indiriminden yararlanabilir miyim?

petsiyem

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar ,

2013 yılı Aralık ayında % 74 Oranında Sağlık Raporu aldım ve Vergi İndiriminden Faydalanıyorum. Rapora konu olan rahatsızlıklarım ; Ankilozan Spondilit , Astım Ve Proteinuri' dir. Ankilozan Spondilit hastalığımdan dolayı Boyun, Bel ve Sırtımda Hareket kısıtlığım ( Boyun Tutulumum oldukça ciddi boyuttadır ) mevcut olup, El ve ayaklarımda çok şükür herhangi bir his kaybı veya hareket bozukluğum bulunmamaktadır. Raporum SÜREKLİ ve Rapor sınıfım ise ORTOPEDİK şeklindedir. Merak ettiğim konular ise aşağıdaki gibidir.

1 - ) Bu şartlar altında araç alımında ÖTV indiriminden faydalanabiliyormuyum ?

2- ) Eğer ÖTV den faydalanabiliyorsam Ehliyetim şu an B sınıfı olduğu için, H sınıfı ehliyet almam zorunlumudur. ?

3 -) Ankilozan Spondilit rahatsızlığımdan dolayı Elimde bulunan Mevcut B sınıfı ehliyetimin elimden alınma ihtimalim varmıdır ? ( Bu arada B sınıfı ehliyetimin yanında SRC-2, SRC-4 ve psikoteknik yeterlilik belgelerimde bulunmaktadır )

Bilgi kirliliği olmaması adına konuya tam olarak hakim olan arkadaşlarım Cevap yazarlarsa çok sevinirim. Şimdiden Teşekkür ederim

Ankara'da çok sıra beklemeden başvurabileceğin bir hastane varsa başvur ve h sınıfı ehliyet için rapor alacağını belirt. Rapor olumlu yönde verilirse ötv ötelemesinden yararlanabilirsin h sınıfı ehliyette alabilirsin.
H sınıfı ehliyet alırsan b sınıfı ehliyetin tarih olur.

Aman! Pirince giderken evedeki bulgurdan olursunuz! Ankilozan Spondilit raatsızlığı olanlara ehliyet vermiyorlar, var olanları da tespit halinde iptal ediyorlar. Sizinki de çok büyük olasılıkla iptal edilir. Bulaşmayın sakın...

b ehliyetin var ise hiçindirimli araç alıcam diye ugraşma elindeki ehliyetin keyfini sür üçbeş kuruş indirim alıcam diye elindeki b ehliyettende ola bilirsin çünki anklozan ve hareket kısıtlıgı olanlara ehliyet vermiyorlar kıl doktorun birine düşersin elindeki ehliyette iptal olma olasılıgı yüksek

Bülent Bey ve Uğur bey cevabınız için Teşekkür ederim,

ÖTV konusu olursa olur olmazsa olmaz bir konu benim için, merak ettiğim için sordum. Fakat B ehliyetimin elden gitmesi ( Allah Korusun ) kötü olur benim açımdan. Fakat şöyle bir sıkıntı daha var. Yeni çıkacak yasaya göre her ehliyeti olan kişi 5 yılda bir sağlık raporu ile ehliyetini yeniletmek zorunda olacak diye bir mevzu dolaşıyor ortalıkta. Böyle bir durumda en iyi ihtimalle 5 yıl sonra ben ve benim gibi ehliyet sahibi Ankilozan hastası insanın ehliyetide elden gidermi acaba ?

Maalesef evet, bu durumda ehliyetiniz iptal olacaktır büyük olasılıkla (tabii o zamana kadar kimlerin sürücü olabileceğine dair insan gibi bir yönetmelik de yayınlanabilir...

Peki Bülent Bey son bir soru size. 5 yıl sonra B Ehliyeti için sağlık muayenesine gittiğimde Uzman Doktor tarafından Boyun tutulumum eğer ileri düzeyde görülmezse yani araç kullanmam açısından tehlikeli bir durum olmadığı düşünülürse yinede ehliyetim elden gider mi ?

Gitmez tabii ki. Var olan düzenlemeye göre tek yetkili doktor/heyet.

Üst Alt