Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Artık teşhisimi kimseden gizlemiyorum ve çok rahatladım

anonymous

Aktif Üye
Konular
324
Reaksiyonlar
352
Ben 8-9 sene bipolar bozukluk teşhisi ile tedavi gördüm. Son 2 aydır ise şizoaffektif teşhisle tedavi görüyorum. İnsanlar şizoaffektiflik ile hiç deneyim ve bilgisi olmamasından kaynaklı artık şizoaffektifliği işin içine karıştırmadan ben bipolarım diyebiliyorum ve bu beni o kadar rahatlattı ki. Siz dotlarla paylaşmak istedim.

Bipolardan farkı nedir şizoafektifin? Belirtileri nelerdir paylaşır mısınız

Bipoların bir tık üstüne şizoaffektif demişler iki tık üstü de herhalde şizofrenidir .

@Arche, Şizoaffektif Te mani- depresif ataklar dışında en az 3-4 hafta boyunca psikoz ve gerçeklik algısının bozulması. Bana bipolar bozukluktan şizoaffektif e teşhisimin değişmesi hemen olmadı. 6 ay kadar süre oldu. Şizofreni den daha hafif, bipolardan daha ağır bir durum.

Şizoaffektif teşhisi bana da kondu sonra bipolar da dendi ama aslında hastalığım Okb+Psikoz .

Peki bu teşhisleriniz nasıl değişiyor zaten ilaç kullanıyorsunuz ilaç kullanırken alevlenme mi oluyor

Üst Alt